Top 15

Kelionė vaikus valgyti pusryčius yra sudėtingas uždavinys. Būdamas dviejų motina, aš einu per šį išbandymas kiekvieną dieną. Pusryčiai, yra labai pirmasis dienos valgis, idealiu atveju turėtų būti subalansuotas, su pakankamu kiekiu baltymų ir daržovių vyksta į savo sistemą. Idlis su sambar arba tiesiog phulkas su varške tikrai bus nuobodu vaikams. Ką mes iš tikrųjų galime padaryti, tai suteikti paprastą Tvist į mūsų tradicinių Indijos pusryčių receptų – kalbant apie skonį, taip pat savo patrauklumo.

Šiek tiek pastangų yra viskas, ko jums reikia suvilioti juos valgyti sveiką pusryčiai. Ir čia yra 15 tokie receptai, kad puikiai tinka mažiems vaikams, tai veikia mano 7 metų dukra, kuris išvyksta į mokyklą 7.30 val!

15 Laikas Testuota Indijos pusryčiai Receptai vaikams:

Leiskite turėti bent 15 Indijos pusryčiai receptai vaikams, kuri bus jums pasiūlyti įvairių variantų išvaizdą:

1. Morkų avižos Dosa:

Yra įvairių būdų, kaip rengiant šį vieną. Vienas aš sakiau, čia yra subalansuotas maistas, kuriame yra angliavandenių, baltymų ir daržovių, viskas vienoje vietoje. Baltymų ateina iš Moong dal [Split geltona Mung pupelių] o avižos suteikia pluošto ir angliavandenių dalį.

Ingridientai:

  • Moong dal – ½ puodelio
  • Avižos – ½ puodelio
  • Morkos – 2, nulupti, smulkiai tarkuoto
  • Druska – skonį
  • Juodieji pipirai milteliai – žiupsnelis
  • Žemės kmynų sėklos – ¼ šaukštelis
  • Chaat Masala – ¼ arbatinio šaukštelio
  • Asafetida – žiupsnelis
  • Kalendros lapai – 1 šaukštelis smulkiai pjaustytų
  • Sezamo sėklų aliejus – maisto ruošimui

Kaip padaryti:

  1. Nuplaukite Moong dal kol naudojamas valyti vandens paverčia aišku.
  2. Kepsnys avižos ant vidutinės ugnies, kol jis taps šiek tiek aukso.
  3. Įsiurbti plauti Moong su keptomis avižų šviežiu vandeniu 30 minučių.
  4. Naudojant maišytuve arba maisto procesorius. Grind lęšiai ir avižų mišinio bauda pasta.
  5. Pridėti druskos, juodųjų pipirų milteliai, žemės kmynų sėklos, chaat masala ir asafetida ir maišykite ją.
  6. Sumaišykite tarkuotų morkų ir kalendrų lapų. Pakoreguokite nuoseklumą, taip, kad mišinys tampa tarsi blynų tešlą.
  7. Šilumos keptuvėje, po to, kai šepečiu šiek tiek su aliejumi, ant vidutinio šilumos.
  8. Supilkite didelis kaušas pilną tešlą ant keptuvėje viduryje ir išsikeroti koncentriniais apskritimais.
  9. Pabarstykite šiek tiek aliejaus, uždenkite ir virkite apie 2 iki 3 minučių arba iki apačios dalis virsta auksinės rudos spalvos.
  10. Atskleiskite, apversti ir kepkite dar 2 minutes.
  11. Patiekite karštą su šviežiomis varške su chaat masala arba kartu su pomidorų svogūnų salotos pabarstyti.

2. Paneer Burj „Rolls:

Tai mano dukros mėgstamiausia ir ji neturi jokio šurmulio, o valgyti tai. Tai geras pasirinkimas vaikų pietų taip pat.

Ingridientai:

Dėl tešlos

  • Visas kvietiniai miltai – 1 puodelis
  • Druska – skonį
  • Dėl Panner Bhurji
  • Paneer – 200 gramų, ir Bušo
  • Svogūnai – 2, vidutinis, smulkiai pjaustytų
  • Pomidorų – 1, didelis, smulkiai pjaustytų
  • Žalieji paprikos – 2, padalinti išilgai
  • Kalendros lapai – 1 valgomasis šaukštas, smulkiai pjaustytų
  • Kasuri Methi – 1 arb
  • Kmynų sėklos – 1 šaukštelis
  • Ciberžolė milteliai – ½ arb
  • Dhaniya milteliai – ½ arb
  • Chaat Masala – turtinga žiupsnelis
  • Garam masala – ½ arbatinio šaukštelio
  • Druska – skonį
  • Nafta – 2 šaukštelis
  • Lydytas sviestas – 1 šaukštelis

Kaip padaryti:

Tešla:

  1. Minkyti visą kvietinių miltų su druskos ir padaryti tešlą pridedant pakankamai vandens.
  2. Uždenkite ir laikykite nuošaliai.
  3. Minkyti vėl ir padalinti į 10 dalių.
  4. Iškočiokite kiekvieną dalį į didžiausią ploniausioje lygiu.
  5. Virkite ant įkaitintoje keptuvėje ir išlaikyti atidėtos.

Dėl įdaro:

  1. Pridėti aliejaus ir lydytas sviestas su vidutinio dydžio įkaitintoje giliai keptuvėje ar kadai.
  2. Kadangi naftos gauna šildomi, pridėti kmynų sėklų ir leisti jam Pryskać.
  3. Pridėti svogūnų ir žalių čili. Ant vidutinės ugnies, Sauté svogūnai iki posūkio giliai auksinės rudos spalvos.
  4. Pridėti pusė kapotų kalendros lapų ir suteikti greitą sąmyšį.
  5. Pridėti pjaustytų pomidorų ir virkite, kol nėra daugiau drėgmės liko mišinio.
  6. Pridėti ciberžolė milteliai, dhaniya milteliai, chaat masala, garam masala ir druska. [Jūs galite reguliuoti prieskonių pagal jūsų reikalavimą. Jūs galite pridėti Juodieji pipirai miltelius, jei jūsų vaikas sako, kad patinka aštrus maistas.]
  7. Padovanok greitai išmaišyti.
  8. Pridėti kasuri Methi lapus ir kepkite minutę daugiau.
  9. Pridėti sutrupėjo paneer ir kepkite dar 2 minutes ant mažos ugnies, maišant su pertraukomis.
  10. Pakoreguokite prieskonių, išjunkite liepsną.

Kaip elgtis:

  1. Padalinti į įdarą 10 lygiomis dalimis.
  2. Paimkite phulka ir taikyti ¼ šaukštelio lydytas sviestas ant jo.
  3. Vieta įdarą ant vieno galo Roti ir sukite panašus į Šveicarijos ritinius.
  4. Supjaustyti į gabalus ir tarnauti karšta šalia kalendra mėtų džemas arba dienomis salotos.

3. Įdaryti visą kviečių Blynai – Sveikos kviečių Masala Dosa:

Vaikai mėgsta viską, kas ateina su bulvėmis. Kodėl tik vaikai? Visi mes mylime bulves! Tai vienas sveikas Tvist į klasikinės Pietų Indijos pusryčiai receptas – Masala Dosa. Aš naudojamas bulvių, morkų, žiedinių kopūstų ir žirnių derinys čia įdaru. Dosa tešlą yra pagamintas iš kviečių miltų.

Ingridientai:

Dėl Dosa:

  • Visas kvietiniai miltai – 1 puodelis
  • Druska – skonį
  • Ryžių miltai – 1 valgomasis
  • Manų – 1 valgomasis

Užpildymui:

  • Daržovių mišiniai [bulvių, žirniai, morkos, žiediniai kopūstai] – 1 puodelis, virta, iš dalies koše
  • Ciberžolė milteliai – ½ arb
  • Svogūnai – 1, didelis, smulkiai pjaustytų
  • Žalia Čilė – nuo 2 iki 3 [priklausomai nuo prieskonių lygio]
  • Kario lapai – nuo 5 iki 6
  • Garstyčių sėklos – ½ šaukštelis
  • Chanal dal – 1 arb
  • Druska – skonį
  • Kepimo aliejaus – 3 arbatiniai šaukšteliai
  • Kalendros lapai – 2 šaukštai

Kaip padaryti:

Dėl Dosa tešlą:

  1. Sumaišykite miltus gerai šaukštu.
  2. Pridėti pakankamai vandens, kad padaryti pilant nuoseklumą tešlą.
  3. Įdėti druskos pagal skonį ir išlaikyti atidėtos.

Dėl įdaro:

  1. Kruopščiai plauti daržoves, pabarstykite ciberžolė miltelių, pridėkite truputį vandens, ir slėgio kepkite 3 švilpukų.
  2. Atskleiskite viryklę, imti daržovės, košė iš dalies naudojant medinį Švīts ir išlaikyti atidėtos.
  3. Vieta vidutinio dydžio kadhai ant vidutinės ugnies.
  4. Įkaitinkite aliejų ir pridėti garstyčių sėklas.
  5. Po garstyčių sėklos spluttering, pridėti Chana dal ir kario lapų. Ssauté iki dal paverčia šiek tiek paruduos.
  6. Pridėti svogūnų ir žalių čili ir kepkite, kol svogūnai įjungti auksinės rudos spalvos.
  7. Pridėti koše daržovės ir druska ir gerai išmaišykite net platinimo.
  8. Kepkite minutę daugiau, pridėti kalendra lapai ir suteikti greitą mišinį.
  9. Nuimkite nuo ugnies ir išlaikyti atidėtos.

Kaip elgtis:

  1. Pašildyti nelipnius Tawa apie vidutinės ugnies šepečiu jį tolygiai truputį aliejaus.
  2. Supilkite samtis pilnas Dosa tešlą ir išsikeroti koncentriniais apskritimais.
  3. Kepkite per visas 3 minutes nuo vidutinio iki aukšto šilumos arba iki apačios dalis virsta auksinės rudos spalvos.
  4. Apversti ir virkite 2 daugiau minučių ant mažos iki vidutinės ugnies.
  5. Dar kartą apversti.
  6. Paimkite apie 2 šaukštai apie masala įdaru ir išplito į vieną pusę Dosa.
  7. Naudojant mentelę, sukite Dosa kaip Šveicarijos sąrašą.
  8. Apversti ir virkite 30 sekundžių.
  9. Patiekite karštą kartu su salotos arba kečupas.

4. Vegetaras Paneer Sandvičo:

Tai vienas klasikinis pusryčiai receptas, kad dvigubinamas kaip užkandį, taip pat Lunchbox malonumas. Pabandykite patys!

Ingridientai:

  • Kviečių duona – 12 griežinėliai
  • Sviestas – skleisti
  • Pomidorų kečupas – kaip reikalaujama

Dėl daržovės:

  • Bulvių – 1, kaitinti, be žievės, plonais griežinėliais
  • Morkos – 1, kaitinti, be žievės, plonais griežinėliais
  • Svogūnai – 1, vidutinio dydžio, be žievės, plonais griežinėliais
  • Pomidorų – 1, vidutinio dydžio, plonais griežinėliais
  • Chaat Masala – pagal skonį

Už Paneer įdaru:

  • Paneer – 200 gramų, ir Bušo
  • Kalendros lapai – 1 valgomasis šaukštas, smulkiai pjaustytų
  • Druska – skonį
  • Juodieji pipirai milteliai – pagal skonį
  • Žalia Čilė – 2, smulkiai pjaustytų

Kaip padaryti:

Dėl paneer pildymas

  1. Dideliame dubenyje, pridėkite sutrupėjo paneer, kalendra, žalia Čilė, juodieji pipirai miltelius ir druską.
  2. Šaukštu gerai išmaišykite užtikrinti tolygų skonių.

Dėl Sumuštiniai:

  1. Sauté svogūnai maždaug 1 šaukštelis aliejaus iki auksinės rudos spalvos ir išlaikyti atidėtos ant virtuvės audinio nusausinti riebalų perteklių, jei tokių yra.
  2. Ištirpinkite sviestą ir teptuku ją ant visų duonos riekelės.
  3. Padalinti į 12 Paneer lygiomis dalimis ir įdėti po vieną dalį ant 6 iš sviestu duonos griežinėliais.
  4. Pabarstykite šiek tiek chaat masala ant jo.
  5. Sudėkite griežinėliais daržoves aukščiau paneer ir dulksna kelis lašus pomidorų kečupas ant daržovių.
  6. Įdėti kiekvieną iš likusių Paneer įdaru vieną dalį, esanti aukščiau, ir padengti su sviestu duonos riekės.
  7. Įkaitinkite savo Sandwich Maker.
  8. Įdėkite duonos riekeles į sumuštinį virimo aparatas, pabarstyti šiek tiek sviesto arba aliejaus, ir skrudinta duona, kol abu šonai įjungti auksinės rudos spalvos.
  9. Patiekite karštą su pomidorų kečupą ir pikantišku kalendrų mėtų salotos.

5. Mini Morkų kalendrų Idlis:

Idlis kaip pavyzdžiui padaryti nuostabų pusryčiai galimybes. Šie virtos malonumų yra gana dažnai patiekiamas su įvairių tipų salotos ar aštrus mišinys lęšių miltelių kartu su aliejumi. Čia aš padariau juos į kąsnio dydžio pusryčiai variantų su morkomis ir kalendra gėrio. Įsitikinkite, kad jūs jiems tarnauti kartu su 6 migdolų ir pieno stiklo pilnavertį maistą.

Ingridientai:

Dėl IDLI tešlą:

  • IDLI ryžių – 1 puodelis
  • Urad dal – 1-3 puodelio
  • Druska – skonį

Kiti:

  • Morkų – 2, vidutinio dydžio, nulupti, smulkiai tarkuoto
  • Svogūnai – 1, vidutinio dydžio, nulupti, smulkiai pjaustytų
  • Kalendros lapai – 1 valgomasis šaukštas
  • Raudonasis čili miltelių – ½ arbatinio šaukštelio
  • Dhaniya milteliai – ½ arb
  • Druska – skonį

Kaip padaryti:

  1. Sugerti IDLI ryžių ir Leidinių dal atskirai nuo 3 iki 4 valandų po plovimo kruopščiai švariu vandeniu.
  2. Grind ryžius su vandeniu maisto procesorius ar maišytuvą, kol ji tampa lygi.
  3. Grind Leidinių Dal su trupučiu vandens. Pridėti daugiau vandens, kai reikia padaryti tešlą fluffier.
  4. Sumaišykite abu batters ir sezono su druska pagal skonį.
  5. Laikyti skirta apie 8 valandų leisti fermentaciją.

Kaip elgtis:

  1. Saute svogūnai truputį aliejaus, kol ji tampa auksinės rudos spalvos.
  2. Pridėti morkos, svogūnai, žali čili ir kalendros lapus kartu su prieskonių miltelių į IDLI tešlą.
  3. Sutepkite mini IDLI keptuvės su labai mažai sezamo sėklų aliejumi.
  4. Pridėti dar vieną šaukštai kiekvienas tešlą ant kiekvieno iš plokščių erdvėje.
  5. Garas apie 10 iki 12 minučių arba tol, kol dantų krapštuku įdėtos į IDLI centro išeina švarus.
  6. Patiekite karštą su pomidorų kečupas.

6. Vella Dosai – Sveikos kviečių Jaggery Krepinis:

Parengta naudojant visą kvietinių miltų ir pagardintas jaggery, tai saldus variantas pusryčiai ateina su visą angliavandenių plius geležies gėrio. Tiesiog Skrudinta iš migdolai lydytas sviestas sauja ir supjaustykite juos į smulkių gabalėlių būti naudojamas kaip to proteino dozės įdaras.

Ingridientai:

  • Visas kvietiniai miltai – 1 ½ puodeliai
  • Jaggery – 1 puodelis
  • Vanduo – 2 ½ puodeliai
  • Kardamono miltelių – 1 arb
  • Lydytas sviestas – maisto ruošimo ir tarnauja
  • Migdolai – 10, kepintos ir lydytas sviestas ir plonais griežinėliais

Kaip padaryti:

  1. Giliai keptuvėje išlydyti Jaggery į 1½ stiklinės Vanduo ant vidutinės ugnies. Filtruoti išmesti priemaišos.
  2. Dideliame dubenyje, įdėkite visą kviečių miltų.
  3. Pridėti tirpinto Jaggery vandens.
  4. Su vielos šluotele sumaišykite ingredientus gerai suformuoti Dosa tešlą be jokių gumulėlių.
  5. Pridėti daugiau vandens, jei reikia gauti tešlą nuoseklumą.
  6. Įkaitinkite nelipnius Tawa ant vidutinės ugnies. Patepkite jį su trupučiu aliejaus.
  7. Užpilkite 1 – 8 puodelio tešlą ant Tawa vidutiniu liepsnos. Per daug šilumos bus neleisti tešlą reikia išskirstyti į koncentrinius apskritimus.
  8. Išsikeroti kaip Dosa. Dulksna lydytas sviestas ir virkite 3 iki 4 minučių ant vidutinės liepsnos arba iki apatinė virsta auksinės rudos spalvos.
  9. Apversti Dosa, sumažinti liepsną ir virkite 2 iki 3 minučių daugiau.
  10. Patiekite karštą su ghi arba sviesto, kepintos migdolų ir šviežiai pjaustytų vaisių.

7. Aloo Paneer Paratha:

Aloo Paratha yra mėgstama pusryčių pasirinkimas tarp žmonių iš Šiaurės ir Vakarų Indijos. Čia aš pakoregavo receptą įtraukti paneer dėl baltymų dalį. Tarnauti su varškės pridėtinės dozės baltymų.

Ingridientai:

Dėl tešlos

  • Kvietiniai miltai – 1 ir 1 – 2 puodeliai
  • Druska – skonį
  • Vanduo – pakankamai minkyti į tešlą

Dėl pildymas

  • Bulvės – 3, vidutinio dydžio, nulupti, išvirti, sutrinti
  • Paneer – ¾ puodelio, sutrupėjo
  • Svogūnai – 1, vidutinio dydžio, smulkiai pjaustytų
  • Kmynų sėklos – 1 šaukštelis
  • Raudonasis čili miltelių – pagal skonį
  • Druska – skonį
  • Kalendros lapai – 1 valgomasis šaukštas, smulkiai pjaustytų
  • Nafta – 1 valgomasis šaukštas

Kaip padaryti:

Tešla

1. Įspaudžiam miltus su vandeniu, kad sklandžiai tešlą. Uždenkite ją ir išlaikyti atidėtos.

Pripildymo

  1. Šilumos naftos į kadai.
  2. Pridėti kmynų sėklų ir leisti jiems Pryskać.
  3. Pridėti svogūnų ir kepkite, kol ji tampa auksinės rudos spalvos.
  4. Pridėti raudoną čili miltelius ir duoti greitai išmaišyti.
  5. Pridėti bulvių koše ir paneer. Kepkite minutę ar dvi.
  6. Pridėti kalendrų lapų ir gerai išmaišykite.
  7. Pašalinti nuo karščio ir perkelti į plokštelės ir kietas.

Kaip elgtis:

  1. Padalinti tešlą į 10 vienodo dydžio rutuliai.
  2. Gerkite po vieną kamuolį, ir panirti į visai kvietinių miltų. Iškočiokite į storą apskritimą.
  3. Padalinti panner ALOO mišinį į 10 lygiomis dalimis.
  4. Įdėti vieną dalį ties apskritimo centrą ir Ievīstīt ir užsandarinti kaip voko ratą.
  5. Dip kamuolį į miltų ir vėl iškočiokite švelniai į storą apskritimą.
  6. Atsigaivinti keptuvėje su trupučiu aliejaus ir pašildyti ant aukštos ugnies.
  7. Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir didelės.
  8. Padėkite Paratha ant Tawa ir virkite, kol apatinė dalis gauna rudos dėmės. Išlaikyti sukant Paratha, paspaudus kraštus su mentele, siekiant užtikrinti net virimo.
  9. Taikyti mažai lydytas sviestas arba aliejus ant viršaus ir apversti.
  10. Kepkite dar 2 minutes arba kol ta pusė gauna rudos dėmės.
  11. Patiekite karštą su varškės ir mėtų česnakų salotos.

8. Broken Kvietiniai Daržovių Upma:

Pagaminta su krekingo kviečių, tai daro sveiką pusryčiai. Laikyti daržovės kapotų praėjusią naktį supaprastinti savo darbą. Jūs netgi galite pridėti ¼ puodelio skrudintų Moong dal už tai subalansuotas patiekalas.

Ingridientai:

  • Skaldytų kviečių – 1 puodelis
  • Moong dal [Splitas geltonos g] – ¼ puodelio, plauti, džiovinti, skrudintos iki aukso rudos spalvos
  • Svogūnai – 1, didelis, smulkiai pjaustytų
  • Žalios paprikos – 2, ritininės
  • Imbieras – 1 colio gabalas, smulkiai tarkuoto
  • Mišrios daržovės – 1 stiklinė (pupelės, morkos, paprika)
  • Švieži žirniai – ¼ puodelio
  • Kepimo aliejaus – 1 valgomasis šaukštas
  • Garstyčių sėklos – 1 šaukštelis
  • Ciberžolė milteliai – ½ arb
  • Leidinių Dal – ½ arbatinio šaukštelio
  • Curry lapai – 10
  • Kalendros lapai – 1 valgomasis šaukštas
  • Druska – skonį

Kaip padaryti:

  1. Kepta nuvalytą ir skaldytų kviečių ant vidutinės ugnies, kol šiek tiek šiltas.
  2. Kepti išplauti ir išdžiovinti Moong dal kol ji tampa šviesiai auksinės rudos spalvos.
  3. Nedideliame greitpuodyje, šildyti aliejų.
  4. Pridėti garstyčių sėklas ir leisti tiems, Pryskać.
  5. Pridėti Leidinių dal ir kario lapų ir kepkite, kol Dal virsta aukso.
  6. Pridėti svogūnų, imbiero ir žalia paprikos ir kepkite, kol svogūnai paruduoja.
  7. Pridėti Capsicum ir kepkite dar 3 minutes.
  8. Pridėti kitą daržovės ir žirniai ir suteikti greitą sąmyšį.
  9. Pridėti skaldytų kviečių ir Moong dal ir gerai išmaišykite.
  10. Pridėti vandenį, reikalingą druskos, ciberžolė miltelių. Atneškite jį virinti.
  11. Uždenkite dangčiu ir slėgio virkite 2 švilpukų.
  12. Pabarstykite kalendrų lapai ir tarnauti karšta su salotos savo pasirinkimą.

9. Ragi džiovintus vaisius Košė:

Tai yra vienas iš paprasčiausių pusryčiai parinktis, kurias galite išbandyti. Pagaminta su pirštu soros miltelių ir pieno, tai yra viena iš pirmųjų kieto maisto, kad indėnai suteikti savo kūdikiams. Sveikas pasirinkimas didelis valgio, jis atvyksta supakuota su kalcio ir geležies. Nepamirškite maišyti skrudintų migdolų ir graikinių riešutų baltymų, o tarnauja kartu su obuoliais.

Ingridientai:

  • Miltelių pavidalo ragi – ½ puodelio
  • Vanduo – 2 puodeliai
  • Pieno – Kaip reikalaujama
  • Milteliai Jaggery – pagal skonį
  • Kardamono miltelių – ½ arb
  • Skrudinti migdolų – nuo 6 iki 8
  • Skrudinti graikinių riešutų – nuo 6 iki 8
  • Obuolių – ½ puodelio, supjaustyti kubeliai

Kaip padaryti:

  1. Sausas kepsnys ragi miltų ant vidutinės ugnies apie 4 minutes pašalinti savo žalią skonį.
  2. Šilumos vandens, kol drungnas.
  3. Pridėti vandens ragi miltų padaryti kaip mišinio tešlą.
  4. Įdėkite šį mišinį ant mažo iki vidutinio karščio. Išmaišykite nuolat ir virkite, kol ragi gauna blizgesiu.
  5. Tuo tarpu mažesnio padažu keptuvėje, pridėti apie 1 šaukštas miltinio Jaggery 1 šaukštai vandens. Šilumos iki jaggery prasideda tirpsta.
  6. Filer tai ištirpsta jaggery vandenį į ragi ir maišykite, kol mišinys sutirštės.
  7. Šlaknoti kardamono milteliai. Padovanok greitai sumaišoma ir išjungti šilumą.
  8. Supilkite pieną, kaip reikalaujama, gerai išmaišykite, pabarstykite riešutų ir vaisių. Patiekti karštas.

10. Datos migdolų Rolls:

Jei jūsų vaikas yra panašus į mano dukra, tai vienas tikrai pasotinti savo smaližius potraukį. Supakuotas su datomis ir migdolų gerumą, visas šis kviečiai ir avižos rulonai yra saldus variantai tradicinių kathi ritinius.

Ingridientai:

Dėl tešlos

  • Kvietiniai miltai – 1 ir 1 – 2 puodeliai
  • Druska – skonį
  • Vanduo – pakankamai minkyti į tešlą
  • Užpildymui:
  • Avižos – ½ puodelio
  • Datos – 10, kauliukų, smulkiai pjaustytų
  • Migdolai – 10, skrudinti, smulkiai sumalti į miltelius
  • Lydytas sviestas – 1 valgomasis šaukštas
  • Kardamono miltelių – ½ arb
  • Sausas imbiero miltelių – ½ arb

Kaip padaryti:

Tešlai:

1. Įspaudžiam miltus su vandeniu, kad sklandžiai tešlą. Uždenkite ir laikykite nuošaliai.

Dėl įdaro:

  1. Pridėti lydytas sviestas į įkaitintą kadai, laikomi ant vidutinės liepsnos.
  2. Pridėti avižų ir kepti ant mažos ir vidutinės ugnies, kol avižos paversti aukso ir praranda savo žalią skonį.
  3. Pridėti datas ir virkite, kol paaiškėja mėsingas ir praranda savo žalią skonį.
  4. Pridėti migdolų miltelių, kardamono miltelių, ir cheminio imbiero miltelių. Greitai išmaišykite.
  5. Laikyti šoną.

Kaip elgtis:

  1. Padalinti tešlą į 10 vienodo dydžio rutuliai.
  2. Gerkite po vieną kamuolys, kritimo visa kvietinių miltų ir iškočioti į ploną apskritimą.
  3. Virėjas iš abiejų pusių ant įkaitintoje keptuvėje, nuolat ant vidutinės liepsnos.
  4. Pakartoti tą patį, kol visi 10 chapathis yra pagaminti.
  5. Padalinti į įdarą 10 lygiomis dalimis.
  6. Imtis vieną chapathi, plitimą ¼ šaukštelis ghee ant jo, ir įdėti vieną dalį ant įdaru išilgai pusių.
  7. Sukite kaip Šveicarijos ritinio chapathi.
  8. Vieta keptuvę ir kepkite dar dvi minutes.
  9. Patiekite karštą su medumi dulksna per ritinius.

11. Daržovių Sevai – Vegetaras Ryžių makaronai:

Visi vaikai mėgsta makaronus. Kodėl gi ne suteikti savo mėgstamą Maggi makaronai su tarnauja namų ryžių makaronai supakuota su daržovėmis Tvist? Tai nėra sunkus darbas išvis kaip jums akimirksniu ryžių makaronai rinkose. Tiesiog sekite, kaip ją virti instrukcijas. Likusi lengvai sekti.

Ingridientai:

  • Virti sevai – 2 puodeliai
  • Sumaišoma daržovės – 1 puodelis [morkos, pupelės, žirniai ir plautos ir slėgio sterilizatoriuje apdorota nuo 2 iki 3 švilpukų labai mažai vandens].
  • Sambar milteliai – 1 valgomasis šaukštas [galite naudoti bet kokį prieskonių miltelius savo pasirinkimą. Aš naudoti namų sambar milteliai, kurie yra kalendros sėklų, tuvar dal, g dal, raudonos chilies, ir šiek tiek asafetida] mišinys.
  • Druska – jei reikia,
  • Garstyčių sėklos – 1 šaukštelis
  • Ciberžolė milteliai – ½ arb
  • Žalia Čilė – 2, ritininės išilgai
  • Kario lapai – 6
  • Kalendros lapai – 1 valgomasis šaukštas, smulkiai pjaustytų
  • Kepimo aliejaus – 1 valgomasis šaukštas

Kaip padaryti:

  1. Vykdykite ant Sevai / Idiyappam paketo instrukcijas ir virkite al dente.
  2. Nusausinkite ir išlaikyti atidėtos.
  3. Giliai, didelis kadai, šilumos aliejaus.
  4. Pridėti garstyčių sėklas ir leisti Pryskać.
  5. Pridėti kario lapai ir žalia Čilė ir suteikti greitą mišinį.
  6. Pridėti virtų daržovių, ciberžolė miltelių, sambar miltelius ir druską ir leiskite virti, kol drėgmė yra visiškai absorbuojamas. Pakoreguokite prieskonių.

Kaip elgtis:

  1. Pridėti džiovintų daržovių mišinys plačiam lėkštę.
  2. Pridėti išpiltus sevai augalinio mišinio ir išmesti tolygiai. Arba galite naudoti plokščią šaukštu užtikrinti net maišant.
  3. Garnyrai su kalendros lapų ir tarnauti su sviesto Masė viršuje.

12. PALAK Kukurūzų Parathas:

Parathas užpildo. Ir, kai ji ateina su aukštos maistinių medžiagų iš špinatais ir kukurūzų dozės, žodžiai žinau neturi ribų.

Ingridientai:

  • Visas kvietiniai miltai – ½ puodelio
  • Saldžiosios kukurūzų branduoliai – ¼ puodelio, susmulkinti stambiai
  • Špinatai – ¼ puodelio, smulkiai pjaustytų
  • Žalia Čilė – 1, smulkiai pjaustytų
  • Imbieras – ½ colių gabalas, nulupti, smulkiai tarkuoto
  • Kmynų sėklos – 1 šaukštelis
  • Druska – skonį
  • Nafta – ¼ arbatinio šaukštelio, minkyti
  • Paneer – 5 arb, sutrupėjo
  • Lydytas sviestas – maisto ruošimui

Kaip padaryti:

  1. Blend žalia Čilė su imbieru padaryti sklandžiai pasta.
  2. Maišyti kvietinių miltų su imbiero žalios čili pasta, špinatai, kukurūzų, ir druskos į dubenį ir minkyti prie lygaus tešlos su reikiamą kiekį vandens. Pat a little aliejaus, minkyti dar kartą.
  3. Uždenkite drėgnu medvilnės audeklu ir laikyti skirta 10 minučių.
  4. Padalinti tešlą į 10 porcijų.
  5. Roll kiekvieną į storų sluoksnių.
  6. Vieta vieną Roti ant plokščio paviršiaus, pabarstykite šiek tiek sutrupėjo paneer, padengti jį nauju Roti po tolygiai plinta paneer.
  7. Užsandarinti kraštus švelniai paspaudus.
  8. Virkite ant įkaitintoje nelipnius keptuvėje, kol rudos dėmės ant abiejų pusių.
  9. Patiekite karštą su varške.

13. Paneer Dosa:

Paneer yra geras baltymų šaltinis. Tai Indijos varškės yra toks universalus, kad galima formuoti savo skonį ir formą vilioja savo vaikus valgyti pusryčius.

Ingridientai:

Dėl dosa

  • Visas kvietiniai miltai – 1 ½ puodelio
  • Druska – skonį
  • Vanduo – pakankamai priėmimo tešlą

Plombavimas

  • Paneer – 1 puodelis, sutrupėjo
  • Svogūnai – 1, vidutinio dydžio
  • Ciberžolė – žiupsnelis
  • Raudona paprikos milteliai – 1 arbatinis šaukštelis
  • Žalios paprikos – 1
  • Druska – Kaip reikia
  • Kalendros lapai – 2 šaukštai smulkintų
  • Nafta – 2 šaukštelis
  • Kmynų sėklos – 1 šaukštelis

Kaip padaryti:

  1. Giliai kadai, šilumos aliejaus ir leisti kmynų sėklos Pryskać.
  2. Pridėti svogūnų ir žalių čili ir kepti iki auksinės rudos spalvos.
  3. Įdėti prieskonių ir suteikti greitą mišinį.
  4. Pridėti sutrupėjo paneer ir kalendrų lapų ir pavirkite dar 2 minutes.
  5. Laikyti šoną.
  6. Maišyti vandenį su kvietinių miltų ir druskos padaryti pilant nuoseklumą tešlą.
  7. Įkaitinkite keptuvėje ir teptuku šiek tiek aliejaus.
  8. Supilti ¼ puodelio tešlą dėl keptuvėje laikomi vidutinės ugnies ir paskleidžiami koncentrinių apskritimų.
  9. Dulksna keletą lašą aliejaus ir virkite, kol apatinė dalis virsta aukso.
  10. Apversti ir kepkite dar 2 minutes.
  11. Dar kartą, apversti. Paimkite apie 1 valg įdaro ir skleisti ją ant vienos pusės Dosa.
  12. Sulenkite Dosa į pusmetį ir paspauskite kraštus.
  13. Patiekite karštą su pikantišku mėtų kokoso salotos.

14. Augalinis Poha:

Poha yra skanus ir galima paruošti lengvai. Tiesiog įsitikinkite, kad jūs turite Vegetaras patogu įkarštis iki sveikatos koeficientui pusryčius. Žemės riešutai ir žirniai suteikia baltymų. Patiekti su varške papuošti chaat masala.

Ingridientai:

  • Storio poha – 3 puodeliai
  • Bulvės – 1, dideli
  • Žalieji žirneliai – 4 šaukštai
  • Žemės riešutai – 2 šaukštai
  • Svogūnai – 1, didelis, smulkiai pjaustytų
  • Nafta – 2 šaukštai
  • Garstyčių sėklos – 1 šaukštelis
  • Žalia Čilė – 2, ritininės išilgai
  • Morkų – 1, vidutinis, nulupti ir smulkiai tarkuoto
  • Ciberžolė milteliai – 1 ½ arb
  • Kalendros lapai – 2 šaukštai smulkiai pjaustytų
  • Citrinų – 1 citrinos sulčių
  • Curry lapai – 10
  • Druska – skonį

Kaip padaryti:

  1. Kruopščiai nuplaukite poha su vandeniu, gerai nusausinkite ir laikykite nuošaliai.
  2. Įkaitinkite aliejų gilioje Wok, pridėti garstyčių ir leisti tiems, Pryskać.
  3. Pridėti žemės riešutų ir kepkite, kol jie gauna skrudintos gražiai.
  4. Pridėti svogūnų ir čili ir kepkite, kol svogūnai įjungti auksinės rudos spalvos.
  5. Pridėti tarkuotų bulvių, morkų ir žirnių ir kario lapų ir kepkite 3 iki 4 minučių arba tol, kol daržovės praranda savo žalią skonį.
  6. Pabarstykite ciberžolė milteliai ir pagardinkite druska.
  7. Sumaišykite poha.
  8. Gerai išmaišykite ir virkite ant mažos falme 5 miutes.
  9. Išjunkite ugnį ir įpilkite citrinos sulčių. Padovanok greitai išmaišoma.
  10. Patiekite karštą papuošti kalendros lapų.

15. Virtų ryžių Daržovių blynai:

Jūs galite naudoti likusių ryžių paruošti šiuos skanius ir sveikus patiekalus. Ir tai gali būti supakuota į pietų dėžutę ar net sneaked kaip užkandį. Geriausia dalis yra ta, kad jie atrodo kaip omelets.

Ingridientai:

  • Virti ryžiai – 2 puodeliai
  • Svogūnai – ½ puodelio, smulkiai pjaustytų
  • Morkos – ¼ puodelio smulkiai tarkuoto
  • Kopūstų – ¼ puodelio, susmulkinti
  • Visas kvietiniai miltai – ¼ puodelio
  • Moong dal miltai – ½ puodelio
  • Ciberžolė milteliai – ½ arb
  • Asafetida – ¼ arbatinio šaukštelio
  • Žalia Čilė – 3, smulkiai pjaustytų
  • Varškės – 2 šaukštai
  • Kalendros lapai – 2 šaukštai smulkiai pjaustytų
  • Druska – skonį
  • Nafta – maisto ruošimui

Kaip padaryti:

  1. Dideliame dubenyje, pridėkite visus ingredientus, išskyrus aliejų.
  2. Naudojant plokščia šaukštu, gerai išmaišykite.
  3. Pridėti vandens ir pelėsių į sklandžiai tešlos.
  4. Padalinti tešlą į 12 lygiomis dalimis.
  5. Vieta vieną porciją vienu metu drėgnu skudurėliu. Uždenkite ją ir naudojant savo rankas formuoti juos į ratą.
  6. Šildyti nelipnius keptuvėje ant vidutinės ugnies ir valyti truputį aliejaus ant jo, tepimo tolygiai.
  7. Padėkite skleisti iš dalies ant keptuvėje ir kepkite, kol apatinė virsta auksinės rudos spalvos.
  8. Flip kruopščiai, naudojant mentelę ir pakartokite tą patį su kita puse taip pat.
  9. Patiekite karštą su mėtų salotos.

Tai yra 15 iš proto neįtikėtinas Indijos pusryčių receptų, kurie buvo stiliaus patenkinti savo vaikais reikalavimus. Sureguliuokite prieskoniai ir daržovės, kaip už savo reikalavimus ir nesivadovauti figūras padaryti juos dar labiau vizualiai malonus. Šie receptai yra tikrai kulka nugalėtojai, net su valgytojai fussiest!

Kokie jūsų pasirinkimas yra vaikų pusryčiams? Pasidalinkite savo receptais su mumis komentarus skyriuje žemiau.