Top 10 maisto produktų, kurių sudėtyje yra daug sočiųjų riebalų

load...

Riebalų daugelis eiti į panikos režimą su vien paminėjimo šio žodžio! Tiems, kurie žiūri savo svorį, tai paprasta trijų raidžių žodis yra arka priešas. Dauguma dietos praleidžia daug laiko tyrinėti kalorijų skaičių kiekvieno patiekalo prieš mėgaujasi jų-tai būtų kiti kepiniai, picos ar makaronai. Bet mes visi žmogaus, o kartais gali duoti kelią pagundai, baigiant šių papildomų svarų, kartu su cholesterolio koncentracija, ir kitų pavojų sveikatai didėja. Jis yra plačiai manoma, kad raktas į sveiką svorį yra riboti maisto produktų, kuriuose yra daug riebalų suvartojimą.

Tačiau, tai yra aišku klaidinga, nes visi riebalai nėra nesveika. Iš esmės yra dviejų tipų riebalų sočiųjų ir nesočiųjų. Nesočiųjų riebalų susideda iš mononesočiųjų riebalų, pavyzdžiui, omega – 3 ir omega – 6 riebalų rūgščių ir polinesočiųjų riebalų. Šie riebalai yra laikomi sveiką riebalų ir yra gyvybiškai svarbūs mūsų organizmui. Jie yra susiję su keliais naudą sveikatai ir patartina vartoti maisto produktų, kuriuose yra nesočiųjų riebalų.

Sotieji riebalai, kita vertus, yra tikrieji kaltininkai, kurie gali pakenkti mūsų organizmą, todėl keletą sveikatos problemų, svorio padidėjimas yra viena iš jų. Jie gaunami jų vardą iš to, kad jie turi cheminė sudėtis, kur anglies atomai yra prisotintas vandenilio atomų. Prisotintas riebalų trigliceridų yra su tik sočiųjų riebalų rūgščių. Šie riebalai yra kieto pavidalo kambario temperatūroje.

Vartojimas maisto produktų yra daug sočiųjų riebalų gali sukelti į cholesterolio kiekį kraujyje, dėl kurio padidėja širdies ligų, insulto ir net vėžio rizika didėja. Nors sočiųjų riebalų, neturėtų būti visiškai pašalinti, jų vartojimas turėtų būti apribotas išlaikyti šias sveikatos problemas baimėje. Taip pat reikėtų nepamiršti, kad trans-riebalai ir margarinas yra net labiau žalingi, negu natūraliai sočiųjų riebalų ir geriau reikėtų vengti.

load...

Aktyviausiųjų dešimtukas sočiųjų riebalų maisto produktus:

Amerikos Diabeto asociacija nustatė vartojimo ribą sočiųjų riebalų 7% visų dienos kalorijų. Paprastesnėmis tariant, mes neturėtume vartoti daugiau kaip 16 gramų sočiųjų riebalų, jei mes po 2000 kalorijų dietos. Tai įmanoma tik žinodama apie maisto produktų, kuriuose yra daug sočiųjų riebalų, todėl jų vartojimas gali būti ribojamas. Kad būtų lengviau jums, žemiau pateikta yra maisto produktų, kuriuose yra daug sočiųjų riebalų sąrašas:

1. Hidrinti aliejai:

Pagal apibrėžimą, hidrinti aliejai, pavyzdžiui, kokoso ir palmių aliejų yra aukščiausios maisto šaltiniai sočiųjų riebalų. Kitaip tariant, kiekvienas anglies jungtis yra prisotinamas vandenilio jungtimi. Komerciškai tvarkomi palmių branduolių ir kokosų aliejus yra ypač daug sočiųjų riebalų, susidedantį iš 93% sočiųjų riebalų, kurie sudaro 470% dienos vertės 100 gramų porcijai. Sočiųjų riebalų suma natūraliai kokoso arba palmių branduolių aliejų yra palyginti mažiau 86,5 gramų, kuri yra 433% dienos vertės (DV) A 100 gramų porcijai.

2. Sviestas:

Sviestas yra dažnas ingredientas pyragų ir pyragaičių. Kas gali atsispirti tostą pasmaugti su sviestu? 100 gramų porcija sviesto sudaro 15 gramų sočiųjų riebalų, prisidedant 257% DV. Tiesiog sviesto šaukštas įkelia savo kūną su 7 g arba 36% sočiųjų riebalų DV!

3. Sūriai:

Sūris yra sviesto kolega, kuris, nors ir yra geras šaltinis baltymų ir kalcio, yra pakrautas su turtinga sumas sočiųjų riebalų. Sunku ožkos sūris yra ypatingai didelis sočiųjų riebalų su 100 gramų porcija prisideda 24 gramų ar 123% DV sočiųjų riebalų. Kitos veislės sūrio, kuriuose yra sočiųjų riebalų yra Cheddar (105% DV), Fontina (96% DV), Gruyere, Miunsteris, Gjetost, parmezanu ir Monterey (visi prisideda 95% DV sočiųjų riebalų) ir 100 gramų porcijai.

4. Grietinėlę:

Skanus įdaras kuris yra pyragai, kavos ir pyragų gyvenimas taip pat yra dosnus šaltinis sočiųjų riebalų. Ji susideda iš beveik 14% sočiųjų riebalų, teikiant 14 gramų per 100 gramų, tarnaujančių kuris yra 69% DV. Tiesiog plakta grietinėle šaukštas gali pridėti iki 2% sočiųjų riebalų DV.

5. Gyvūniniai riebalai:

Šie riebalai yra plačiai naudojami rengiant mėsainiai, padažas, dešrelės, kukuliai ar kepto maisto. Jie dažnai kritikuojama už tai, kad didelė nesveiko sočiųjų riebalų. Jie sudaro apie 40% sočiųjų riebalų, o tai reiškia, kad 100 gramų porcija gali suteikti nuo 35 iki 45 gramų arba 108% iki 225% nuo sočiųjų riebalų DV. Šoninė tepalas taip pat apima 40% sočiųjų riebalų, prisidedant 195% DV į 100 gramų porcijai.

6. Apdorotos mėsos:

Perdirbti mėsos apima dešros ir Pate, kurių sudėtyje yra gyvūninės daug riebalų. Dešros ir paštetus susideda iš beveik 15% sočiųjų riebalų kuris rodo, kad vieno porcija apie 85 gramų bus būti 12,5 g sočiųjų riebalų, prisidedant 63% DV.

7. Žuvų taukai:

Žuvų taukai yra kitas gyvūnas produktas, kuris yra daug sočiųjų riebalų. Nors, žuvis ir žuvų taukai yra turtingas šaltinis sveiką omega – 3 riebalų rūgščių, šie riebalai yra sujungtas su sočiųjų riebalų, taip pat. Tarp žuvų, kurių sudėtyje aukščiausius kiekį sočiųjų riebalų yra sardinių aliejai (30%), menkės kepenų aliejus (23%), silkė aliejus (21%) ir lašišų aliejus (20%). Taigi, o vartoja šių žuvų ir žuvų taukai, jų sočiųjų riebalų kiekis turėtų būti nepamiršti. Kitaip tariant, jie turi būti vartojamas saikingai.

8. Džiovinti kokoso:

Kokosų paprastai laikomas sveikas ir universalus maisto. Jis naudojamas įvairių formų ir kvapiųjų konditeriniai gaminiai, pavyzdžiui, pyragai ir saldainiai. Džiovinti kokoso, kuris yra plačiai naudojamas perteikti turtingą skonį Azijos karis ir sriubos, taip pat yra maistas su dideliu sočiųjų riebalų. 100 gramų porcija nesaldintos džiovintų kokoso išauga iki 57 gramų sočiųjų riebalų, prisidedant 286% DV. Saldinto sluoksniuoti įvairovė, kita vertus, prisideda 26 gramų ar 132% DV, kuris yra beveik pusė sumos pateiktos jos nesaldintos kolega. Žalias kokoso mėsa yra taip pat gausu sočiųjų riebalų su 100 g tarnauja teikti 27 gramų ar 148% nuo sočiųjų riebalų DV.

9. Sėklos ir riešutai:

Pakraunant su vitaminų, mineralų, ląstelienos ir sveikų riebalų, sėklų ir riešutų paprastai laikomas sveikas užkandis, ypač jų sausų skrudintų ir nesūdyti formų. Tačiau niekas negali ignoruoti tą faktą, kad jie taip pat yra sočiųjų riebalų, todėl vartojimo perteklius gali padaryti žalos, o ne naudos. Tarp sėklos ir riešutai, aukščiausios šaltiniai sočiųjų riebalų yra pilinuts, kurias sudaro 13% sočiųjų riebalų, prisidedančių 156% DV. Kiti riešutai ir sėklos yra daug sočiųjų riebalų yra Brazilija veržlėmis (15%), makadamijos (12%), arbūzas sėklos, anakardžiai ir riešutų (10%) ir kiekvienas sezamo sėklų (9%).

10. Tamsiai Šokoladas:

Juodasis šokoladas, nors skanus, maistingas ir antioksidantų supakuoti maisto, yra didelis šaltinis sočiųjų riebalų. A 100 gramų gryno kepimo šokolado porcijoje yra 32 gramų arba 162% DV sočiųjų riebalų, o pieno šokolado juostoje yra 9,1 gramai arba 46% DV sočiųjų riebalų. Kakavos milteliai turi palyginti daug mažiau, apimančio su mažiau nei 2% sočiųjų riebalų. Tačiau tam tikros veislės kakavos miltelių sudėtyje, kiek 25% sočiųjų riebalų, todėl jų mityba etiketės turėtų būti kruopščiai tikrinama. Saikingai vartojimo yra raktas į pajutusi tamsaus šokolado naudą ir sumažinti neigiamą poveikį sočiųjų riebalų.

Ar mes vietoje daug nerimą pažvelgti išvengti kai kurie iš jūsų mėgstamų maisto minties? Negalima prarasti širdies! Jums nereikia jų atsisakyti. Tiesiog įsitikinkite, kad jums suvartoja šiuos produktus saikingai, ir jums bus gerai!

Ar tai maisto produktų yra daug sočiųjų maisto sąrašas yra kai kurie iš jūsų mėgstamų maisto produktų ingredientus? Kaip dažnai vartoji juos? Ar žinote, jie gali sukelti savo sveikatos tokią žalą? Jauskitės laisvai dalintis savo mintimis su mumis žemiau!

load...