Pietų Afrikos Respublika

Geografinė padėtis: valstybė iš Afrikos žemyno pietuose tas pats, jis yra apsuptas Indijos vandenyne į rytus ir Atlanto vandenyne į vakarus. Pati Pietų Afrika yra apsuptas dviejų pundurvalstinas – Lesotas ir Svazilandas.

Didieji miestai: Pretorija, Keiptaunas, Johanesburgas, Port Elizabeth, Durban, East London

Klimatas: Pietų Afrika yra subtropinio klimato zonoje, vidutinė oro temperatūra sausį yra + 14°C, liepos 25°C. Ji pasižymi karšta, saulėtų dienų ir palyginti vėsios naktys. East Coast galima maudytis ištisus pigus skrydziai metus, bet ne didesnės Highlands žiemą šalta ir gausus sniegas žiemą pastebėtas.

Nacionalinė virtuvė: Pietų Afrikos virtuvė buvo įtakojamas daugelio tautų tradicijas. Sumaišyti su Pietų Afrikos nacionalinės muitinės Pietų Afrikos virtuvė tapo iš daugelio labai įdomu ir labai populiarus gurmanų. Vegetarai ir pasirinkimas nėra labai platus, atsižvelgiant į mėsos patiekalų paplitimo. Kainos yra labai prieinamos,

Pietų Afrika išbandyti gėrybių pigus skrydziai i maskva įvairovė santykinai mažomis kainomis. Garsiausi Pietų Afrikos vyno ir jūros gėrybės – krevetės, omarai, austrės ir krabai. Iš populiariausių mėsos patiekalų aviena, jautiena, karpomis šernas, stručio ir krokodilo mėsos patiekalai. Tačiau Pietų Afrika yra labai dažnas ir Tarptautinė virtuvė – japonų, vietnamiečių, kinų, italų ir prancūzų patiekalai Pietų Afrikos nacionalinių patiekalų Achaar – Indijos mango salotos receptai su aliejumi ir prieskoniais; išdžiovintą – sūdytos ir vytintos stručio ar kudu pigus skrydziai i roma mėsos, Boerewors – Tradicinis Afrikos dešra pagaminta iš jautienos ar avienos ir kepama ant žarijų po atviru dangumi; Chakalaka – iš svogūnų, česnakų, imbiero, paprikos, morkos, žiediniai kopūstai su čili ir kario salotos, virti pagal Indijos receptus, Pap – virtos kukurūzų miltai, paprastai patiekiama su svogūnais ir pomidorų padažu; šykštus – ožkos, karvės ir avies galva, kuri yra noģereta, tuščiavidurių ir tada virti ant lėtos ugnies. Mėgstamiausias patiekalas Afrikos vyrų.

Populiarios saldumynai pieno pyragas, Koeksisters – traškus tešlos, susipynę pintinės ir mirkomi sirupe; Vetkoek – kepta duona tešlos su sirupu, medumi ar sviestu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *