Jūsų sveikata priklauso nuo jūsų kūno medžiagų apykaitos

load...

Tai ne paslaptis, kad jūsų sveikata priklauso nuo jūsų kūno medžiagų apykaitą. Virškinimas yra vienas svarbus veiksnys, kuris turi įtakos jūsų sveikatai. Ką valgyti ir kaip valgyti yra labai svarbus jūsų sveikatai ir normaliam augimui ir vystymuisi.

Ajurveda minėjo keletą mitybos etiketo, ir po jų religiškai gali pagerinti savo sveikatą. Toliau paminėti yra 11 Ajurvedos mitybos patarimai gerai sveikatai.

1. Valgykite tik tada, jei jaustis alkanas.

Jei valgyti tik tada, kai esate alkanas, jis padeda skrandžio sulčių ir virškinimo fermentų organizme sekrecijos. Palaukite jūsų kūnas jausti alkanas ir tada valgyti. Jūs taip pat turite įsitikinti, kad jūs neturite pamiršti savo alkį.

2. Valgykite reguliariai.

Valgyti reguliariai padeda organizmui nustatyti savo laiko išleisti virškinimo fermentų. Tai daro virškinimas lengviau.

load...

3. Palaukite tinkamam virškinimui maisto.

Neteisingas kombinacija maisto gali sukelti virškinimo. Jei valgyti prieš maisto produktų, kurie jums buvo suvartota anksčiau gauna suardomas, jis gali sukurti papildomų komplikacijų jūsų kūno.

4. Valgykite subalansuotą mitybą.

Iki subalansuota mityba, tai reiškia, kad jūs turėtų apimti visus šešis skonius jūsų maistas – saldus, rūgštus, druskos, aštraus, kartaus ir sutraukiantis. Idealus ir subalansuota mityba yra puikus derinys visų šių skonių.

5. Turėti žiupsnelis imbiero ir akmens druskos Prieš savo maistą.

Manoma, turėti nedidelį kiekį akmens druska kartu su citrinos ir imbiero brūkšnys prieš valgote. Tai padeda tinkamai sekrecijos virškinimo fermentų. Taigi, tai AIDS virškinimą ir taip pat stimuliuoja virškinimo ugnį.

Bukas virškinimo ugnis (Agni) nėra pakankamai pajėgi įsisavinti maistines medžiagas iš maisto.

6. Venkite šaltų gėrimų.

Geriamojo šaltų gėrimų tiesiai prieš valgote užgęsta virškinimo ugnį (Agni). Venkite gerti šaltų gėrimų, pavyzdžiui, šalta arbata, šaltos kavos, gazuotų gėrimų ir net atvėsinto vandens prieš, turintys savo maistą, nes jie sukelti virškinimo ugnį disbalansą. Taigi, tai geriausia turėti skysčių arba į šiltą valstybės ar kambario temperatūroje.

7. Valgykite Ramiai ir patogiai.

Suvartoti maisto greitis taip pat turi įtakos maisto kiekį, kad jūs valgote poveikį. Jei valgyti greitai, jums bus baigti valgyti daugiau, o jei valgote lėtai, galiausiai, valgysite mažiau. Taigi, jūs turėtumėte valgyti nei per greitai, nei per lėtai. Išlaikyti vidutinį greitį. Tačiau, jei jūs esate ant svorio netekimas programos, jums reikia valgyti lėtai.

Kai valgote, įsitikinkite, kad jūsų skrandis ir protas yra atsipalaidavęs. Jūsų dėmesys turi būti skiriamas kvapo ir skonio maisto.

8. Maisto kiekis Matters per daug.

Maisto produkto kiekis turėtų skirtis atsižvelgiant į tai, ką valgome. Pavyzdžiui, jei jūs valgyti riebiai maistą, kuris yra sunkus virškinti, valgyti tik pusė jūsų virškinimo stiprumo pajėgumus. Tačiau, jei jūs valgyti šviesos maistą, galite valgyti iki jums jaustis visiškai. Negalima persivalgyti.

9. Valgyk reikiamu laiku.

Įsitikinkite, kad jums išlaikyti tinkamą valgymo laikus. Pabandykite užbaigti savo pietų vidurdienį, kaip per tą dieną metu, virškinimo ugnis yra didžiausias, kuri bus padidinti virškinimą. Be to, baigti savo vakarienę prieš saulėlydį, kaip vėlai naktį vakarienė sukelti virškinimo ir kaupiasi toksinai organizme.

10. Gerti vandenį tarp.

Ajurveda rekomenduoja, kad jūs niekada neturėtų valgyti maistą, o jūs jaučiate troškulį. Tuo pačiu metu, jūs niekada neturėtų gerti vandens, jei jaučiatės alkanas. Be to, iš karto prieš arba po valgio turite ne gerti vandenį. Tačiau, jūs galite gurkšnoti nedidelį kiekį vandens, o turintys maisto, bet įsitikinkite, kad vanduo yra šiltas.

11. Duoti apdailos liesti.

Ajurveda sako, kad jūs turite baigti savo patiekalą su pieno produktų, nes jis padeda sumažinti Pitta. Taigi, jūs galite turėti jogurto puodelis ar šilto pieno stiklinę.

Pabandykite įtraukti šiuos įpročius savo kasdieniame gyvenimo būdą ir išlikti sveikiems!

Tikimės, kad jums patiko straipsnis. Jei turite kokių nors klausimų, siųsti juos į žemiau esančią komentarų laukelyje.

load...