Ar Garam Masala tinka sveikatai?

Garam masala yra vienas iš populiariausių prieskonių Indijoje. Jis turi daug terapinę naudą ir paprastai yra pagaminti naudojant visa krūva ingredientų. Kas yra poveikis sveikatai garam masala? Ar garam masala geros sveikatos pirmoje vietoje?

Skaityti šį postą ir pažinti save.

Sveikata Privalumai garam masala:

Garam masala yra pagamintas naudojant 32 prieskonius ir yra viena iš populiariausių prieskonių Indijoje. Pažvelkime į kai kuriuos naudą sveikatai šio prieskonio. Čia yra keletas iš populiariausių nauda sveikatai:

Garam masala Padeda:

  1. Kovoti su ligomis ir stato imunitetą
  2. Skausmo ir uždegimo malšinimui
  3. Sulėtinti senėjimo procesą
  4. Skatinti ir inicijuoti svorio
  5. Padidinti vitamino, mineralinis ir baltymų absorbciją
  6. Atleisti virškinimo trakto sutrikimai, rėmuo, o taip pat ramina skrandžio
  7. Sumažinkite savo glikemijos indeksą, o tai savo ruožtu padeda sumažinti cukraus kiekį kraujyje
  8. Sumažinti pūtimas
  9. Detoksikuoti organizmą
  10. Panaikinti blogą burnos kvapą (1)

Ingrediento privalumai:

Garam masala yra daug daug prieskonių. Dauguma šių prieskonių yra gana sveika ir padėti išspręsti daugelį problemų.

  • Kmynų yra daug geležies, todėl garam masala gerai skatinti kraujo oksigenaciją ir užkirsti kelią sąlygas, pavyzdžiui, anemija. Ji taip pat padeda pagerinti virškinimą ir sumažina perkančiojo vėžio riziką.
  • Kardamonas, arba Elaichi, yra viena iš svarbiausių sudedamųjų dalių garam masala. Be gydant IBS, kosulys, rėmuo ir bronchitas, kardamono turi daug kitų privalumų jūsų kūno.
  • Kalendra yra dar vienas ingredientas, kuris gali pasigirti daug naudos sveikatai, įskaitant sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje ir kontroliuoti cukraus kiekį kraujyje.

Reakcijos ir šalutinį poveikį:

Garam masala yra ugninis prieskonių ir gali sukelti daug šalutinių poveikių ir reakcijas žmonėms, kurie nėra tikrai naudojami aštrus maistas arba kurie linkę į alergijas. Paprastai, žmonės pasireikšti šalutinis poveikis. 1999 metų tyrimas garam masala išvadą, kad prieskoniai padeda pagreitinti virškinimo tranzito laiką, kuris iš esmės reiškia, kad maistas, kuriame yra prieskonių, eina greičiau per žarnyną (2).

Kiti šalutiniai poveikiai garam masala apima:

  • Alerginės reakcijos
  • Kontaktinis dermatitas
  • Gvazdikėlių aliejus remiantis garam masala taip pat gali sukelti anafilaksinį šoką

Mūsų Išvada:

Turėti garam masala nauda yra gerokai didesnė nei galimas šalutinis poveikis. Prieskoniai yra vaistines medžiagas su nauda gydymui. Jūs turite maišyti tinkamą dozę, kad būtų išvengta šalutinio poveikio, ir mėgautis daug garam masala naudą. Jei jūs galų gale, turintys daugiau nei reikia, yra tikimybė, jūs kenčia nuo kai kurių pirmiau minėtų šalutinių poveikių. Tačiau, reguliuojama dozė bus pagerinti jūsų virškinimo sveikatą.

Taigi, atsakant į klausimą: garam masala ne kenkia jūsų sveikatai. Tai farmacinę medžiagą, kuri gali turėti įtakos organizmo neigiamai. Taigi, išmatuoti, kiek jums pridėti ir jums turėtų būti saugūs.

Padaryti garam masala:

Dabar, mes žinome, ar garam masala yra tikrai gera savo sveikatai, pažvelkime, kaip padaryti paprastą garam masala namie. Mes sakome, paprasta, tradiciškai yra 32 prieskoniai garam masala. Tačiau šis paprastas receptas gali padėti jums padaryti šiek tiek vienodai gerą garam masala.

Garam masala Ingredientai:

  • ¼ puodelio kalendros sėklos
  • 2 šaukštai kardamono
  • 2 šaukštai pipirų
  • 2 šaukštai gvazdikėlių
  • 1 šaukštai pankolio sėklos
  • 3 – 4 žvaigždutės anyžių
  • 4 (1 colio) cinamono lazdelės
  • Pusė ar ketvirtis muskato
  • 2 lauro lapai

Kryptys:

  1. Pridėti visus prieskonius į keptuvę ir sausos kepsnys juos maždaug 3 – 5 minutės.
  2. Grind mišinį į maišytuvą, kol ji tampa bauda powder.Your garam masala yra paruoštas naudoti.

Pastaba:

Prieskonių kokybės naudojate tiesiogiai susiję su, kaip veiksmingai Masala pavyks būti. Apsvarstykite galimybę naudoti aukštos kokybės prieskonius, net jei jie yra brangūs.

Naudoja garam masala:

Garam masala turi daug kulinarijos reikmėms, įskaitant:

  1. Jis dažniausiai naudojamas kaip bazinis prieskonių ruošiant kario.
  2. Jis taip pat gali būti naudojamas kaip balti ryžiai ar šviežių vaisių salotų garnyru.

Papasakokite apie visus receptus galite pagaminti naudojant garam masala. Mūsų skaitytojai norėčiau išgirsti iš jūsų. Jūs galite komentuoti į žemiau esantį laukelį!