8 sveiki Indijos maisto produktai, kad jums tinka

load...

Mes indėnai patinka valgyti daug. Kiekviena valstybė turi savo įvairovė. Nesvarbu, kaip sunku mums pabandyti padaryti Punjabi patiekalas Pietų Indijos ar bengalų patiekalas gudžarati, mes praleisti autentišką skonį. Kiekviena valstybė turi savo maža paslaptis ingredientus, kurie yra labai sunku bet kuri kita valstybė užfiksuoti. Makkhan Marke pandžabi patiekalai, garstyčios ir karis lapai grūdintas Pietų Indijos virtuvę, pūkuotas Gujrati dhokla ir Dėžė DOI Bengalijos, tą akimirką, kai išgirsti šiuos pavadinimus, ji atneša vandenį liežuviu. Taip, tai yra meilę, indėnai turi maisto. Šie puikūs patiekalai pareikšti savo apetitą gyvenimui, mes nuolat valgyti ir tada mes skundžiasi, kad mes pradėti nuo svorio.

Daugelis iš mūsų ne plėtoti skonio kukurūzų dribsnių arba avižų, vadinamųjų maisto rekomenduojamą dietologų, jei norite suvartojimo mažiau kalorijų. Leiskite mums mokytis apie šių skirtingų maisto produktų, kurie ne tik yra puikus skonis, bet taip pat turi sveikatos veiksnys susijęs su juo. Indianfood ir prieskoniai yra ne tik skanus ir kvapnus; jie taip pat pridėti daug naudos mūsų sveikatai.

Dabar-į-dienų, dauguma iš mūsų kenčia nuo svorio klausimais. Ir mityba diagrama, kad mitybos specialistai duoti mums dažnai yra labai sunku sekti. Mes laikomės juos savaitę daugių ir tada atgal į mūsų senosios ryžių ir rotis ir karis. Kuokštelinių Indijos maisto, kad Indijos namai negali išsiversti be savo patiekalų, taip pat turi daug privalumų, kad jūsų sveikatai, jei valgoma su tinkamu būdu. Jie ne tik padės numesti svorio, bet taip pat turi balas gydomųjų savybių. Šie elementai yra pagaminti iš tų pačių pagrindinių ingredientų, kad mes esame vartoti sumažinti svorį. Bet tik bėda ta, kad mes juos tokiu būdu, kad ji tikrai prideda prie juosmens linijos!

Sveiki Indijos maisto produktai

Štai keletas iš Indijos sveikų maisto produktų, kad jūs galite turėti padėti išlaikyti mūsų Svorio augimas apdaila ir plonas.

load...

1. Impulsų arba Dal:

Pradėkime impulsų; mes visi žinome, kad Dals ar impulsai yra labai geras šaltinis vitaminų ir mineralų, o taip pat sudaryti pagrindinę elementą mūsų patiekalų. Jie yra daug vitaminų A, B, C ir E ir mineralų, pavyzdžiui, kalcio, geležies ir kalio. Jie taip pat yra geras šaltinis amino rūgščių. Jei jūs pradėjote lieknėjimo dietos režimą, pakeisti visas kitas dal su Moong dal gana keletą mėnesių. Nuo Moong dal yra mažai riebalų, tai geriau pridėta į jūsų lieknėjimo režimo. Ankštiniai taip pat gausu baltymų ir skaidulinių medžiagų, kuri padeda kontroliuoti cukraus kiekį kraujyje laikant jį kontroliuoti, padeda virškinimui, taip pat kontroliuoja aukštą cholesterolio kiekį kraujyje. Šie Dals wihen virti su kitomis daržovėmis ir su mažiau aliejaus yra dar naudinga!

2. Roti arba čapatį:

Roti arba čapatį formos iš šiaurės indėnų ir Rajasthani kuokšteliniams, dabar taip pat Bengalis. Tradiciškai Atta arba miltų padaryti rotis buvo pagamintas iš kviečių. Bet dabar mes gauname wieloziarniste Atta rinkoje, kuri turi vienodą dalį kviečių, Jowar, Bajra, miežių ar sattu. Dabar kiekvienas iš šių sudedamųjų dalių yra gausu ląstelienos kiekis todėl gera savo skrandį ir taip pat yra daug angliavandenių, ji suteikia jums daug energijos. Čapatį ir paranthas tiek yra pagaminti iš miltų išskyrus tai, kad chapattis skrudinti per ugnį ir paranthas su aliejumi arba ghi arba sviesto. Kaip apie, mes išvengti riebalų naftos keptas paranthas ir turėti miltų gerumo per rotis? Geriau sveikatos ir svorio praradimas gali tiek būti sprendžiamos tik šį vieną sprendimą.

3. Ryžiai:

Ryžiai sudaro vieną segtukų dietos indėnų. Jie turi labai ypatingą skonį šių grūdų, specialiai balto vieną. Balti ryžiai yra poliruoti forma, kuri tik papildo mūsų skonį pumpurus. Bet jie yra labai svarbūs kalorijų. Štai kodėl dietologai rekomenduoja rudieji ryžiai, kuris yra turtingas ląstelienos kiekis. Tačiau, jei jūs nenorite turėti rudieji ryžiai, turi ne daugiau kaip nedidelį dubenėlį baltos ryžių. Papildyti ją su dviem chapattis. Mielas kombinacija angliavandenių ir skaidulų. Jūs turite bot skonio ir sveikatos dozę to paties valgio!

4. Indijos karis:

Indijos karis yra žinomas visame pasaulyje dėl savo tekstūros, aštrumo ir riebumą. Alyvos plūduriuojančius ant viršaus ir kreminės tekstūros suteikia trumpąją apetitą maisto mėgėjams ir daro juos galima išvengti tiems, kurie dietos sąmoningas. Leiskite mums padaryti jį palanki visiems. Virėjas nelipnius keptuvės su mažiau naftos ir skrudintų visą prieskonių. Sveikos prieskoniai suteikia unikalų skonį Indijos patiekalų. Už kreminės tekstūros, išvengti kremas, naudoti jogurtas. Naudojant šiuos sveikus maisto gaminimo metodus bus ne tik jums sveika, bet taip pat padės išlaikyti skonio nepažeistas. Taip. Dabar galite atsikratyti mito, kad sveika Indijos patiekalas negali būti virti, kad būtų skanu tuo pačiu metu.

5. Paneer:

Laikoma vegetarams vištiena, minkštumo ir skonis paneer todėl simpatingas, kad jauni ir seni tiek! Kaip mes visi žinome, kad Paneer pagamintas iš pieno, todėl sunku patikėti, kad tai yra mažai kalorijų. Bet kalorijų kiekis paneer priklauso nuo to, ar jis yra pagamintas iš nenugriebto pieno ar atspalvių pieną. Kadangi tai yra sunku suprasti, jei perkamos iš rinkos, todėl patartina jums padaryti paneer namuose su atspalvių pieną. Skonis išlieka nepakitusi; tai tik tai, kad kalorijų iškirsti. Paneer yra pagaminti iš pieno yra labai daug baltymų ir kalcio. Taip pat tyrimai parodė, kad Paneer apsaugo nuo osteoporozės. Čia yra klasikinis derinys gero skonio ir sveikatos!

6. Varškės:

Kitas pieno produktas, varškė yra geros sveikatos. Pagaminta iš rauginto pieno su tam tikrų bakterijų, jis yra puikus ingredientas svorio. Jogurtas taip pat padeda virškinimui; jos tie gerųjų bakterijų, kurios skatina virškinimą. Varškės taip pat gali būti naudojama kai kuriose patiekalų vietoj kremo perteikti tą ypatingą kreminės tekstūros. Tačiau, jo gerai, jei jūs naudojate varškę, pagamintas iš mažo riebumo pieno; arba padaryti varškę namuose, net geriau. Sumažinkite riebalų kiekį, tuo geriau!

7. Tuščiai:

Lets go žemyn į pietus dabar ir pažvelgti į savo kuokšteliniams dietos, tuščiai. Pagaminta iš fermentuotų ryžių ir dal mišinio ir paruošti garuose, šis maistas iš pietų yra turtingas šaltinis angliavandenių ir baltymų. Mažai riebalų, tai taip pat yra lengvai virškinamas. Geriausias rūšies pusryčiais turėti, jei norite numesti svorio ir negali stovėti avižų regėjimą!

8. Dhokla:

Toli į vakarus, dhoklas yra labai populiarus gudžarati. Kitas fermentuotas ir virtos patiekalas iš Indijos, dhoklas yra pagamintas iš fermentuotų dal. Dhoklas yra geras cukriniu diabetu sergantiems pacientams. Būdamas virtos, o ne kepti, bet neturi naftos turinį, kuris daro juos mažai kalorijų ir yra pagamintas iš Dals padidina baltymų ir skaidulų kiekio. Dvigubas grėsmė svorio bėdų!

Sveiki Indijos prieskoniai

Dabar pakalbėkime apie tuos labai svarbių prieskonių indų patiekalų, kurie ne tik suteikia skonį mūsų patiekalų, bet taip pat yra išgydomas, kad tam tikrų ligų.

1. Ciberžolė: pradėdami važiuoti su ciberžolė, kuri yra ne tik svarbus prieskonis turi būti naudojamas visose Indijos patiekalų, bet ir prideda spalvą ir skonį savo specialų indą. Ciberžolė turi daug gydomųjų savybių. Tyrimai parodė, kad ciberžolė ar haldi kaip žinoma Indijoje, yra komponentas kurkuminas, kuris išsijungia tuos genus, kurie išplečiamas širdį. Išskyrus, kad ciberžolė yra taip pat žinoma, kad sumažinti cholesterolio kiekį ir aukštą kraujospūdį, jis taip pat padidina tinkamą kraujo apytaką visame kūne ir neleidžia kraujo krešėjimą. Neįtikėtina, bet tiesa, kasdienio vartojimo ciberžolė daro sumažinti širdies priepuolio riziką.

2. Kario lapai: Labai svarbus prieskonis naudojamas žemyn į pietus specialiai grūdinti. Kario lapai suteikia labai gražus aromatą į savo indą. Su nauda dėl sveikatos, karis lapai mažina svorį. Jie plauti visus toksinus ir riebalų iš savo kūno. Riebalų sankaupos Jūsų organizmas pradeda mažinti palaipsniui su parą suvartojant kario lapų. Curry lapai taip pat yra gera savo plaukus, padeda plaukų augimą ir apsaugo nuo priešlaikinio Pjūvis plaukų. Nenuostabu, kodėl ponios žemyn į pietus didžiuojamės savo ilgą, storą ir tamsiais plaukais.

3. Kardamonas: Elaichi arba kardamono yra labai skonio užpildyti Indijos prieskonių turtingas aromatas. Naudojama turtingo skonio patiekalų, taip pat desertui, kardamono taip pat yra labai gera savo sveikatai. Ji gerina medžiagų apykaitą, gerina virškinimą ir taip pat yra naudingas dėl svorio.

4. Čili: Indijos patiekalai yra žinomas dėl savo aštrumo, nenuostabu, paprikos vaidina svarbų vaidmenį. Paprikos yra labai geras augalas deginti riebalus. Jie yra specialios ingredientą vadinamą kapsaicinas, kuris padeda gerinti medžiagų apykaitą ir deginti riebalus greitai.

5. Česnakai: Česnakai turi keletą antibakterinių savybių, kurios mažina cholesterolio ir riebalų.

Taigi, kaip matote, Indijos maisto amžinai yra ne tik aštrus ir skanus, bet taip pat pridėti prie savo sveikatai. Negalima kankinti save su beskonis maistas numesti svorio nebėra!

load...