5 rūšių pastos ir jų skirtumai

Ar jums patinka makaronai? Tada šis pranešimas yra būtina perskaityti Jums! Kodėl? Kadangi makaronų valgyti taip maloniai nėra paprastas patiekalas. Ji turi didelę istoriją prie jo pritvirtintos.

Pasakykite, makaronai ir pirmoji mintis, kad pasirodo yra apie gražioje šalyje Italijoje, tiesa? Ir jau kitą akimirką jūsų protas yra užtvindytas su vaizdais iš skirtingų rūšių makaronus galima būti valgomas!

Tačiau, kaip daugelis iš mūsų iš tikrųjų žinome apie įvairių makaronų rūšių, kurios egzistuoja šiame pasaulyje?

Kai jis ateina į makaronų, klausimai yra neribotos – Ar yra kokių nors skonių rūšių prieinami makaronų? Ar vermišeliai per daug makaronų rūšies? Ar makaronai tik rūšies kanalėlių makaronų? Ar Virtinukai iš makaronų tipas? Jei jūsų protas per buzzes šiuos klausimus, mes čia su visais atsakymais!

Sneak Peak į Origins makaronų:

Makaronai įkurta senovės Romos derinant kietuosius kviečius manų kruopos miltai ir vanduo. Tačiau tais laikais, makaronai buvo vartojamos šviežios ( „fresco“, kaip jis buvo vadinamas italų), ir nebuvo džiovinti ( „Secca“ italų) kaip makaronų mes gauname mūsų parduotuvėse šiandien. Su arabų invazijos, džiovinti makaronai atėjo į kilmės ir nuvyko į tapti populiarus 14-ojo amžiaus.

Su laiku, vis daugiau ir daugiau šalių įsiveržė jį gavo įtakos šios kuokšteliniams maisto italai ir paėmė jį kartu su jais. Jie perteikė savo šalių skonių ir davė makaronų daug skonių ji turi šiandien. Taigi, makaronai buvo lėtai keliauja visame pasaulyje ir buvo net keičiasi skonio! Štai kodėl šiandien yra daug įvairių makaronų mums prieinama su vienodai platų receptai juos rengiant.

Įvairūs Makaronai tipai:

Yra daugiau nei 400 rūšių makaronų laisvų visame pasaulyje šiandien. Visi yra pagaminti iš kietųjų kviečių manų ir vandens konkrečiu procentiniu dydžiu. Tešlos formų tipai svyruoti nuo lakštų, juostelių, cilindrai, ir lankai vamzdžių ir apskritimai ir daug daugiau. Galimi ir šie skoniai ir spalvos yra vienodai platus jų asortimentą ir ji iš tiesų būtų sunku viena išlaikyti visų makaronų variantų pavadinimus. Tačiau vienas dalykas yra tikrai – žinant apie visus makaronų turimų būtų įdomi užduotis bet maisto entuziastas tikrai tipų! Ir ji taip pat uždirbti jums keletą aitvaras taškų kulinarijos pasaulyje!

1. Cilindrinės pastos:

Vamzdžiai yra labiausiai žinomas forma makaronų. Tačiau daugelis iš mūsų galvoja, kad „makaronai vamzdeliai“ yra vienintelis vamzdžio formos makaronų. Yra daug kitų vamzdiniai makaronai galima rasti, pavyzdžiui, Bucatini, kuri yra spagečiai, kad yra tuščiaviduriai iš vidaus ir Calamarata ir Calamaretti variantų, kurie yra plačiojo žiedų formos.

Kad Cavatappi ir Cellentani variantai yra tokios formos, kad panašūs corkscrews ir tada yra Chifferi, Fideua, Gomito Maccheroni ir Elicoidali variantai, kad visi yra vamzdinis su šiek tiek skiriasi jų formų.

Tarp vamzdiniai makaronai, taip pat yra keletas variantų, kurie yra pakankamai didelis, kad būtų įdaryti. Vienas iš tokių yra cannelloni makaronai. Taip pat Manicotti makaronai, kuris priklauso šiai kategorijai ir yra formuojama kaip dideli, briaunuotas vamzdžių.

Dar vienas makaronų vamzdiniame diapazone laipsnio yra tai, kad, pavyzdžiui, ilgų vamzdžių vamzdžių ar žarnų. Šioje kategorijoje yra prie Garganelli, Fagioloni, Maccheroncelli, Mezzani, ziti, Zitoni, Mezze Bombardoni, makaronai al Cappo ir Sagne Incannulate makaronus, kuris yra ilgas vamzdis padarė sukant ilgą juostelę tešlos.

2. Strand-formos pastos:

Makaronai yra gana populiarus vijų formos, taip pat, populiariausi variantai būdami vermišeliai ir spagečiai. Be šių, yra kiti Suvyta variantai kaip Spaghettoni ir Spaghettini kuri yra stora ir plona spagečiai atitinkamai. Taip pat yra Fedelini makaronai, kuris yra trumpesnis nei spagečiai ir ilgiau nei vermišeliai.

Kai kurie iš geriausių ir ploniausias dideles makaronų yra capellini ir Capellini D’Angelo PAŠTAS, kurie yra ploni kaip plaukai, tiek daug, kad pastaruoju variantu vardas pažodžiui reiškia „angelas plaukai“. Taip pat Barbina makaronai šioje kategorijoje, kuri yra plona makaronai, susukti panašūs į lizdą. Storesnius variantai makaronai yra Ciriole, Spageti Ala Chitarra, Fusilli Lunghi ir Pici, kurie geriausiai parengta derinant juos su storais ir aštroko padažais.

3. Mikro paštas:

Be ilgų, plonų, storų ir dideles makaronų, yra keletas makaronų variantai, kad yra maža! Jie yra formos, pavyzdžiui, granulių arba mažų žiedų arba vamzdelių. Kai iš šios kategorijos pavadinimai yra Acini di Pepe ir Fregula, kurios forma primena narelių, ANELLI ir Anellini, kuriuos formuoja kaip maži žiedai; Ditali ir Corallini, kuris primena mažų vamzdelių; ir Farfalline, kuris yra tokios formos, kad panašūs nedideli peteliškės.

Conchigliette makaronai iš šios kategorijos primena mažus lukštai ir Funghini makaronai primena mažus grybus. Taip pat yra keletas ryžių formos makaronų, pavadintas orzo, Risi ir Seme di Melone, kurie visi panašūs ryžių grūdų su nedideliais skirtumais jų formų ir dydžių.

Kai kurie iš mikro makaronų yra formos kaip žiedai, sferų ir aikštėse; būtent, Ochi di Pernice, kuris primena nedideli žiedai; Pastina ir perlų makaronai, kuriuos formuoja kaip sferų ir Quadrettini kuris yra stačiakampio formos. Visi šie variantai yra mažas dydis toks, kad jie daugiausia įtraukta į smulkių padažų ir kartu su daržovėmis arba yra naudojami kaip įdarais.

4. Juostelės paštas:

Populiariausios įvairių makaronų yra kaspinu PAŠTAS, kurie yra plokšti makaronai, kurie kartu su tipų Italijos makaronų padažų ir daržovių sukurti keletą puikių itališkų skanėstų. Kai kurie iš makaronų, priklausančių šiai kategorijai yra vos 6.5 milimetrų pločio, nors yra ir kitų, kurie gali būti toks platus kaip 5 TVS. Buvęs asortimentą sudaro variantus, kaip Fettuccine, Bavette ir Bavettine.

Net Lazanija priklauso šiai pačiame kategorijos makaronų ir turi keletą populiarių variantų Lasagnette ir Lagane makaronų. Abi šios priemonės yra platūs makaronai su Rifliuotas kraštų.

Kai kurie iš juostelės makaronų, taip pat formuojama iš trumpų gabaliukų pavidalo, panašūs į peteliškės ir mažą squares.Mafalde ir Sagnarelli makaronai priklauso šiai juostelės makaronų tipo. Tuo ilgiau variantas Mafalde yra Mafaldine, kuris yra panašus storio, bet yra formos, pavyzdžiui, ilgų juostelėmis. Panašus į šį varianto yra Pappardelle, pillus, Reginette, Sciatelli, Trenette ir Tripoline pastas, kuri yra ilgas juostelės pastas su nedideliais skirtumais. Kai unikalūs variantai kaspinu makaronai yra Pizzoccheri, kuris yra pagamintas iš grikių ir Strinozzi, kuri panaši batų raištelių.

5. Įdaryti pastos:

Labai gerai žinomas tipo makaronai yra įdaryti makaronai tipų, kurie gali būti pripildytos įvairių rūšių įdaru sukurti unikalius patiekalus. Vienas iš tokių makaronai yra Casoncelli makaronai, kuris yra pusiau apskrito formos ir paprastai įdaryti su kiaušiniu, sūriu, duona, jautienos faršas, razinomis, saliamis, kriaušės, sausainiai ir česnako mišiniu, kad Alla bergamascastyle itališkus patiekalus.

Panašus variantas yra Agnolotti, kuris yra formos, pavyzdžiui, pusiau apskrito kišenės ir yra populiariai įdaryti su ricotta sūrio arba mėsos ir / daržovių.

Kai kimštinio makaronų yra valcavimo ir keptas. Žymūs pavadinimai šioje kategorijoje yra Cennelloni, occhi diLupo ir Mazzelune. Kitas įdaryti makaronų tipo valcavimo ir unikaliai formos prie pirmo kepti ir tada tarnauti su padažais ir gravies. Viena iš tokių įdaryti tešlos gaminiai, yra Fagottini, kuris yra pagamintas į rankinėje ar ryšulį formos ir paprastai įdaryti su rikota ir kriaušių įdaru. Tada yra Koldūnai makaronai, kuris yra užpildytas su mėsa ir patiekiami su sultiniu ar padažu One pasirinkimą.

Kai žinoma variantai šioje kategorijoje yra Virtinukai, kuris yra stačiakampio formos ir yra įdaryta sūriu ir mėsos arba daržovių mišinių; ir tortellini, kuris yra žiedo formos, įdaryti tešlos gaminiai, kad yra dažniausiai su mėsos įdaru ir sūrio.

Taip pat yra kukulis formos makaronai šioje kategorijoje, kaip Panzerotti, koldūnais ir koldūnai, kurie vėl įdaryti su įdarais įvairovė ir yra patiekiami su padažais ir sultiniai įvairių rūšių.

Kai Neeiliniai Variantai:

Nors pirmiau minėtų kategorijų gali būti visuotinai vertinamas mūsų nuolatinių parduotuvėse, yra keletas variantų makaronų, kurie yra labai unikalus, kalbant apie jų figūras.

  • Viena iš tokių unikalus variantas yra Casarecce makaronų. Tai yra trumpas ilgis makaronų, kuri yra ko į „S“ formos.
  • Taip pat yra Cencioni makaronai, kuris yra unikaliai formos makaronai. Jis atrodo kaip Žiedlapis su cilindro pusėje ir šiek tiek kreivė iš kitos pusės.
  • Taip pat yra Conchiglioni makaronai, kuris, kaip užsimena pavadinimas, primena kriauklę ar į formos apvalkalą ir yra pakankamai didelis, kad būtų įdaryti ruošiantis.
  • Žvelgiant į kai kurių kitų unikalių variantų makaronų, ten yra Campanelle ir Capunti makaronai. Nors buvęs nugriautas su pilnas įmantrybių krašto ir primena varpas, pastarasis atrodo kaip tuščias, atviros žirnių ankštimis dėl savo išgaubtos, ovalo formos.
  • Ir nepraleisti, tuo Farfelle ir Farfellone PAŠTAS, kurie į peteliškės formos.
  • Yra keletas gamtos įkvėptas iš makaronų, pavyzdžiui, Lumache ir Lumaconi variantai, kad panašūs sraigė savo forma. Taip pat yra Fiori ir Gigli variantai, kurie yra formos kaip gėlės ir Foglie Kaulo Ulivo, kuris yra tokios formos, kad panašūs alyvuogių lapų.

Oho! Tai buvo gana „makaronai“ pilna informacijos, do not you think? Bet Gurmanams, tuo labiau jie mokosi, tuo labiau jie patinka maistą. Taigi, dabar, kad jūsų makaronai žinios yra atnaujinami, eikite girtis apie tai!

Iš kur sužinojote apie šių makaronų variantų? Kuris iš jus nustebino? Ar turite kokių nors Kiti tešlos gaminiai susijęs klausimas? Nesivaržykite kreipkitės į mus žemiau esančioje komentarų skiltyje!