29 sveikų vitamino D turtingų maisto produktų

Stovi saulėje gali būti puikus būdas gauti savo dienos dozę vitamino D Kaip apie tai daro kasdien ir už daug laiko? Neįmanoma, tiesa? Tai yra, kai mes kreipiamės į maistą. Yra daug natūralių vitamino D šaltinių, tačiau dauguma iš mūsų nežinome apie juos. Bet ei, ką mes čia? Į šį postą, mes kalbame apie labiausiai sveikų Vitaminas D turtingą maistą. Laikyti svarstymas!

Kas yra vitaminas D?

Vitamino D yra riebaluose tirpių mineralas, kuris yra suformuotas ant odos, kai jis yra veikiamas UVB spindulių tiesioginių saulės spindulių (1). Tai unikalus vitaminas, kuris yra labai svarbus funkcijų, įskaitant stiprių kaulų, raumenų, ir dantims, ląstelių augimo kontrolė, tinkamai imuninės ir nervų ir raumenų funkcionavimo priežiūrą, o mūsų bendra sveikata (2, 3). Vitamino D trūkumas gali sukelti būklę, vadinamą rachitas, kur kaulai nesugeba kurti ir veikti netinkamai (4).

UV spinduliai yra geriausias natūralus vitamino D (5). Jie konvertuoti cheminį dovana savo odą į vitaminą D3. Tai gabenama į kepenis ir inkstus ir tada virsta aktyviu vitamino D. Tačiau nuolat saulėje ilgą laiką, gali padidėti odos vėžio išsivystymo riziką. Taigi, jūs turite ribotą saulėje išvengti Vitamino D trūkumas.

Šio vitamino trūkumas yra tai, kad jis nėra randamas daugelyje maisto produktų. Jūs gaunate maisto produktų / gaminių, kurie teigia, kad yra vitamino D, skaičių, tačiau iš tikrųjų jie tik prisotintas sintetinio vitamino D Tiesą sakant, yra tik maisto produktų, kuriuose yra daug vitamino D sauja.

Mes išvardyti viršų 29 maisto produktų su vitaminu D, kurie yra lengvai prieinama. Patikrinti juos!

Į viršų 29 Vitaminas D turtingą maistą

Yra skaičius skirtingų ir sveikų vitamino D maisto produktų, pradedant nuo natūraliai tuos, į papildų. Paimkite viršuje natūralių šaltinių vitamino D išvaizdą:

1. Sunshine

Geros naujienos visiems saulės mėgėjams!

Reguliariai 30 minučių pasivaikščiojimas į šiltą saulę gali suteikti jums daug vitamino D dienos, kuri yra gana sunku gauti kitaip (6). Aš kalbu apie tiesioginio kontakto, o ne spinduliai, kurie sklaida akinius nuo jūsų langus.

Visa tai vyksta gana greitai, ypač vasaromis. Kai saulės spinduliai pasiektų mūsų odą, jie stimuliuoja vitamino D gamybą organizme. Tuo labiau į saulės poveikio, tuo daugiau vitamino D gamyba. Norėdami padidinti savo vitamino D lygį, kai į saulę, atskleisti bent savo veidą, rankas, rankas, arba jai lygiavertę zoną savo kūno. Tai yra todėl, kad vitamino D turi būti gaminamas, jūsų oda neturi būti taikoma sluoksniais. Pašalino juos iki jūsų oda pradeda sukdami rožinė, ir baigsite dieną vitamino D dozę.

Nebijokite, aš neprašo jums visiškai griovys savo Gelbėtojas šalikai, kepurės ir pirštinės. Bet nuleisti juos vieną kartą, o kažkiek saulės atrodo geras sprendimas. Niekada nepamirškite įdėti į gerą apsaugos nuo saulės, sluoksniai, ar ne.

2. Lašišų

Lašiša yra didelis riebalų kiekis, dėl kurio jis yra puikus šaltinis vitamino D Maždaug 3,5 uncijos lašišos suteiks jums 80% rekomenduojamos mitybos vitamino D.

Svarbiausia yra gauti lašiša, kuri buvo pagauti laisvėje arba tvariai kultivuojamo. Aliaskos lašišų yra 5 kartus daugiau vitamino D, nei Atlanto lašišos, todėl jis geresnis pasirinkimas. Pusė nerkos filė yra 1400 TV vitamino D, kuris yra du kartus rekomenduojama suma, kurią reikia per dieną.

Nepamirškite užsisakyti nuostabų lašišos plokštelę šiandien!

3. Papildai

Kitas būdas įtraukti vitamino D į savo mitybą yra vartoja papildus.

Yra du formos vitamino D papildų – vitamino D2 ir vitaminas D3. Buvęs, taip pat vadinamas ergokalciferolis, sintetinamas iš augalų ir mielių. Šis vitamino D papildų tipas labiausiai plačiai naudojamas. Kita forma vitamino D papildas yra vitaminas D3, moksliškai žinomas kaip cholekalciferolis. Tai yra labiausiai aktyvios formos vitamino D. Kadangi tiek vitamino D2 ir D3 yra vitamino nėra aktyvus organizme, jie turi būti metabolizuojamas į aktyvioje formoje kūno, kuris yra vadinamas kalcitriolio.

Atsargiai: Įsitikinkite, kad jums pasikonsultuoti su gydytoju, prieš pradėdami vartoti bet kurį iš minėtų papildų vengti bet kokių vaistų sąveikos ir alerginių reakcijų atvejai.

4. Grybai

Grybai yra, iš tiesų, tik augalų šaltinis, kurių sudėtyje yra vitamino D.

Tai genijus auga saulės spindulių ir yra puikiai sugeria saulės šviesą, taip pat, o tai geras vitamino D šaltinis. Grybai taip pat yra daug B-kompleksas vitaminų, pavyzdžiui, B1, B2, B5 ir mineralų, pavyzdžiui, vario.

Vitamino D kiekis daugiausiai grybų skiriasi priklausomai nuo tipo ir įvairovės. Shitake grybai laikomas geriausiu vitamino D tarp visų grybų.

Visada pasirinkti grybus, kurie džiovinami natūraliu saulės, o ne dirbtinėmis priemonėmis.

Patarimas – Jūs galite atskleisti žaliavų grybus UV spinduliams, siekiant padidinti jų vitamino D kiekį. Prieš jų išleidimą Supjaustykite grybus. Tai padės jiems įsisavinti daugiau UV spindulių, kurie bus išversti į daugiau vitamino D savo maistą.

5. Skumbrė

Kitas žuvis įvairovė su gera vitamino D kiekio.

Skumbrė turi didelį kiekį omega – 3 riebiųjų rūgščių. Tiesiog 3,5 uncijos skumbrių gali pateikti jums su 90% vitamino D RDI Taigi, žmonės, kurie vartoja daugiau šių žuvų galima gauti tuos esminius mineralų ir vitaminų, kad žmogaus organizmas negali gaminti savo.

6. Otas

Įmonė baltos mėsos ir saldus skonis oto jau tapo mėgstamiausia tarp žuvų mėgėjams. Tai plekšnės yra maistiniu požiūriu tanki maisto ir yra svarbių mineralinių medžiagų ir vitaminų, pavyzdžiui, fosforo, seleno, vitaminų B12 ir B6, ir omega – 3 riebalų rūgščių. Paltusas taip pat yra vienas iš geriausių šaltinių vitamino D, ir 100 gramų otus žuvų yra 1097 TV į saulės vitaminas.

7. Silkė

Śledziowy žuvis yra didelį kiekį vitamino D, nes jie minta planktonu, kuris yra pilnas vitamino D.

Šie blizgantys pilki žuvys suvartoja marinuoti, rūkyti ar kremas. Silkė yra sveiką riebalų ir kitų svarbių maistinių medžiagų, kurios daro juos išmintingas papildymas jūsų dietos. Jie taip pat yra puikus baltymų šaltinis, kuris skatina raumenų vystymąsi, ir yra didelis kiekis vitamino B12, seleno, fosforo, kalcio, geležies ir.

8. Menkių kepenų aliejus

Menkių kepenų aliejus buvo populiarus papildas daugelį metų ir yra labai daug vitamino D, vitamino A, ir omega – 3 riebalų rūgštimis.

Vartojimas šį aliejų reguliariai skatins sveiką ir stiprius kaulus, užkerta kelią osteoporozės suaugusiems, ir pagerinti smegenų veiklą.

Patarimas – menkių kepenų aliejus yra taip pat prieinama kapsulėmis, kuris yra geriausias pasirinkimas tiems, kurie nemėgsta savo tvirtą aromatą.

9. Ikrai

Ikrai yra bendra sudedamoji dalis, naudojama suši, ir ji suteikia 232 IU vitamino D paros 100 gramų porcijai.

Tai yra grūdėtas tekstūra žuvys, kad turi puikia skonio ir yra puikus užkandis. Ji yra maistinių medžiagų saugyklos ir yra mineralų, pavyzdžiui, seleno, geležies, magnio, kalcio, fosforo ir. Ji taip pat yra gyvybiškai svarbių vitaminų, pavyzdžiui, vitamino A, vitamino K, vitamino B6, folatų, riboflavino, ir pantoteno rūgšties.

10. Sardinės

Sardinės tampa vis labiau ir labiau populiarėja dėl savo nuostabios naudą sveikatai. Jie yra viena iš geriausių šaltinių vitamino D.

Tik nedidelė sardinės bus įvykdyti 70% rekomenduojamos mitybos pašalpa vitamino D. Šią žuvį siūlo 270 TV vitamino D per 100 gramų. Jie taip pat yra puikus šaltinis vitamino B12, omega – 3 riebiųjų rūgščių, baltymų, ir seleno. Aukštos Omega – 3 riebalų rūgščių kiekis padeda geriau kaulų sveikatai, mažina cholesterolio kiekį kraujyje, ir mažina uždegimą.

11. Šamas

Šamas, kaip silkės, nuolat minta planktonu ir Minuscule jūros gyvenimo, kuris sukuria vitamino D nuo tiesioginių saulės spindulių.

Jie yra mažai kalorijų ir yra vitaminų, baltymų ir gerus riebalus. Tik vienas filė suteikia jums 200% rekomenduojamos paros vertės vitamino D ir 159 gramas šamas suteikia jums 795 UI vitamino D.

12. Tuno konservų

Trys uncijos tunų suteikia 50% vitamino D savo kūno poreikius.

Gaivus ir laukinių sugautos tunas yra maistingas. Be to, valgyti riebios žuvies, kad sutepa kūną taip pat teikia kitas nauda sveikatai, kaip geriau atminties ir tinkamai smegenų funkcijos. Šviesos tunų turi didžiausią vitamino D, ir ji turi mažiau negu gyvsidabrio baltojo tunų.

13. Vienintelis / plekšnė žuvų

Vienintelis ir plekšnė yra plekšnė, kuriuose yra po vieną ketvirtadalį paros reikiamą kiekį vitamino D Ramiojo plekšnės ir vienintelis žuvys geriausiai vartoti.

14. Jautienos kepenys

Jautienos kepenys yra geras šaltinis vitamino D; ir 3 uncijos jautienos kepenų yra 42 IU vitamino D, aplink vieno ketvirtadalio dienos vitamino D reikalavimo.

Jautienos taip pat yra geras šaltinis vitamino B12, geležies ir baltymų. Žole jautiena geriausia vartoti, kaip ji yra gera suma visų pagrindinių maistinių medžiagų. Jame taip pat yra baltymo ir tiamino.

15. Varške

Ricotta sūrio išsiskiria kaip tik vitamino D tarp visų šalutinių produktų pieno. Ji yra penkis kartus daugiau vitamino D nei kitų sūrio.

Ji yra santykinai didelį kiekį vitamino D, maždaug 25 TV vienai porcijai.

16. Karpis Žuvis

Karpis taip pat yra geras šaltinis vitamino D. Ar žinote, kad 100 gramų žuvies yra 988 TV vitamino D?

Vienas nuo kito iš vitamino D, ši žuvis taip pat yra vitaminų A, D, E, K ir, niacino, riboflavino, ir mineralų, pavyzdžiui, cinko, vario, magnio, natrio ir.

17. Kiaušiniai

Kiaušiniai yra vitamino D mažais kiekiais.

Įskaitant vieną kiaušinį per dieną dietos bus suteikti Jums su 10% rekomenduojamos dozės vitamino D. Ganyklos iškėlė vištų praleisti daug laiko lauke. Vadinasi, jų kiaušiniai turi didžiausią vitamino D, palyginti su kitų kiaušinių rinkoje.

Be to vitamino D, kiaušiniai taip pat yra geras šaltinis vitamino B12 ir baltymų.

18. Saliamis

Saliamis suteikia 62 IU vitamino D 100 gramų, o dešros suteikia 55 IU vitamino D 100 gramų.

Pastaba: Nors saliamis, kumpis ir dešrelės yra geri šaltinių vitamino D, jie turi didelį kiekį natrio ir gali padidinti cholesterolio kiekį kraujyje. Perteklius saliamis ir kumpio gali padidinti insulto, hipertenzija, ir širdies smūgio riziką.

 [Skaityti: Vitaminas K turtingas maistas]

19. Javų

Kai grūdų formos taip pat yra vitamino D.

Prieš perkant grūdus, patikrinkite maistinę vertę etiketėje gauti idėja apie vitamino D kiekį procentais. Pasirinkti tuos, kurie yra bent 100 TV vitamino D. Visi sėlenų javai teikia 131 IU vitamino D, o vaisių skonio javai pateikti 11 IU vitamino D

20. Pieno

Vienas stiklinė pieno suteiks 20% savo dienos reikalavimas vitamino D.

Nugraibstant pieno pašalina vitamino D, nes ji yra riebaluose tirpių vitaminų. Taigi, visada renkasi visai riebumo pieno. Tačiau šiais laikais, nugriebto pieno taip pat prisotintas vitamino D užtikrinti jums nereikia praleisti ant šio svarbi maistinė medžiaga.

Turėkite omenyje, kad pieno produktų, pavyzdžiui, sūrio, jogurto, ir ledų ne yra vitamino D arba spirituoto vitamino D Tik skystis pieno ir produktai, pagaminti iš nenugriebto pieno yra šios maistingosios medžiagos.

21. Austrės

Austrės yra vienas iš geriausių vitamino D turtingą maistą.

Žaliavos, laukinių-sugauti austrės yra 320 IU vitamino D per 100 gramų – Pēriens 80% mūsų kasdien reikalavimas. Be to, austrės taip pat yra geras šaltinis vitamino B12, cinko, geležies, mangano, seleno, ir vario.

Nors žaliavos austrės turi didesnę maistinę vertę, reikia tinkamai paruošti juos prieš valgant sunaikinti kenksmingų bakterijų, esančių jų.

Pastaba: Austrės yra daug cholesterolio ir turėtų būti vartojamas saikingai, ypač žmonėms, kenčiantiems nuo širdies ir kraujagyslių ligų.

22. Apelsinų sultys

Vienas iš geriausių vitamino D vaisių. Iš šviežių apelsinų sulčių stiklinė yra geriausias būdas pradėti savo dieną. Taip pat galite apsvarstyti supakuoti sultis, jei švieži vaisiai nėra. Tai puikiai tinka tiems, kurie nemėgsta pieno produktų.

Supakuoti apelsinų sultys yra įrengta su gerų kiekiu vitamino D. Vienas puodelis apelsinų sultys yra 100 TV vitamino D ir 120 kalorijų.

23. Sojų gaminiai

Kiekvienas 79-gramų porcija tofu siūlo 581 TV vitamino D. Vienas puodelis paprasto šviesos sojų pieno suteikia 338 IU vitamino D, o sojos pieno prisotintas kalcio ir vitaminų A ir D suteikia 297 iki 313 IU. Taip pat galite pabandyti sojos jogurtas, kaip ji siūlo 161 TV vitamino D.

24. Krevetės

Kas 85 gramų krevečių yra 139 TV vitamino D. Jis turi Saikingai omega – 3S, baltymų, seleno, antioksidantų ir mažiau riebalų. Jūs galite mėgautis šio jūros gėrybių nesirūpindami savo svorio.

25. Margarinas

Margarinas pastos yra prisotintas vitamino D, todėl jie skanus variantas.

Būdama viena iš vitamino D turtingą maistą, tai yra sveikiau alternatyva normaliam sviesto, nes jis yra 65% mažiau sočiųjų riebalų nei sviesto. Margarinas taip pat yra Saikingai omega – 3 riebalų rūgščių ir mononesočiųjų riebalų, kurie daro tai geras pasirinkimas pusryčiams.

26. Vaniliniai Jogurtas

Atsižvelgdama vanilės jogurtas puodelio yra puikus pasirinkimas tiems, kurie nenori eiti į bet kurį mėsiškas skanėstų. Jogurtas yra gera jūsų skonį pumpurus, taip pat sveikatai.

Kiekvienas vanilinio jogurto porcija yra žinoma, kad yra 115 TV vitamino D. Nemažai sakau. Pasirinkite prekės ženklą, kuris yra prisotintas vitamino D gauti 20% paros normos vitamino D.

Pastaba: Ši parinktis gali būti gana „ne-ne“ svorio stebėtojų, manydama, kad kiekvieną vanilinio jogurto puodelis yra apie 208 kalorijų.

27. Sviestas

Geros naujienos visiems sviestas entuziastams! Nors jis paprastai frowned dietos, tai „riebalų“ maistas yra žinoma, kad yra nedidelis kiekis vitamino D.

Sviestas yra sočiųjų riebalų, ir labai svarbu, kad pagalba antioksidantų ir vitaminų absorbciją organizme. Ji taip pat padeda vitamino D absorbciją, gauta iš kitų šaltinių.

Visada atminkite, kad kiekis yra raktas. Negalima eiti už borto su sviestu. Kai vartojamas saikingai, ji iš tikrųjų gali būti sveikas papildymas jūsų dietos.

28. Grietinė

Grietinė, be suteikiant skaniai Tvist užkandžių, taip pat žinoma, kad yra vitamino D.

Tai kritimo gali būti pridėta prie jūsų dietos išgauti dauguma jo naudą sveikatai. Grietinės yra turtingas šaltinis esminių maistinių medžiagų, pavyzdžiui baltymų, vitamino A, kalio, kalcio ir. Ir, kas daugiau? Kiekvienas grietinės šaukštas yra tik 28 kalorijų. Sveikiau nei tikimasi, ar ne?

29. Kardžuvė

Su žuvų daiktų, įtrauktų į šį sąrašą, tai gana akivaizdu, kad nėra jokio kito šaltinio, kad galėtų įveikti žuvis, kalbant apie vitamino D kiekio jie teikia. Neskaitant tų saulės spindulių, žinoma! Kardžuvė yra dar vienas papildymas į sąrašą.

Tai skanus įvairovė, be to, kurių sudėtyje yra įvairių sveikatos nauda, ​​yra žinoma, kad suteikti Jums su procento procento vitamino D (apie 566 TV) su kiekvienu 3 uncijų. Eiti į priekį ir jį išbandyti šiandien!

Taigi, tai buvo viskas, ką maisto produktai turi vitamino D. Laikyti svarstymas sužinoti daugiau apie vitamino D ir veiksnių, kurie daro įtaką jos gamybą.

Rekomenduojama dozė vitamino D

Rekomenduojama paros norma (RPN) vitamino D yra matuojamas tarptautinių vienetų (TV). Pagal paskelbtą 2017 m duomenimis, vitamino D RPN yra 600 TV, kurių amžius nuo 1 žmonių – 70 metų. Kūdikiams, kita vertus, yra rekomenduojama vartoti 400 TV vitamino D per dieną. Nėščios ir krūtimi maitinančios moterys, reikia turėti 600 – 2000 TV kasdien, priklausomai nuo jų sveikatos sąlygas. Be to, žmonėms, vyresniems nei 71 metų amžiaus, tai RDA pakeitimai 800 TV ir daugiau.

Veiksniai, kurie daro įtaką gamybai vitamino D, jūsų oda

Vitamino D organizme gaminama suma yra ne priklauso tik nuo maisto produktų suvartojimo tipo ar kiek laiko praleido saulėje. Šis procesas yra labai specifiniai ir priklauso nuo veiksnių, kurie neturi ryšio su savo dietos ar elgesio, kaip ir jūsų fizinės ir genetinės struktūros. Pažiūrėk:

1. Odos spalva su įrudžiu lygis

Kada nors susimąstėte, kodėl šviesos skaldytos žmonės yra daugiau rizikos UV poveikio ir odos vėžio? Būtent dėl ​​jų melanino kiekio. Ir šis faktas taip pat svarbus vitamino D gamybai

Tiems, su šviesiai odos pasiekti pusiausvyros tašką vitamino D gamybos maždaug po 15 – 20 minučių po poveikio. Bet koks tolesnis poveikis sukels žalos.

Tai laiko tarpas yra dvigubai ar net trigubai tamsiai skaldytos žmonių atveju, žinoma, priklausomai nuo melanino lygiais.

Taigi, jei patenka į pirmąją kategoriją, atskleisti save saulėje 15 minučių arba mažiau, tik keletą drabužiais. Naudojant deginimosi lovos yra galimybė, bet išvengti, jei galite.

Tie, kurie patenka į antrąją kategoriją gali būti ne ilgiau. Tačiau nereikia persistengti. Baigti procesą kuo greičiau liudytojas jūsų oda tekinimo šviesiai rausvos.

2. Laikas, praleistas saulėje

Kiek laiko praleidžiate tiesiogiai saulėje taip pat yra svarbus veiksnys.

Tie, kurie išleidžia santykinai mažiau laiko lauke yra labiau linkę turėti Vitamino D trūkumas, palyginti su kitais. Tačiau, kaip paaiškinta pirmiau, tai visiškai priklauso nuo jūsų odos tipo ir spalvos. Nebūkite saulėje ilgiau nei reikalaujama trukmę. Tai gali sukelti nudegimus ir net sukelti odos vėžį.

Jūsų kūnas yra ne mašina. Tai bus tik gamina ribotą kiekį vitamino D per dieną, net jei jūs praleisti visą dieną saulėje.

Norėdami sužinoti, ar jūs gavote savo kvotą vitamino D dienos, pažvelgti į savo odą. Jei jis įjungtas, rožinė, baigsite. Nors įdegis yra gera, neleiskite jai pakenkti jūsų odai.

3. Oro sąlygos

Orų taip pat vaidina svarbų vaidmenį nustatant, kiek vitamino D jūsų kūnas gali gaminti.

Debesuota diena, nors gana kietas, yra labai apgaulingas. Jūs negalite žinoti tai, bet net drumstas dienų gali sukelti saulėje. Tai yra todėl, kad, nors debesys blokuoti infraraudonuosius spindulius, jie gali filtruoti tik keletą UV spindulius, tačiau negali blokuoti juos visiškai.

Be to, sniegas, smėlis ir vanduo atspindi UV spindulių, didinant jos intensyvumą, nepriklausomai nuo to, ar oras yra aišku, ar ne. UV skvarba yra sumažintas iki žemo lygio vietovėse, kuriose oro taršos, pavyzdžiui, miestuose, yra apsuptas kalvų.

4. Platumos ir aukščio

Kai geografija jums, žmonės.

Aš manau, kad jūs žinote, saulės spinduliuotė yra stipriausia pusiaujo ir sumažina, kaip mes einame link ašigalių. Todėl UV spinduliuotė yra kiek nuo 4 iki 5 kartų tose srityse, kurios patenka ant pusiaujo, lyginant su Antarkties ir Arkties ratą.

Šis poveikis taip pat jos smailės aukštojo aukštyje, palyginti su lygumų ir jūrose, taip yra daug mažiau atmosfera ją įsisavinti. Tai gali skambėti absurdiškai, bet esate ne daugiau gresia nudegimais ne kalnuose, nei ne paprasto žemės.

5. Sezonas

Tai iki šiol pats akivaizdžiausias veiksnys, susijęs su UV spindulių. Vasara reiškia daugiau saulės, o tai reiškia daugiau vitamino D. Tačiau rūpintis savo vitamino D kiekį per žiemą, nes ji per šį metų laiką lašai net 50%. Taigi, eikite į priekį, imtis kaitintis.

6. Paros metu

Nuo tos dienos laikas yra vienodai svarbūs. Optimalus laikas imtis kaitintis yra tarp 7 AM – 9 val.

Šį kartą yra tobula, kaip net trumpas UV spinduliai gali suteikti jums pakankamai vitamino D per dieną.

Žodis atsargiai

Perdozavimas nieko gali sukelti nepageidaujamą poveikį, ir tai previtamin yra ne išimtis. Jo perdozavimas gali sukelti sąlygas, įskaitant pykinimą, prastas apetitas, vidurių užkietėjimas, svorio kritimas, silpnumas, ir inkstų pažeidimo, skaičių.

Šios sąlygos paprastai atsiranda, kai vartojimas yra vitamino D papildų perteklius. Atkreipkite dėmesį į papildų, kurie atlieka aktyvius ingredientus.

Vienas neturėtų užtrukti ilgiau nei 4000 TV per dieną, ar jis yra per saulėje, maisto produktų ir / ar papildų.

Tai buvo visa informacija apie maisto, kuriame gausu vitamino D, o kur visi galite jį rasti. Taigi, eikite į priekį ir šildytis saulėje gauti savo dozę vitamino D Jei esate susipažinę su bet kuriuo kitu Top vitamino D turtingą maistą sąrašą, praneškite mums žinoti komentarus skyriuje žemiau.

Likti tinka, išlikti sveikiems!