20 geriausių burokėlių (Chukandar) nauda sveikatai

load...

Leiskite pradėti su greitai faktą.

Manoma, kad kai vyras ir moteris valgo tą patį burokėliai, jie privalo įsimylėti vienas kitą.  

Gerai. Prieš aš prarasiu save mintimis mano gerbėjų, leiskite man ateiti iki taško.

Štai apie burokėlių. Ne tik faktiškai, bet tai, kaip daržovių, yra tiesiog super dalykas pagaminti Mother Earth.

load...

Ir taip pat (vienas iš) labiausiai maistingas. Aš neketinu pasakyti jums, kaip. Jūs turite perskaityti ir sužinoti sau.

Kodėl runkeliai yra sunku įveikti.

Runkeliai, The Unbeetables!

Kas yra Burokėlių?

Giriamas kaip vienas iš sveikiausių daržovių. Burokėliai yra Taproot dalis cukrinių runkelių augalų. Tai vienas iš daugelio veislių genties Beta vulgaris, kurie visi yra daugiausia auginami dėl savo valgomų taproots ir lapų. Šalia yra naudojamas kaip maisto, burokėliai taip pat naudojamas kaip vaistinis augalas ir kaip maisto dažiklis.

Tiesiai iš viduramžių, burokėliai buvo naudojamas ne tik kaip maistą, bet ir kaip daugelio ligų gydymui. Populiariai žinomas kaip runkelių, daržovių vadinamas Chukandar hindi, Remolachas ispanų ir Hong cai tou kinų. Ir atgal į Indijos namų ūkių, burokėliai buvo naudojami ilgą laiką, kaip anemija gydymo.

Runkeliai būna kelių skirtingų veislių. Jie yra:

Chioggia, kuris yra Italijos įvairovė su atskira raudona ir balta dryžuotas kūne.

Formanova, kuris yra cilindrinis runkeliai, kad užauga iki 8 colių ilgio.

 Aukso, kuris yra morkų spalvos, bet vis tiek skonis kaip runkeliai. Cukrinių runkelių daržovių žali yra ypač skanus.

 Detroitas tamsiai raudona, kuri yra populiari įvairovė, kuris auga 2 ½ iki 3 colių skersmens. Tai vienas gali būti auginami įvairių dirvožemio ir temperatūros sąlygomis.

 Lutz Žalias lapas, kuris yra neįprastas įvairovė, kuris auga iki keturių kartų normalių runkelių dydį.

Kaip matėme, burokėliai paprastai raudonai. Tai didžia dalimi gali būti priskirta betalain, pigmentą, kad runkeliai turi. Ir yra dar vienas runkelių veislės – baltieji runkeliai. Tai yra virti taip pat kaip ir jų raudonos pusbroliai, tačiau be kurių spalva (kuri gali dažyti savo suknelę kartais) klausimais. Ir tada, yra aukso runkeliai, kur šaknis šviesiai oranžinės spalvos. Minkštimas yra panašios spalvos – ir tai yra įmonė, sveikas, ir saldus. Golden runkeliai yra mažai kalorijų ir labai daug ląstelienos. Jie taip pat yra puikus šaltinis kalio ir kalcio.

Runkeliai yra taip pat sunaudotos kristalų pavidalu – runkelių sultys yra koncentruotas į tirpių kristalai, kurie gali būti sumaišyti su kitu gėrimu ir imtasi. Ir tada, mes turime Cukriniai runkeliai, kitą šakninių daržovių dorojimo, kad klesti vidutinio klimato su auginimo sezoną paprastai penkis mėnesius ilgio.

Bet kodėl mes kalbame tiek apie runkeliai? Ar jie tikrai, kad gerai jums?

Aš turiu galvoje, pavyzdžiui, tikrai?

Ar Runkeliai Geras For You?

Ir, beje, burokėliai taip pat vadinamas kraujo ropės. Jie yra mažai natrio ir riebalų – jau rodo mums, kodėl jie yra geri. Jie yra geras šaltinis folio rūgšties, taigi remti psichikos ir emocinę sveikatą.

Runkeliai yra pilnutėlis kitų maistinių medžiagų, pavyzdžiui, geležies, mangano, vario, kalio, magnio ir – visus, kurie naudojami jų individualius naudą. Net žaliavos runkeliai turi siaubingas naudą – vienas iš jų yra gebėjimas užkirsti kelią vėžiui.

Ne tik daržovių, bet net ir lapai turi ką pasiūlyti. Runkelių žalumynai, kaip mes juos vadiname, yra supakuota su skaidulinių medžiagų ir baltymų. Jie taip pat yra vitamino K (kraujo krešėjimo skelbimus) ir kalcio (kaulams ir dantims) (1).

Burokėlių sultys gali būti sveikas taip pat. Vos 200 ml sulčių per dieną yra visi vienas turi gauti savo naudos. Ir kalbėti apie sultis, yra viena bendra abejonių išlikęs keliose galvose – sulčių ar ne sulčių?

Nors burokėlių sultys yra labiau koncentruotas šaltinis betalains, virti burokėliai turi daugiau ląstelienos. Taigi, kas iš sultims spausti daržovių taškas, galite paklausti. Na, čia taškas – burokėlių sultys yra visi tų maistinių medžiagų, kad kitaip gali būti prarasta virimo procesą. Sultys taip pat lengviau virškinamas.

Visa tai, leiskite man pasakyti, yra tai, ką runkeliai yra. Akivaizdu. O tai, ką mes matome dabar.

Runkeliai Maistinė

Patikrinkite čia runkeliai mitybos išsamiau.

Principas Maistinės vertės RDA procentinė dalis
Energija 45 kal 2%
Angliavandeniai 9,56 g 7%
Baltymas 1,61 g 1%
Bendras riebalų kiekis 0,17 g 0.5%
Cholesterolis 0 mg 0%
Maistinės skaidulos 2,80 g 7%
Vitaminai
Folatai 109 μg 27%
Niacinas 0,334 mg 2%
Pantoteno rūgštis 0,155 mg 3%
Piridoksinas 0,067 mg 5%
Riboflavinas 0,057 mg 4%
Tiaminas 0,031 mg 2.5%
Vitaminas a 33 iu 1%
Vitaminas c 4,9 mg 8%
Vitaminas e 0,04 mg 0.5%
Vitaminas k 0,2 μg 0%
Elektrolitai
Natris 78 mg 5%
Kalis 325 mg 7%
Mineralai
Kalcio 16 mg 1.5%
Varis 0,075 mg 8%
Geležis 0,80 mg 10%
Magnis 23 mg 6%
Manganas 0,329 mg 14%
Cinkas 0,35 mg 3%
Fito-maistingosios medžiagos
Karotinas-ß 20 μg
Betainas 128,7 mg
Liuteinas-zeaksantinas 0 μg

Taigi, tai buvo viskas, apie maistinę vertę runkelių. Ir dabar, išsamių naudą sveikatai…

Sveikata Privalumai burokėlių

Patikrinkite čia kai kurie iš labiausiai kalbėjo apie burokėliai naudą sveikatai.

 1. Mažina kraujo spaudimą

Aš nesu įsitikinęs, jei saulė pakyla kas dvidešimt keturias valandas, bet mūsų kraujo spaudimas tikrai veikia.

Bent jau dauguma iš mūsų. Ypač su darbo, kuris reikalauja geriausias iš mūsų. Tai ką darai? Paprasta. Valgyti runkelius.

Norite žinoti, tarp runkelių ir kraujospūdžio ryšį? Be atlikto tyrimo metu Queen Mary universiteto Londone, burokėliai sultys buvo nustatyta, kad sumažinti kraujo spaudimą keturias savaites klausimu. Kaip per ekspertų, tai yra dėl to, kad nitratų, kai organizmas paverčia į azoto oksido. Ir šiame procese, kraujagyslės plėstis (2).

Be to, vartoja burokėlių sulčių reguliariai gali pratęsti šių gerą poveikį (3). Taigi, jei jūs galvojate, ką pavalgyti, kaip jūs žiūrėti savo mėgstamą TV serialas vakarais, dabar jūs žinote. Vartojimas kaip kiek 250 ml burokėlių sulčių per dieną gali turėti poveikį geriau nei dauguma antihipertenzinių vaistų (4). Bet ei, pasitarkite su savo dok prieš tai padaryti.

Kitas tyrimas, kurį atliko Niukaslio universiteto Londone atskleidė panašias išvadas – Druska nitratas ir burokėlių sultys papildai padėjo sumažinti kraujo spaudimą (5). Tai gali būti naudinga asmenims, esant širdies ir kraujagyslių ligų riziką.

2. Geras širdies

Ką mes matėme pirmiau taško. Komandos runkelių nitratai sumažinti kraujo spaudimą ir sumažinti širdies ligos ir insulto (6) riziką.

Kaip per tyrimą, tik vieną savaitę reguliariai burokėliai sulčių dozės gali pagerinti ištvermę ir kraujospūdį vyresnio amžiaus asmenims, esant širdies nepakankamumui (7) rizika.

Kitas amerikiečių tyrimas nurodė, kad burokėlių sulčių nurijimas apsaugo miokardo infarktas (obstrukcija kraujo tiekimas į audinį į širdį) (8).

Pagal ataskaitą, paskelbtą Kansas State University, burokėliai pagerina deguonies pristatymą į darbo skeleto raumenų (9). Kai darbo skeleto raumenys negauna pakankamai deguonies, jie sumažėja ir sumažinti Vienas gebėjimą perkelti savo rankas ar kojas. Tai lemia sumažėjęs fizinis aktyvumas, galiausiai vedantis į širdies liga.

3. Padeda išvengti vėžio

Burokėliai ekstraktas gali turėti potencialą, siekiant išvengti vėžio ir krūties ir prostatos (10). Tai gali būti priskirta prie betanino akivaizdoje (iš betalain formos) burokėliai.

Kitoje atlikto tyrimo metu Howard universiteto Vašingtone, buvo nustatyta, burokėliai nurijimas išvengti plaučių ir odos vėžio (11).

Burokėlių sultys, kai imamasi kartu su morkų ekstraktu, buvo nustatyta, kad pagalba leukemijai gydyti. Daugybė tyrimų palaikoma priešvėžinio ir profilaktikos savybes runkelių (12).

Kitoje Prancūzijos tyrime buvo nustatyta, betanino žymiai sumažinti vėžio ląstelių proliferaciją (13).

4. Geras kepenys

Kalcio, betaino, B grupės vitaminų, geležies, ir antioksidantų buvimas išlaiko burokėlius tarp geriausių kepenų maisto. Runkeliai taip pat skystina tulžies, todėl jį lengvai tekėti per kepenų ir plonosios žarnos – tai dar labiau sustiprina kepenų sveikatą.

Betaino ir burokėlių, taip pat padeda kepenų pašalinti toksinus. Į runkelių skaidulos išvalo toksinus, kurie buvo pašalinti iš kepenų – įsitikinkite, kad jie neturi įvedinėti kūną.

Kepenys taip pat yra cinko ir vario, kurie abu gali apsaugoti kepenų ląsteles nuo oksidacinio streso (14).

Ir kaip už Lenkijos tyrimo, burokėliai taip pat gali apsaugoti kepenis nuo oksidacinio pažeidimo (15).

5. Didina energijos lygmenų

Tyrimais nustatyta, kad burokėlių daro raumenys mažiau degalų, tuo pačiu didinant ištvermę. Amžius nuo 19 iki 38 Vienas iš tokių tyrime dalyvavo vyrai, kurie cikliškai ant velotreniruokliai. Įsiurbimas apie pusę litro burokėlių sulčių per dieną leido jiems ciklas 16 procentų ilgiau be getting išnaudotos (16).

Ir vėl, nitratai nusipelno kreditą. Mokslininkai mano, kad burokėlių nitratai taip pat padeda pagerinti kraujotaką, ląstelių signalizacijos ir hormonus – visa tai atlikti svarbų vaidmenį didinant energijos lygius.

Burokėlių taip pat buvo nustatyta, kad sumažinti raumenų naudojimas adenozino trifosfato, kuris yra organizmo vyriausiasis energijos šaltinis. Tai taupo energiją ir padeda vienas likti aktyvus ilgiau.

Kaip per kitą tyrimą, valgyti burokėlių davė bėgikai nedidelį pranašumą prieš kitų, kurie nebuvo – kuri prilygo 41 sekundžių vidutiniškai per 5k perspektyvoje. Priežastis yra burokėliai gebėjimas padidinti deguonies keliamoji galia kraujyje. Jis taip pat sumažina deguonies kiekis raumenys reikia atlikti optimaliai.

Kitas tyrimas parodė, kaip burokėliai sustiprino tarptautinių lygio moterų baidarių sportininkų pasirodymus (17). Sportininkai gavo du 70 ml burokėlių kadrus dvi valandas prieš bandymus – ir jie pastebėjo pokyčius.

Burokėlių taip pat buvo nustatyta, kad sumažinti deguonies sąnaudas mankšta. Be atliktų naudojantis žiurkes testus, buvo nustatyta, burokėlių sultys papildai pagerinti kraujo tekėjimą į galūnes. Daržovių, taip pat gali pagerinti fizinį efektyvumą asmenims, kenčiantiems nuo periferinių arterijų liga.

6. Kovų uždegimas

Jų turtinga porcijos folio rūgšties, ląstelienos, ir betalains vieta burokėlius tarp geriausių priešuždegiminių maisto produktuose ir ant planetos.

Kaip už Irano tyrimo, burokėlių, ypač sulčių forma, buvo veiksmingas gydant uždegimą (18). Kitas Egipto tyrimas nustatė, kad burokėlių ekstraktas gali uždegimui gydyti inkstus (19).

7. Skatina Smegenų veikla

Runkeliai yra žinoma, kad pagerinti smegenų neuroplastiškumą pagal gerinti somatomotorinio žievės patekti deguoniui – smegenų sritį, kuri yra paprastai teršiamą ankstyvosiose stadijose demencija (20).

Atliekant kitą tyrimą, kai vyresnio amžiaus hipertenzija suaugusieji gavo teisę burokėlių sulčių priedas (be pasinaudoti), jų smegenų ryšį pradėjo labai panašus kaip jaunesniems suaugusiems žmonėms.

Komandos runkelių nitratai, kaip matėme, yra konvertuojamos į azoto oksido per mūsų kūno. Tai azoto oksidas leidžia smegenų ląstelės bendrauti vieni su kitais, tokiu būdu stiprindami smegenų sveikatai. Nitratai taip pat pagerinti kraujo tekėjimą į smegenis (21).

Burokėlių sultys taip pat buvo nustatyta, kad išvengti Alzheimerio (22). Kaip už tam tikrus tyrimus, kurie gėrė burokėlių sulčių turėjo sveikiau smegenis ir pagerino pažinimo funkcionavimą (23).

Pagal kitą tyrimą Jungtinėje Karalystėje, maisto nitratų gali pagerinti smegenų kraujotaką, tokiu būdu didinant smegenų veikimą (24).

8. Kontrolė Blood Sugar

Tai turi daugiau daryti su cukrinių runkelių. Pasak Islandija tyrimo, pluoštas iš cukrinių runkelių gali sumažinti hiperglikemijos (25).

Ir kaip už kitą JK tyrime buvo nustatyta, vartojimas burokėlių sulčių slopinti po valgio (per ar po pietų ar vakarienės) glikemijos (26).

9. AIDS Virškinimas

Kokie valgyti burokėlius reguliariai nauda? Na, buvo nustatyta reguliariai vartoti runkelių ar burokų produktų gerina virškinimą ir kraujo kokybę (27). Ir pagal kitą ataskaitą, baltųjų burokėlių sultys gali atverti kepenyse ir blužnyje (28) kliūtis. Burokėliai taip pat gali būti naudingi gydant ligas, susijusias su virškinimo sistema ir kraujo.

Tiesą sakant, burokėliai turėti svarbią vietą istorijoje, kai jis ateina į pilvo sveikatai. Romėnai naudojo burokėlius gydyti vidurių užkietėjimą ir kitus negalavimais (29).

Nes jie yra daug ląstelienos, burokėliai gali padėti gydyti divertikulitas (30). Pluošto ir AIDS Tuštinimasis ir pagerina bendrą sveikatą ir virškinimo sistemos (31).

10. Sumažina blogojo cholesterolio

Tiriant gyvūnų tyrimo, žiurkės šeriami runkelių ekstraktų pamačiau į bendrą cholesterolio kiekį kraujyje sumažėjimą ir geros cholesterolio (32) padidėjimas. Nors daugiau tyrimų reikalingas šiuo aspektu, studijų autoriai mano, kad tirpus pluoštas iš burokėlių galite turėti šių naudingų savybių.

Burokėlių taip pat yra vienas iš tų nedaugelio maisto produktų, kad yra mažai kalorijų ir turi nulinę cholesterolio (33).

11. Privalumai Nėštumas

Tyrimas sutelktas į runkelių galimybė, ypač dėl jų nitratų papildų, yra naudinga nėščioms moterims. Tačiau daugiau mokslinių tyrimų reikia (34).

Runkeliai taip pat gausu folio rūgšties, kuri yra viena labai gera priežastis, dėl nėščios motinos įtraukti juos į savo mitybą. Folio rūgštis padeda išvengti nervinio vamzdelio defektus kūdikiui (35).

12. Padeda gydyti anemiją

Mes žinome, geležies trūkumas sukelia anemiją. Buvo nustatyta, kad runkeliai yra daug geležies, o iš geležies absorbcija yra geriau iš burokėlių nei keletą kitų daržovių (36).

Pagal iki Maryland Medical Center universiteto pranešime runkelių žalumynai taip pat gausu geležies ir gali padėti kovoti su anemija (37). Į burokėlių folatų taip pat nustatyta, kad kovoti su anemija (38).

13. Pagerina Seksualinė sveikata

Tikėkite arba. Gerai. Jums reikia patikėti – burokėliai buvo naudojamas kaip nuo romėnų laikų afrodiziakas. Runkeliai yra geras kiekius boro mineralo, tiesiogiai susijusią su lytinių hormonų gamybos (39). Runkeliai taip pat atpalaiduoja. Betaino ir burokėlių atpalaiduoja savo protą, o triptofanas prisideda prie laimės – kurie abu gali padėti jums gauti nuotaika.

Pasak Saudo Arabijos tyrimo, burokėliai sultys taip pat gali padėti gydyti lytinį silpnumą (40).

14. Apsaugo katarakta

Runkeliai yra puikus šaltinis karotinoidų, kurie gali sumažinti kataraktos formavimosi (41) rizika. Jie taip pat padeda išvengti su amžiumi susijusios geltonosios dėmės degeneracijos (42).

15. Skatina stiprinti kaulus ir dantis

Runkeliai yra turtingas kalcio, ir mes žinome, stiprūs kaulai ir dantys yra neįmanomas be mineralinių (43).

16. AIDS Svorio netekimas

Vienas bruožas, kuris daro burokėliai idealus svorio maistas yra jos natūralus saldumas. Kuris yra, kodėl jums gali pakeisti savo dirbtinis saldiklis su juo. Kadangi dieta didelis cukraus gali sukelti svorio padidėjimas.

Burokėlių yra daug skaidulinių medžiagų, todėl jį vienu iš geriausių svorio maisto. Kalbant apie burokėlių sulčių, kai kurie ekspertai sako, kad tai yra geriau, nes jūsų kūnas gali įsisavinti maistines medžiagas geriau iš sulčių (juicing apskritai, aš turiu galvoje) (44).

17. Padidina lygio antioksidantų

Tai gali būti paaiškinta tuo, kad polifenoliai ir betalains akivaizdoje – junginių burokėlių kad pasiūlyti jai savo antioksidacinių savybių. Kaip už vieno tyrimo betalain pigmento runkelių turi stiprių priešuždegiminių savybių (45). Šios savybės padeda gydyti oksidacinį stresą ir pagerinti pažinimo.

Ir ne tik burokėliai daržovių, bet net ir žalumynai yra gausu antioksidantų (46).

18. Turi anti-senėjimo savybės

Runkelių žalumynai yra vitamino A ir karotinoidų, kad gali būti naudinga jums iš vidaus į išorę. Juose taip pat yra padorus liuteino, kitas stiprus antioksidantas. Tai kovoti su laisvaisiais radikalais ir gali padėti kovoti su raukšlėmis (47).

Pagal kinų tyrimą, cukrinių runkelių melasa turi puikių antioksidacinių savybių. Fenolio turinys cukrinių runkelių melasos įrodyti, anti-senėjimo savybių (48).

19. Pagerina odos sveikatą

Kas yra burokėliai nauda odai? Burokėlių nurijimas buvo nustatyta, kad išvengti odos vėžio (49). Be to, runkeliai, kaip aptarėme, yra vitamino A, kuri palaiko sveiką gleivių membranas ir gerina odos sveikatą (50).

20. Gali padėti išvengti osteoporozės

Mes jau matėme, kad runkeliai nitratai gauti konvertuojami į azoto oksido organizme. Vienas japonų tyrime nustatyta, kad azoto oksidas gali padėti išvengti tam tikrų gyvenimo būdu susijusių ligų, su osteoporoze yra viena iš jų (51).

Dar viena priežastis, burokėliai yra gerai osteoporozės gydymui yra silicio dioksidas buvimas. Mineralinis reikalingas organizmui efektyviau panaudoti kalcį. Atsižvelgdama burokėlių sulčių kiekvieną dieną gali laikyti osteoporozės ir kitų susijusių negalavimų (pvz trapių kaulų liga) atstumu (52).

Pasak Merilendo medicinos centro universitetas, betainas papildai padėti sumažinti homocisteino kiekį organizme. Pernelyg kaupiasi homocisteino gali pakelti osteoporozės riziką, ypač jaunesniems suaugusiems (53).

Štai išmokų burokėlių sveikatai, sąrašas. Kaip jūs galite mėgautis naudą? Atsižvelgiant tinkamą rūšies runkelių.

Kuris yra, kodėl vienas turi žinoti, kaip tinkamai pasirinkti burokėlius. Ir taip pat, kaip juos saugoti.

Atranka ir saugojimas

Taip, tikrai gali gauti šviežių burokėlių iš rinkos paketą. Kyla klausimas – kaip? Kaip jūs atskirti geriausias iš kitų?

Pasirinkimas

  • Pasirinkite tik tuos runkelius, kurie yra maža ir tvirta ir giliai kaštoninės spalvos. Jie taip pat turi būti nepriekaištingos odos ir šviesus lapai (be jokių vytimo ženklų, ir jie gali būti drėgna taip pat). Eiti sunkiai ir tvirtai šaknis – tai reiškia, kad runkeliai yra švieži, nes jie neseniai nupešti. Venkite burokėlius su svarstyklėmis ar dėmių. Ir taip, Taproot turi būti pridedamas.
  • Jeigu runkeliai yra didelis ir turi plaukuotą Šaknys palowy, laikyti jį panaikinti. Plaukeliai yra paviršiaus nelygumų ir amžių nuoroda. Jūs nenorite juos.
  • Jūsų runkeliai turi būti 1 ½ iki 2 colių skersmens. Runkelių bet didesnis reiškia, kad jis augs kieta ir woody centrą. Jūs nenorite, kad tiek. Mažesni runkeliai yra geriausias. Jie yra švelnus ir saldus.

Saugojimas 

  • Trim lapai 2 colių nuo šaknų, kai esate namuose. Kitaip, lapai bus SAP drėgmę nuo šaknų. Be to, nereikia kirpti uodegą.
  • Laikyti plastikiniame maišelyje lapus atskirai ir naudoti juos per dvi dienas.
  • Galite šaldyti runkeliai kaip bet kuris kitas daržovių – sandariai uždarytą plastikinį maišelį. Kai tai padarysite, galite išlaikyti juos švieži mažiausiai 7 iki 10 dienų šaldytuve.
  • Virti arba konservuoti burokėliai taip pat gali būti laikomas šaldytuve iki vienos savaitės.

Good stuff, ar ne? Tačiau, jūs negalite nuolat valgyti burokėlių visą dieną, tiesa? Ar galite?

Dozė yra toks pat svarbus, kaip kas nors kitas. Kuris yra, kodėl vienas turi žinoti…

Kiek Burokėlių valgyti per dieną?

Nors nėra nustatyta jokių dozavimo, burokėliai paprastai dozuojamas remiantis nitrato kiekis. Idealus salietros kiekis yra 6,4 iki 12,8 mg nitratų, kad iš 1 kg burokėlių.

Tačiau, kitaip, nėra konkrečios būdas pasakoja runkeliai, kurie gali būti kenksmingi, skaičių. Išlaikyti ją paprasta – vieną porciją (1 puodelis, kuris lygus 136 gramų) burokėlių per dieną turi padaryti.

Jei norite žinoti, burokėliai sulčių miltelių dozę, pakuotė gali padėti. Net kitaip, jums nereikės didesnę dozę – bent jau ne tiek, kiek viena porcija burokėlių.

Kaip burokėlių sulčių – mes jau aptarė. Tai apie 200 250 ml per dieną.

Kaip įtraukti Burokėlių į savo mitybą?

Tai gana paprasta.

  1. Vienas iš būdų yra įsiurbimo burokėlių sulčių. Galite sultis runkeliai Žalieji taip pat, kaip jie taip pat yra gerų kiekį kalio ir magnio.
  2. Jūs galite kapoti žaliavų burokėlius ant salotų. Sutarkuokite juos smulkiai.
  3. Arba galite kepti burokėliai. Tačiau įsitikinkite, kad dėvėti kažką padengti savo rankas, siekiant išvengti „raudonų rankas“.
  4. Na, atlikite žemiau pateiktus receptus.

Šviežios Runkelių Receptai

Sužinokite keletą būdų, kaip valgyti burokėlius.

1. Rusijos Burokėlių sriuba receptas (Barščiai)

Ko tau reikia

  • 1 kg jautienos antrekoto su kaulu, gerai išskalauti
  • 8 puodeliai šalto vandens
  • 1 didelis svogūnas ir morkos, tiek susmulkinti (su morkos be žievės, taip pat)
  • 1 susmulkinti salierų briauna
  • 1 paketėliu sandėlyje
  • 450 gramų runkelių ir 3 dideli morkos, visi pamušalo ir nuluptos
  • ¼ kopūstų, susmulkinti
  • 2 dideli nulupti ir griežinėliais bulves
  • 2 dideli supjaustyti svogūnai
  • 2 šaukštai pomidorų pastos
  • 1 šaukštas cukraus
  • Druskos ir pipirų, kaip reikalaujama
  • Grietine ir citrinos skiltelėmis, kaip reikalaujama

Nurodymai

  1. Jautienos sandėlyje, pirmiausia derinti jautiena ir vandenį stockpot virš vidutinės ugnies. Atneškite jį virinti, tada sumažinti ugnį ir švelniai virkite. Nugriebti viršutinis paviršius apie 30 minučių arba tol, kol priemaišų nebebus rodomi.
  2. Pridėti svogūnų, morkų ir salierų puodą. Taip pat, susieti atsargų paketėlį į puodo rankenos ir paleisti jį į puodą. Uždenkite puodą ir troškinkite vieną valandą arba kol mėsa patenka nuo kaulų.
  3. Pašalinti atsargų paketėlį. Perkelkite jautiena dubenį ir patraukite mėsą nuo kaulų. Susmulkinkite mėsą į kąsnio dydžio gabalėliais ir juos panaikinti. Padermė atsargų į švarų ir ugniai atspariomis konteinerį, visą laiką spausdami ant daržovių gauti maksimalų skonį. Tada galite išmesti daržoves.
  4. Dabar, kad sriuba, virti burokėliai ir morkos jautienos sandėlyje. Kepkite apie 45 minučių arba kol suminkštės. Pašalinti iš sultinio, leiskite jam atvėsti ir tada supjaustykite jį stambiai. Atidėti.
  5. Kadangi burokėlių ir morkų atvėsti, galite pridėti kopūstą, svogūną ir bulves į sultinį. Atneškite jį virinti ir virkite 20 minučių (padengti), arba kol suminkštės. Pridėti burokėlių ir morkų ir pomidorų pastos ir druskos ir pipirų pagal skonį.
  6. Galiausiai, tarnauti pašildytas dubenys su grietine Masė ir citrinos pleišto.

2. Burokėlių salotos receptas

Ko tau reikia

  • Nuo 5 iki 6 vidutinių runkeliai
  • ¼ puodelio aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštai baltojo vyno acto
  • ½ arbatinio šaukštelio medaus
  • ½ šaukštelis Dijon garstyčių
  • ½ šaukštelis druskos
  • 1 smulkiai pjaustytų didelių askaloniniai česnakai
  • 1 smulkiai pjaustytų salierų stiebų
  • Šviežiai malti pipirai, dėl skonio (kaip pageidaujama)

Nurodymai

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 204o padalinti tarp dviejų vienetų folijos burokėlių ir pareikšti kraštus kartu. Užspaudžiami padaryti paketus. Kepta kol runkeliai suminkštės arba maždaug 1 ¼ val. Išpakuokite runkeliai ir leiskite jiems atvėsti.
  2. Nors runkeliai atvės, išplakti aliejų, actą, medų, garstyčias, druską ir pipirus į nedidelį dubenėlį padaryti padažą.
  3. Po runkeliai atvėsta, pašalinti odos. Iškirpti juos į ½ colių kubeliais ir sudėkite juos į didelį dubenį. Pridėti askaloniniai česnakai ir salierų ir padažu. Išmesti kailis tinkamai.
  4. Patiekite atšaldyta arba kambario temperatūroje.

3. Burokėlių Pochlebca receptas

Ko tau reikia

  • 1 raudona runkelių, mažas, pamušalo ir nuluptos
  • 1 didelis obuolys, šerdimi
  • 1 stiebas salierų
  • 1 puodelio migdolų pieno
  • 1 puodelis morkų sulčių
  • 2 – 3. Puodelio šaldytų pjaustytų persikų
  • 1-colių gabalas imbiero, nulupti ir supjaustyti griežinėliais

Nurodymai

  1. Sukapokite burokėlių, obuolių, salierų.
  2. Pridėti visus ingredientus į maišytuvą ir maišykite iki vientisos masės. Taip pat galite paragauti Pochlebca užtikrinti, jei saldumas yra pagal savo skonį. Jei ne, galite pridėti šiek tiek daugiau vaisių.
  3. Patiekite atšaldyti. Galite išsaugoti į stiklainį Pochlebca iki 2 dienų.

Yra keletas kitų puikūs runkelių sultys galite pabandyti –

  • Paprasta žalia ir raudona runkelių sulčių
  • Cukrinių runkelių imbiero sultys
  • Cukrinių runkelių ir ananasų malonumas

Ne tik su požiūriu į naudą, bet taip pat, kalbant apie „yra kietas“, runkeliai kelias pirmyn. Kaip kiečiausias runkelių faktų perskaitysite dabar…

Kiečiausias Burokėliai faktai

  • Burokėlių pradžių buvo auginami maždaug 2000 BC Viduržemio jūros regione.
  • Kai nuimta, naudojamas visas augalas yra valgoma.
  • Didžiausias cukrinių runkelių pasaulyje valdė olando, ir ji svėrė daugiau nei 70 kilogramus.
  • Burokėliai sultys yra viena iš turtingiausių natūralių šaltinių, antioksidantų ir mitybos nitratų.
  • Jūs galite naudoti burokėlių sultis matuoti rūgštingumą. Sultys pasidarys rožinis, kai sudedamas į rūgščiu tirpalu, ir paverčia geltonos, kai pridedamas prie šarminio.
  • Yra tikėjimas dedame keletą kultūrų kad vyras ir moteris valgo iš to paties burokėlių privalomų įsimylėti vienas su kitu.
  • Virimo burokėlius vandenyje ir masažuoti vandenį į galvos odą kiekvieną naktį gali būti puikus vaistas nuo pleiskanų.
  • Valgyti per daug burokėlių galite paversti savo šlapimo raudonai. Net daugiau daržovių galite paversti savo išmatos raudonos. (Guess tai nėra taip kiečiausias!)

Kitoms reikmėms burokėlių

Ne daug diskutuoti apie runkelių naudoja čia, išskyrus tai, ką mes jau matėme.

Išskyrus tai, kad jūs galite naudoti burokėlių dažyti plaukus. Taigi, jei esate šukuosena / plaukų spalva fano, tai gali būti už jus.

Iki šiol matėme, kaip įtraukti burokėlius į savo mitybą. Bet kaip apie juos įtraukti į savo grožio rutiną, taip pat?

  • Vienas įprastas, galite pabandyti yra runkeliai, rožė, ir juoda arbata Plaukų skalavimo. Procedūra yra paprasta. Gerkite po vieną puodelį burokėlių sulčių ir pusę puodelio kiekvieną rožių vandens ir juodosios arbatos. Sumaišykite juos ir masažas ją tiesiai ant savo galvos. Darbas šį gydymą iš pakraščių į savo plaukų šaknis. Palikite jį maždaug 10 minučių ir tada gerai išskalaukite. Juoda arbata skalauti yra pakrautas su taninų (kurie padeda dažymo proceso) ir antioksidantų (kurie puikiai tinka plaukų ir galvos odos sveikatai).
  • Taip pat galite naudoti burokėlių žalia sulčių tuo pačiu tikslu kaip runkeliai. Runkelių žalumynai yra galingas valymo. Jie valo kraują ir inkstus – tai dar viena priežastis jie turi turėti. Ir taip pat, tai yra dar viena priežastis, jūs turite įleidimo tai saikingai.
  • Burokėlių milteliai turi savo naudojimo taip pat. Galite naudoti savo sriubos miltelių tikru skoniu variacijos. Taip pat galite pridėti miltelių į karis ar gravies į iki jų maistinę vertę. Arba naudokite miltelius kaip sausas danga su užkandžiais. Arba tiesiog kaip maisto dažiklis.

Arba geriausia – kaip miltelių skaistalai. Garsai kietas, ar ne? Jūs galite turėti savo very own organinių skaistalai, atėmus cheminių medžiagų. Ir taip pat, paprastas plaukų dažų – sumaišant burokėlių milteliai su chna ir taikomos jūsų garbanos kaip jūs paprastai padaryti.

Bet kaip jūs gaunate burokėlių milteliai? Vienas būdas yra tiesiog pirkti jį. Kuriuos galite padaryti čia. Kitas būdas yra parengti patys namuose. Kuris taip pat yra labai paprasta. Ir sveikiau.

Viskas, ką jums reikia padaryti, tai plauti burokėliai kruopščiai pirmas. Užvirinkite, kepti ar garai ją. Iškirpti iš runkelių lapai ir juos išmeskite. Kapoti runkeliai. Kitą, dehidratuoti burokėliai (a nuo 60o C temperatūra yra gerai). Galite naudoti Išsauseja arba šiam tikslui orkaitę (ji turi atsižvelgti 8 – 10 valandų). Džiovinti saulėje yra bloga idėja, kaip šis procesas gali užtrukti dienas.

Kai baigsite, sumalkite dehidratuoti runkelių maisto procesorius. Jūsų runkelių milteliai yra pasirengusi!

A labai svarbių klausimų pora. Vienas iš jų, burokėlių sulčių arba virtos runkeliai? Kuri viena eiti?

Betalains ir kitų maistinių medžiagų, paprastai prarandama kepimo procesą. Tokiu būdu, sulčių spaudimas yra geriau. Bet virti burokėliai paprastai yra daugiau ląstelienos nei burokėlių sulčių – kiek pluošto filtruojamas į sultims spausti procesą. Geriausias būdas eiti apie tai daro burokėlių sulčių su masės.

Ir du, burokėlių sultys arba cukrinių runkelių papildas – kuris yra geriau?

Dėl patogumo, runkeliai papildas yra geresnis. Turbūt. Nes viskas, ko jums reikia padaryti, tai pop tabletes, ir baigsite (ar pridėti miltelių į savo maisto, jei tai papildas miltelių). Be to, runkeliai papildas yra gerokai mažesnis kalorijų, palyginti su burokėlių sulčių. Bet tada, runkeliai papildas taip pat gali būti mažesnis angliavandenių ir riebalų (kuri galėtų būti gera naujiena) ir baltymų (dabar tai blogai).

Kalbant apie maistinių ar nitratais, abu yra panašios. O kalbant apie cukraus, sultys yra aukščiausios klasės. Bet kitaip, nėra drastiškas skirtumas tarp šių dviejų. Paprasčiau tariant – jei esate daugiau judėti ir tiesiog negali padaryti laiko pasiruošti sultis iš burokėlių, eiti su papildas. Arba, sultys yra gera.

Kol kas viskas gerai.

Taigi, tai buvo apie naudą sveikatai runkeliai. Runkeliai gali būti violetinė, bet mes niekada neturi pamiršti, kad jie taip pat uosto tamsiąją pusę…

Burokėliai šalutinis poveikis

  • Gali sukelti inkstų akmenys

Runkeliai ir runkelių žalumynai yra daug oksalatų, ir kaip už tyrimus, tokie maisto produktai gali sumažinti kalcio (54) absorbciją. Vartojimas didelis kiekis oksalato taip pat gali sukelti inkstų akmenys.

  • Nėštumas ir žindymo laikotarpis

Nėra pakankamai informacijos šiuo klausimu – ypač susijusių su naudojant burokėlių dideliais vaistinių sumos (55). Saugiai ir tiesiog klijuoti su maisto kiekiais.

  • Grėsmės Burokėlių sultys

Nors tyrimai yra ribotas, jis sakė, kad burokėlių sultys turi niekada turėjo pats. Jis visada rekomenduojama turėti burokėlių sulčių sumaišyti su kitų daržovių ar obuolių sulčių. Grynas burokėlių sultys (tiesiogiai iš svogūno ar žali) gali paralyžiuoti balso stygų, kad viena išeiti į avilius, padidinti širdies susitraukimų dažnį, arba net sukelti šaltkrėtis ir karščiavimas. Jis taip pat gali sukelti kepenų toksiškumą, viduriavimas ir vėmimas.

Nėra pakankamai moksliniai tyrimai siekiant pagrįsti tai. Bet tai geriau būtų saugus, ar ne? Be to, tai pasitarkite su gydytoju.

  • Sąveika su kitais vaistais

Vitaminas K gali sąveikauti su varfarinu, yra antikoaguliantų vaistus. Nors vitamino K runkelių suma nėra tokia didelė, kad netrukdytų su varfarinu, tai ne tas atvejis su runkelių žali, nes jie yra daug vitamino K.

Na, jūs vis dar turite klausimų, ar ne? Worry ne – turime jiems taikoma!

Ekspertų atsakymai skaitytojams Klausimų

Tai gerai, kad valgyti burokėlių kasdien?

Jūs galite saugiai valgyti burokėlių kelis kartus per savaitę. Jei valgote kasdien, tai gerai, bet tai padaryti ribotais kiekiais. Jūs galite turėti runkelių žali didesniais kiekiais, taip pat (bet nepamiršti oksalato kiekį).

Ar valgote runkeliai žalias?

Labai. Galite valgyti burokėlius be juos verdant. Tinkamai plauti juos, nors.

Kaip man valgyti burokėlius?

Jūs galite valgyti juos žalio (kaip mes jau aptarė). Arba juos skrudintos su ožkos sūriu. Taip pat galite įtraukti juos į salotas. Arba geriausia – skaitykite šiame paštu receptus.

Ar marinuoti burokėliai gerai?

Jie yra daugiau nei gerai. Tiesą sakant, olimpiečių naudoti Marinuoti burokėliai greičiau atsigauti. Marinuoti runkeliai yra natrio, kad padeda išvengti raumenų spazmai. Jie taip pat gausu magnio ir kalio. Jie naudingi širdžiai, suteiks jums energijos ir išvengti nuovargio ir apetito praradimas.

Bet kadangi jie yra daug natrio, atsargiai – ypač jei turite hipertenzija klausimus.

Kiek kalorijų burokėlių?

100 gramų burokėlių yra 43 kalorijų.

Galite valgyti burokėlių odą?

Taip. Kūdikių runkeliai yra ypač lengva valgyti kaip jų oda yra jautri. Ir oda yra aprūpintas su pluošto.

Ir ką apie runkelių stiebai?

Taip. Jie pilni maistinių medžiagų. Bet kadangi jie yra labai pluoštinės, jums tikriausiai reikia suminkštinti juos šiek tiek verdant. Kartais, cukrinių runkelių stiebai gali būti per sumedėjusių valgyti, o tai kai jie gali eiti kartu su akcijų daržovės.

Ar konservuoti burokėliai sveika?

Labai. Ne tik kalbant apie patogumą, kainą, ar galiojimo laiką, bet taip pat, kalbant apie maistinių medžiagų kiekį. Skirtingai nuo kitų daržovių, konservuotų burokėlių turėti skonį, kad nenusileidžia šviežių burokėlių.

Jie taip pat turi tą pačią maistinę vertę. Gana daug.

Vienintelis atlygis yra konservuoti burokėliai turi daugiau druskos nei naujas. Taigi, jei jūs nuplaukite konservuotų burokėlių, prieš juos valgyti, galite sumažinti natrio kiekį net 40%. Be to, iš konservavimo proceso sunaikina bakterijas – kuris yra, kodėl maisto konservantai yra ne įtraukta į konservuoti runkelių.

Ar runkeliai gera kūdikiams?

Taip. Ir geriausias laikas pristatyti runkeliai Jūsų kūdikiui, kai jis (ji) yra nuo 8 iki 10 mėnesių amžiaus. Ir, jei esate susirūpinęs nitratų, galite virti ar garai runkeliai.

Riba, nuo 1 iki 2 šaukštelių runkeliai iki jūsų kūdikiui sukaks vieneri metai. Rašyti, kad jūs galite padidinti sumą palaipsniui.

Dar svarbiau, padaryti 4 dienų testą. Jūs turite padaryti šį testą prieš įvedant bet kurią naują maistą Jūsų kūdikiui. Ir jūs turite pristatyti tik vieną maisto metu. Įvesti burokėlių ir laukti 4 dienas. Jei nėra jokio alergijos simptomas, galite duoti jiems savo kūdikį reguliariai.

Runkeliai naudinga jūsų kūdikiui daugeliu būdų – jie sumažina anemijos riziką, gerina virškinimą, ir pasiūlyti įvairių kitų pagrindinių maistinių medžiagų.

Ar runkelių žalumynai būti vartojami žali?

Taip – bet tai yra geriau įtraukti juos į salotas.

Runkeliai yra neprilygstama. Tai apibendrina viską.

Ir laukti, mes žinome, šį postą apie naudą burokėliai buvo susprogdintas savo mintis keliais būdais. Leiskite mums žinoti, kaip. Ar matote langelį tiesiai po? Palikite savo komentarus ten. Mes tikrai (taip, mes tikrai padaryti) myliu jumis!

load...