20 geriausių bulvių (Aloo) naudos odai, plaukams ir sveikatai

Pagalvokite apie atsipalaidavęs popietę namuose ir yra tikimybė, kad jums bus galvoti apie puikus laikas ant sofos, munching dėl kai Yummy bulvių traškučiai!

Bulvės buvo neatskiriama kiekvieno žmogaus mityboje. Tai yra viena iš plačiausiai naudojamų daržovių, kurie randami beveik kiekvienoje virtuvėje visame pasaulyje.

Apie bulvių

Tipinė bulvių gali būti apibūdinta kaip krakmolingų daržovių, priklausančio Solanaceae arba Bulvinių šeimos, kuri taip pat apima pomidorai, baklažanai, pipirai, ir tomatillos. Išbrinkinta dalis požeminės stiebo vadinamas gumbų yra valgoma. Tai yra dalis, kuri mes vadiname bulvių ir suteikia peno lapinių dalį augalų. Bulvės, taip pat žinomas kaip „Aloo“ hindi ‘Alu Gadda’ telugų, „Urulai Kizhangu“ tamilų „Urula Kizhangu“ malajalamų, „Aaloo Gadde“ kanadų kalba „Batata“ gudžarati, „Batata“ marati ir „Golas Alu ‘bengalų yra prieinami ištisus metus ir paprastai nuimami kiekvieną mėnesį.

Atsižvelgiant į tai, kad bulvės yra ketvirtas pagal dydį maisto augalai po ryžių, kviečių ir kukurūzų, jie sudaro neatskiriamą pasaulio virtuvės. Jie yra svarbus maisto produktas ir pirmaujanti daržovių derlius pasaulyje. Šios daržovės gali tilpti į beveik kiekvieną patiekalą, taigi, yra laikomas komforto maisto.

Mitybos aspektas

Neskaitant to, kad skanu, kai virti, bulvės yra gana maistingas. Jie turi didelio kiekio angliavandenių ir vitamino C. Bulvės pasiūlyti keletą naudos sveikatai. Vėlai, kosmetikos nauda bulvių taip pat buvo pripažinta.

Odos Privalumai bulvių

Šalia yra naudojamas kaip maisto šaltinio, bulvės turi svarbų vaidmenį odos priežiūros, taip pat. Kaip minėta anksčiau, jie yra daug vitamino C, kuris yra gyvybiškai svarbus palaikyti odos sveikatą. Taigi, tai krakmolingų daržovių yra naudinga jūsų odai šiais būdais.

1. Pašalinimas tamsius ratilus

Bulvės yra natūrali pagal akių paryškinimo todėl, taikant bulvių sulčių ar bulves tiesiogiai paveiktoje zonoje gali tremti tamsių akių žiedai.

Kaip naudoti

  • Nulupkite ir supjaustykite žalią bulvę į didelius gabalus.
  • Pateikiant juos į audinį ar nosine, klijuoti juos ant jūsų akis 15 – 20 minučių.
  • Nuplauti šiltu vandeniu.
  • Tai daryti reguliariai bus sumažinti savo tamsius ratilus žymiai.
  • Jūs taip pat gali taikyti bulvių sulčių pagal jūsų akis su vatos tamponėliu išnyks tamsius ratilus.

2. Gydymas raukšlių

Bulvių laikomas veiksmingą anti-senėjimo grožio agentas, ypač apsaugo nuo raukšlių. Reguliariai naudojant bulvių sulčių suteikia sveiką spindesį jūsų odai. Ji taip pat padeda suminkštinti odą, taip pat išlaikyti raukšles baimėje.

3. Gydymas tamsių dėmių

Bulvės yra natūralus būdas nyksta tas tamsias dėmes.

Kaip naudoti

  • Jei turite juodos dėmės ant veido, galite maišyti nulupti bulves į maišytuvą
  • Be to, taikyti juos savo veidą.
  • Padovanok švelnų masažą
  • Tada nereikia šveitimas 5 minutes
  • Kai baigsite, nuplaukite švariu vandeniu.

4. Šalinimas veido dėmės

Veido dėmės neigiamai paveikti savo išvaizdą ir bulvių sultys yra puikus natūralus būdas atsikratyti jų.

Kaip naudoti

  • Naudoti šaltą bulvių sultys kaip kasdienei veido skalavimo
  • Tai gali padėti jums atsikratyti jūsų dėmių
  • Tai padės atskleisti aiškią ir puikus odos.

5. Gydymas nudegus saulėje

Bulvės yra nuostabus gydant saulės deginamąją odą.

Kaip naudoti

  • Viskas, ką jums reikia padaryti, tai vieta šalto bulvių griežinėliai ant pažeistų vietų
  • Arba galite tiesiog DAB bulvių sultys vietoje.
  • Tai suteiks jums raminantis ir vėsos pojūtį, taip pat sumažinti savo įdegį.

6. Odos Mažinkime

Bulvės yra natūralus odos šviesinimo agentas.

Kaip naudoti

  • Taikyti ir tarkuotų bulvių kaukę ant veido ir nuplaukite vandeniu po 30 minučių.
  • Naudojant šią reguliariai bus padaryti jūsų veido sklandžiai, švarus ir šviesus, taip pat sumažinti veido patinimas.
  • Jūs taip pat gali taikyti citrinos ir bulvių sulčių mišinys pašviesinti odą natūraliai.
  • Tai veikia kaip švelnus baliklio jūsų odai ir duoda greitus rezultatus.

7. Bulvių sausai odai

Jei turite sausą odą, bulvės padės jums, kad sklandžiai odą jausmas minučių.

Kaip naudoti

  • Padaryti veido kaukę maišant Bulviniai su puse varškės šaukštelis.
  • Taikyti jį ant veido 20 minučių ir tada nuplaukite jį.
  • Tai veiks kaip anti-senėjimo kaukė drėkina odą iš vidaus
  • Ji taip pat padės papildyti drėgmę į sausai odai efektyviai sureguliuoti smulkias raukšleles.

8. Kėlimo negyvas odos ląsteles

Bulvės taip pat gali pašalinti negyvas odos ląsteles nuo veido.

Kaip naudoti

  • Galite kreiptis tarkuotų nulupti bulves ant veido 10 minučių
  • Kai baigsite, nuplaukite švariu vandeniu.
  • Tai daryti reguliariai bus atjauninti odą.

9. Natūralus prausiklis

Bulvių gali būti naudojamas kaip natūralus veido valikliu.

Kaip naudoti

  • Šiuo tikslu, supjaustyti vieną agurką ir po vieną bulvę į vidutinio gabaliukais
  • Dabar mišinys tai į maišytuvą už 20 sekundžių.
  • Toliau, pridėkite vieną arbatinį šaukštelį sodos ir šiek tiek vandens į mišinį.
  • Jūs galite naudoti šį mišinį išvalyti savo veidą. Tai leis jūsų odai daugiau blizga ir atnaujinamas.

10. Gydymas išbėrimai, niežėjimas sensacija ir vabzdžių / Kenkėjų Bitė

Kaip naudoti

Tuo atveju, bėrimas, niežulys pojūtis ir vabzdžių įkandimams:

  • Vieta žaliavinio bulvių gabaliuką paveiktoje zonoje per keletą minučių.
  • Tai turėtų būti daroma kelis kartus per dieną už greitą pagalbą.

11. Pašalinimas akių paburkimą:

Norėdami pašalinti paburkimą aplink akis:

  • Taikyti agurkų ir bulvių sulčių mišinys ant veido, ypač aplink akis.
  • Agurkai talpina askorbo rūgštį ir kavos rūgšties kadangi bulvių turi skystą krakmolo ir catecholase.
  • Šie du ingredientai gerai dirbti žaibas jūsų odos tonas ir gydyti paburkimą apie akis.

Plaukų Privalumai bulvių

Be to, kad nuostabus Jūsų odos, naudojami kartu su kitais ingredientais bulvės gali būti naudinga jūsų plaukus. Kai kurie iš būdų, kuriais bulvių gali būti naudingas plaukams, yra šie:

12. Skatina sveikus plaukus

Bulvės yra puikus natūralus ingredientas, kad padėtų pasiekti sveikus plaukus.

Kaip naudoti

  • Blend tarkuotų bulvių padaryti sklandžiai pasta ir išspausti vandenį iš jo.
  • Sumaišykite šį vandenį su viena visą kiaušinį, 3 lašus citrinų sulčių ir varškės (pasirinktinai).
  • Taikyti šį plaukus nuo galvos iki pakraščių ir nuplauti po 20 iki 25 minučių
  • Naudokite savo įprastą šampūną ir šiltu vandeniu, kad gauti natūraliai sveiką ir blizgantį plaukus.
  • Ši kaukė turi būti naudojamas tik vieną kartą per 20 dienų geriausių rezultatų.

13. Gydymas žilus plaukus

Bulvių lupenos gali būti naudojami atkurti žilus plaukus.

Kaip naudoti

  • Jūs galite paruošti savo plaukų tonikas verdant bulvių lupenos į vandenyje keptuvę, kuri yra tik tiek, kad juos padengti.
  • Padermė vandenį į vartytuvas arba stiklo.
  • Naudokite šį vandens skalauti plaukus po šampūnu kaip įprastai.
  • Tai bus patamsinti plaukus atgal į savo natūralią spalvą.
  • Tai turėtų būti po religiškai kiekvieno pakaitinio plaukų plovimo gauti geriausius rezultatus.
  • Arba galite naudoti paprastai virtomis bulvėmis vandens, jei rengiate bet patiekalas iš bulvių.

14. Bulvių plaukų slinkimo

Kovoti su plaukų slinkimas, jūs galite padaryti plaukų kaukę, kurią sudaro bulvių ir medaus.

Kaip naudoti

  • Šiuo tikslu, nulupkite bulves ir paspauskite sultis.
  • Sumaišykite 2 šaukštus bulvių sulčių su 2 šaukštais alavijų ir 1 šaukštą medaus.
  • Taikyti šį mišinį ant šaknų ir masažuokite galvos odą su juo.
  • Uždenkite plaukus su dušo dangteliu ir palikite 2 valandoms.
  • Nuplauti su švelniu šampūnu.
  • Ši kaukė turi būti taikomi du kartus per savaitę geriausių rezultatų.

Sveikata Privalumai bulvių

Leiskite mums turėti bulvių nauda sveikatai išvaizdą:

15. Bytaz Tie Dažnas Maisto baimė apims

Ar jūs bandote numesti svorio ar turite dažnai maisto priepuoliai? Skirtingai nuo ko verčiami manyti, bulvės iš tikrųjų yra gerai. Bulvės yra pagaminti iš kompleksinių angliavandenių ir maistinių medžiagų. Užuot žalingas, tinkamai paruošti naują bulvių turi tik 26 kalorijų joje todėl labai geras pasirinkimas, o jūs ant dietos.

Bulvės turi žemą glikemijos indeksą reitingą, kuris daro jį užpildyti. Kadangi sudėtingų angliavandenių jame suyra daug lėčiau nei cukraus, sausainiai ir tt jis yra daug labiau pildymo. Atsižvelgdama pietums bulvių bus išlaikyti jūsų skrandis pilnas ir išlaikyti tuos maisto potraukį toli. Be to, reikėtų pažymėti, kad mitybos turinys skiriasi su bulvių rūšies ir produkcijos srityje. Būdas bulvių gaminamas taip pat ateina į sąskaitą, bet vis dėlto, tai gali būti geras priedas prie dietos.

16. Gauti vitamino Boost

Bulvės buvo valgyti 19 Century anglų ir ispanų jūreiviai apsisaugoti nuo niekingas. Bulvės yra daug vitamino C, reikalingo vitamino imuniteto stiprinimo. Terpė bulvių (150g) su oda nepažeista suteikia 27mg, beveik pusė rekomenduojamos paros dozės vitamino C. Bulvių naudą taip pat yra gera suma vitamino B, ir mineralų, tokių kaip kalio, magnio, cinko fosforo ir geležies.

17. Geras Virškinimo sistema

Bulvės daugiausia yra angliavandenių ir juose nėra riebalų ar baltymų, dėl kurių ji yra geras pasirinkimas tiems, kurie negali virškinti kietus maisto. Būkite atsargūs, nes per daug suvartojamų bulvių gali sukelti rūgštingumą.

18. Širdies ir kraujagyslių ligų

Bulvės yra puikus šaltinis angliavandenių, baltymų, kalcio, niacino ir vitaminų C ir B komplekso. Tai padeda kovoti su širdies ligomis ir išlaikyti kraujospūdį normalu. Bulvės yra karotinoidų, kurie vaidina svarbų vaidmenį išlaikant jums tinkami ir sveika. Jame taip pat yra flavonoidų, kurie išlaikyti blogojo cholesterolio lygį mažas.

19. Didžiosios šaltinis ląstelienos

Bulvės yra puikus, nes jie yra geri kiekį ląstelienos. Pluoštas padeda sveiką žarnyno judėjimo ir saugo jūsų virškinimo sistema laimingas. Jei kenčia nuo blogos žarnyno judėjimą, pabandykite valgyti virtas bulves, kad yra palikti atvėsti. Tai padeda padidinti suskaldyti krakmolo bulvių, padėti gerais tuštinimasis.

20. Laikyti streso Bay

Bulvės turi didelį kiekį vitamino B6, padedančių ląstelių remontui. Pridedant jį į savo mitybą lems didesnį ląstelių atsinaujinimą ir bus geros nuotaikos ir mažiau streso. Neurotransmiteriai, ty serotonino ir dopamino yra pagaminti su vitaminu B6, kuris yra reikalinga dėl nuotaikų reglamentą.

Kaip pasirinkti ir parduotuvė?

Pasirinkimas

Šiomis dienomis, bulvės yra lengvai prieinama daugelyje mažmeninės prekybos įmonėms supakuoti, į plastikinį maišelį. Bet ji yra visada geriau juos pirkti atskirai iš birių ekrane taip, kad, kad galėtumėte tinkamai patikrinti juos visus irimo ar žalos požymiai. Be to, kadangi plastikiniai maišeliai nėra perforuotas, jie gali sukelti kaupiasi drėgmės, kuri neigiamai veikia bulves.

  • Nors perkant bulves, pasirinkti tuos, kurie sklandų ir stangri, be akių ir ar nepakitusi spalva.
  • Venkite bulves, kurie susiraukšlėję ar vytintos odos, minkštųjų tamsių sričių, daigai, gabalų arba mėlynių ir žalios atspalvių.
  • Ypač reikėtų vengti žalios nusidažyti bulvės, nes jie yra nuodingų alkaloidų, tokių kaip solanino susidaro dėl žalingo šviesos poveikio.
  • Tai alkaloidas ne tik suteikia nepageidaujamą skonį, bet taip pat sukelia įvairių sveikatos problemų, tokių kaip kraujotakos ir kvėpavimo depresija, viduriavimas ir galvos skausmas šeimininką.
  • Taip pat reikėtų vengti bulvės su daigais, nes jie yra seni.
  • Jei perkate bulves į maišą, jis turėtų būti patikrinta tinkamai išmeskite jokios supuvusios bulvės, nes ji gali sugadinti kitus.
  • Dažnai parduotuvės siūlo valyti bulves, kurios yra šiek tiek brangesnė. Tačiau tai turėtų būti vengiama, nes jų apsauginis sluoksnis buvo ištrintas plaunant, todėl jie labiau pažeidžiami bakterijų.
  • Naujos bulvės turėtų būti teikiama pirmenybė virimo ir salotų, nes jie turi plonesnį odą ir yra stangresnė.

Saugojimas

Saugoti bulves tinkamai taip pat vienodai svarbūs.

  • Kiek saugojimas yra susirūpinęs, bulvės turi būti laikomi vėsioje, tamsioje, sausoje ir gerai vėdinamoje patalpoje, esant 40F temperatūros 45f. Aukštesnės temperatūros ar net kambario temperatūrą sukels jiems atauga ir džiovinkite.
  • Šaknų rūsiai yra gana tinkama už šį tipo aplinkoje.
  • Arba bulvės taip pat gali būti laikomi vėsioje, tamsioje spintoje ar rūsyje.
  • Jie neturėtų būti veikiami saulės spindulių, kaip šviesa sukelia toksinių solanino išsidėstymą.
  • Jie neturėtų būti laikomas šaldytuve, nes tai sukels jų krakmolas gauti paverčiamas cukrumi suteikiant jiems saldų skonį.
  • Be to, jie neturėtų būti laikomi šalia svogūnų, nes dujos, kurios jie skleidžia sukels tiek daržovės paversti blogai.
  • Bulvės turi būti laikomi Kanapės arba popieriniame maišelyje.
  • Brandžios bulvės turi galiojimo laikas yra 2 mėn. Jie turėtų būti dažnai tikrinama išmesti sudygusius arba sudžiūvę tuos, nes jie gali turėti neigiamos įtakos kitiems kokybės.
  • Naujos bulvės, yra labiau genda gali būti saugomi iki savaitės.
  • Virti bulves gali būti laikomas šaldytuve keletą dienų, tačiau patartina ne juos užšaldyti, nes jie linkę tapti vandeningas po kaitinimo.
  • Bulvių yra beveik 80% vandens, kuris atskiria nuo krakmolo priėmimo į pašildomai bulvių indų vandeningas.

Patarimai Usage (Maisto gaminimas / Restoranai)

Bulvės būna labiausiai skanus ir pildymo daržovių, kurie gali gerai suderinti su bet kuriuo ingredientas kategorijas. Ne tik jų oda valgomi, bet taip pat yra puikus šaltinis ląstelienos. Taigi, jie gali būti virti savo odos gauti didžiausią maistinė vertė nuo šio daržovių. Bulvės turi didelį kalorijų, tačiau jie taip pat yra gana sveika daržovė.

  • Patartina prieš juos verdant nuplauti bulves.
  • Jie turėtų būti trinama po šaltu tekančiu vandeniu ir giluminio akys ir mėlynės turėtų būti pašalinta su skutimo peiliu.
  • Jei pilingas juos, jūs galite padaryti su daržovių skustukas, pašalinant tik plonu sluoksniu odą išlaikyti maistinių medžiagų, kad guli tiesiog po oda.
  • Išvalyti ir supjaustyti bulves neturėtų būti ore, kad būtų išvengta bet kokios spalvos.
  • Jei tai neįmanoma, juos iš karto kepkite po pjovimo, jie turėtų būti dedamas į šalto vandens dubenį, į kurį pridėta šiek tiek citrinos sulčių.
  • Tai bus neleisti jiems patamsėjimas taip pat padeda išlaikyti savo formą kepimo metu.
  • Be to, jie neturėtų būti virti geležies arba aliuminio puodai arba sumažinti su anglinio plieno peilį, nes jie yra jautrūs tam tikrų metalų, kurie gali sukelti jiems išblukti.

Gardūs bulvių patiekalai

Bulvės gali būti virti daugeliu būdų. Kadangi toliau yra keletas patarimų, kuriais galite padaryti keletą skanus bulvių patiekalus:

  • Naujos bulvės yra skanus, kai virti. Jie gali būti drizzled lengvai su alyvuogių aliejumi ir tada dulkes su krapų piktžolių.
  • Virti bulves galima pureed su skrudinti česnakai ir alyvuogių aliejaus padaryti skanus česnakų bulvių koše ir sezoną su jūsų mėgstamų žolelių.
  • Bulvės gali būti suporuotas su gabaliukus tunu ir garintomis šparaginėmis pupelėmis apsirengę naftos ir acto paruošti klasikinį patiekalą „salotos Nicoise“.
  • Bulvės taip pat galima kepti padaryti skanus patiekalas. Šiuo tikslu, šveitimas bulves gerai ir perverti savo odos su iešmo ar šakute leisti garo pabėgti. Kad jų oda trapumą, galite patrinti juos lengvai aliejumi ar sviestu. Palikite juos sausa, jei norite dalyvauti konkurse odą. Jie turėtų būti dedamas į įkaitintą krosnį ir kepti maždaug vieną valandą. Dūrio savo odą patikrinti savo purumo.
  • Bulvės taip pat gali būti virtos vyniojimo juos aliuminio folija. Jų tekstūra skiriasi nuo keptų bulvių, nes jie yra savo drėgmę.
  • Jūs galite padaryti Yummy patiekalas derinant bulvių koše ir sviestą. Šiuo tikslu šildyti vieną šaukštą sviesto kiekvieno bulvių, kol ji ištirps ir po to supilkite pieną arba šviesiai kreminės, kad buvo šildomas, bet ne užvirinti. Šį skystį sumaišyti su kiekviena bulve, kad jie sklandžiai ir purus. Įsitikinkite, kad ne per beat mišinyje, kad bulvės liks minkštas ir drėgnas, bet pakankamai, kad išlaiko savo formą įmonė.

Dėmesio

Bulvių daigai yra nieko, bet įspėjamųjų ženklų, kad pasakyti bulvių patyrė cheminių reakcijų ir kad tai nebėra sveikas.

Kaip bulvių per-prisirpstanti, į gumbų angliavandenių gauti konvertuojami į cukrų, ir tai atliekama pavertimas į alkaloidų žinomas kaip solanine ir alfa-chaconine. Beje, šie alkaloidai yra labai koncentruotas stiebų, lapų, bulvių daigai, ir taip pat žalią odą pernokę bulvių.

Šių alkaloidų dabartinių dydis priklauso nuo laikymo sąlygų ir amžius bulvių.

Jei matote saggy bulvės su žalia oda ir daigų, pirkdami, dabar turėtų būti pakankamai žinoti, žinoti, kad jie gali potencialiai nuodyti jums.

Bet jei jūs Natknąć tvirtų bulvių su daigais, tada galite drąsiai teigti, kad konversija iš krakmolo prie nuodingųjų alkaloidų neįvyko dar, ir kad bulvės yra saugūs. Jūs netgi galite pašalinti kopūstai būti papildomų saugus.

Simptomai bulvių Apsinuodijimas

Bulvių augalų apsinuodijimas, taip pat vadinamas auginama Solanum tuberosum apsinuodijimas, gali atsirasti, jei valgote Green skaldytos bulvės ar bulvių daigus.

Kai apsinuodijimo bulvių simptomai yra:

  1. Solanine ir alfa-chaconine gaminti lengvus virškinamojo trakto problemų, tokių kaip spazmai, vėmimas ir viduriavimas, jei jų dozė yra maža.
  1. Jei apsinuodijimas yra sunkus, simptomai, taip pat bus sunkesnės ir kankinantis. O tai reiškia, jums gali pasireikšti sunkių neurologinių problemų kartu su skrandžio ir žarnyno problemų, tokių kaip:
  • Kliedesys (1)
  • Viduriavimas
  • Išsiplėtę vyzdžiai
  • Karščiavimas
  • Haliucinacijos
  • Galvos skausmas
  • Šokas
  • Hipotermija (2)
  • Paralyžius
  • Šokas
  • Lėtas
  • Sulėtėjo kvėpavimo
  • Pilvo skausmas
  • Regėjimo sutrikimai
  • Vėmimas

Kaip gerai jūs atsigauti nuo apsinuodijimo bulvių priklauso nuo alkaloido suma praryti ir kaip greitai jūs gaunate gydymo ir medicininės pagalbos. Bulvių apsinuodijimo simptomai gali tęstis 1 – 3 dienas. Hospitalizacijos taip pat gali būti reikalinga. Net mirtis dėl apsinuodijimo bulvių taip pat buvo pranešta, nors tai retas (3).

Kaip galima apsinuodijimas Bulvių kopūstais išvengti?

  1. To galima išvengti lengvai tinkamai laikyti bulves, valgyti juos anksti po jas pirkti ir pjovimo išjungti žalią bulvių odą ir kopūstai, jei jie yra ant tvirto bulvių. Visada dėtuvę saggy, seni bulvės su daigais.
  1. Be to, pasirinkti tik tvirtų bulvių be daigų perkant juos prekybos centruose.
  1. Atauga formavimas pagreitėja dėl šilumos, drėgmės, ir šviesos. Todėl įsitikinkite, kad laikyti bulvės neplauti, vėsioje, tamsioje, sausoje vietoje, jei jie negali būti valgoma iš karto.
  1. Konteineris turi leisti tinkamai oro srautui ir išvengti drėgmės kaupimosi.
  1. Kaip jums virėjas savo bulves taip pat galima nustatyti solanino ir alfa-chaconine koncentraciją. Geriausias būdas sumažinti alkaloidas toksiškumas mailius bulves aukštoje temperatūroje (170 laipsnių Celsijaus).

Jūs tikriausiai niekada taip ir padarė daug tyrimų apie šio labai svarbaus daržovių, kad yra beveik savo kasdienio gyvenimo dalis. Dabar, kad žinote, jos daug naudos sveikatai, mes esame įsitikinę, jums bus parodyti daugiau meilės. Patraukti savo mėgstamą bulvių patiekalas dabar ir pradėti savo kelią į geros sveikatos!