15 nuostabių naudingų aguonų sėklų (Khus Khus)

load...

Magoņsēklas, visuotinai žinomas kaip „khus khus“ hindi, „Gasagasalu ‘telugų,“ kasa kasa „tamilų,“ kas Kas „malajalamų,“ Gasagase’ kanadų, „Khuskhush ‘gudžarati,“ Khas Khas „į marati „Posto“ bengalų ir „Khush Khush“ į Punjabi. Tai iš esmės yra aliejinių kilęs iš aguonų augalų (mokslinis pavadinimas: daržinė aguona). Šios sėklos sudėtyje nėra narkotinių savybių. Jie yra maži ir deformuotos formos, šiferio-mėlynos spalvos, turintys trapumą tekstūrą ir riešutų aromatą.

Jie yra įprasta, aromatizuoti Duonos, bandelių, ritinių ir slapukus. Aguonų sėklos dažnai apibarstyti ant patiekalų, naudojamas kaip garnyras ar kaip prieskonis su žemės ūkio sūris, sūris, kiaušiniai, pyragas pluta salotos, sausainiai, pyragai, duona, pyragaičiai, salotos, padažas, karis, padažai mėsos ir žuvies, daržovės ir makaronai.

Maisto gaminimas švelniai sausoje keptuvėje pakepti todėl trapumą ir skleidžia iš sėklos pilną Nutty skonio. Indijoje, aguonos (khus khus sėklos) yra naudojami Dal ir Raita už prieskonių arba kaip „tadka“. Aguonų sėklos buvo auginamos jau daugiau kaip 3000 metų. Per antrąjį amžiaus moterys naudojamas auginti gėlių augalų šios kontroliuojamos medžiagos ir nukreipti jį į vaistus. Musulmonų ir arabų šalys panaudotų kontroliuojamų medžiagų, narkotikų ir narkotinių per 6 a. Aguonų sėklos yra auginamos įvairių Europos tautų ir tokiose šalyse kaip Australija, Indija ir Turkija. Be to, kad naudojamas kaip kelių maisto produktų sudedamoji dalis, šie sėklos yra išlyginti, taip gaunant aromatizuotą aliejaus, turinčio maistinę savybes.

Žmonės paprastai išreiškia susirūpinimą dėl narkotinių savybių gėlė augalas, iš kurio aguonų sėklos yra gautas. Nors tai tiesa, kad neprinokę sėklų augalo sudėtyje yra alkaloidų kaip morfinas, nuo skausmo, kurie gali būti priklausomybę, kad prinokę sėklos naudojamos preparatų yra tik pėdsakai, kurie neatrodo sukelti jokios priklausomybės formą. Tačiau turėtume nepamiršti, kad net pėdsakų alkaloidų sukels klaidingą teigiamą pabaigą narkotikų testų. Alkaloidai liks kūne iki 2 dienų ir todėl turėtų būti atliktas tęstinis rezultatas patikrinimai.

load...

Aguonomis Sveikata Privalumai:

1. Aguonos yra veiksminga grūdinant troškulys, karščiavimas, uždegimas, vidurių užkietėjimas ir sudirginimo pilvo.

2. Aguonos yra viena iš būtinų sudedamųjų dalių daugelyje aušinimo vaistų.

3. Aguonos veikti kaip savo paros dozė mineralų, pavyzdžiui, jodo, mangano, cinko, magnio ir vario tiekimo.

4. Aliejus iš aguonų augalų yra naudingas gydant vėžį, nes jame yra mononesočiųjų riebalų rūgščių.

5. Aguonos pridėti skonio ir tekstūros duona, sausainiai, bandelės, pyragai ir kiti maisto produktai.

6. Kaip Ajurvedos medicinoje, šios sėklos kartais įžemintas į pasta su pienu suformuoti odos atsinaujinanti drėkintuvai.

7. Aguonos yra linolo rūgšties, kuri yra naudinga užkertant kelią širdies sutrikimų ir pilvo sąlygas.

8. Šios sėklos turi padorų tiekimą riebalų rūgščių, kurios yra reikalingos organizmo fiziologinės būklės. Jie nustatė, kad jie būtų turtingi omega – 3 riebiųjų rūgščių.

9. Aguonos taip pat yra naudojami kaip narkotinių medžiagų skausmui gydyti, susijusias sąlygas. Jie naudojami gydant kvėpavimo sutrikimai, infekcinės ligos, viduriavimas ir miego sutrikimai.

10. Aguonos santykinai yra mažesnis kiekį alkaloidų ir yra naudojami įvairių nervinių sutrikimų gydymui.

Aguonų sėklos: odos privalumai

Kaip jau minėta, aguonų sėklos yra puikus grožio pagalba. Jų vaidmuo odos priežiūros buvo pripažintas Ajurveda. Maistingas, kaip jie, jie gali būti naudingi jūsų odai šiais būdais.

11. Egzema ir uždegimas:

Aguonos yra veiksmingas gydant egzemą dėl jų didelio kiekio linoleno rūgšties. Aguonos mirkyti į vandenį arba pieną gali būti sumaltas kartu su kalkių sulčių, kad susidarytų sklandų pasta. Taikant šį pasta išoriškai padeda gydant deginimo pojūtis ir odos niežulys. Jis taip pat veikia kaip veiksmingas skausmui malšinti iki malšinančių skausmą, kurį sukelia odos uždegimą.

12. Geras drėkinamasis:

  • Pasta pagaminta iš aguonomis veikia kaip gera drėkintuvai teikti jums su sklandžiai ir minkšta oda.
  • Viskas, ką jums reikia padaryti, tai įdėti keletą aguonų sėklas prieskonių rankų malūnėlis ir pridėti šiek tiek pieno į jį.
  • Jei turite sausą odą, taip pat galite pridėti šiek tiek medaus.
  • Grind į sklandžiai pasta ir taikyti jį visoje savo veidą.
  • Relax 10 minučių ir tada nuplaukite.
  • Tai daryti kartą per savaitę teiks trapi skaidrumą jūsų odai.

13. Aguonos šveitiklis Clear Skin:

  • Jūs galite paruošti veido šveitimas maišant 2 arbatinius šaukštelius aguonomis su varške.
  • Patrinti ją švelniai ant švarios veido ir kaklo sukamaisiais judesiais, masažuoti 10 min.
  • Tada nuvalykite veidą su vatos tamponėliu ir nuplauti, kaip įprasta.
  • Tai suteiks jums aiškią ir žėrintis veido.

Aguonų sėklos: Plaukų privalumai

Plaukų problemos, kaip pleiskanos, plaukų slinkimas, retinimo plaukų, Split baigiasi ir alopecija yra bendro žvilgsnio šių dienų. Gali būti keletas priežasčių šių problemų nuo atšiaurių cheminių gydymo ir poveikio taršos vidutiniškas mitybos ir ilgą ligą. Jis yra gerai žinomas faktas, kad tinkama mityba yra gyvybiškai svarbi ne tik sveiką kūną, bet ir sveikų plaukų. Aguonų sėklos yra geras šaltinis nesočiųjų riebalų rūgščių, taip pat mineralinių medžiagų, tokių kaip kalcio, cinko ir magnio, kuris prisideda prie sveikų plaukų.

14. Gydymas pleiskanos:

  • Pleiskanos yra dažna problema, kuri, jei negydoma gali sukelti plaukų slinkimas.
  • Esant pleiskanų, galite taikyti mirkyti aguonomis, hung curd mišinį ir baltos pipirų šaukštelis ant galvos odos.
  • Palikite pusvalandžiui ir tada nuplaukite.
  • Nuolatinis naudojimas šioje pakuotėje bus žymiai sumažinti pleiskanų pasikartojimo.

15. Stimuliuoja plaukų augimą:

  • Siekiant paskatinti plaukų augimą, galite paruošti plaukų paketą maišymo mirkyti aguonomis šviežiai išgauti kokoso pienu ir užrašo svogūnais.
  • Taikyti jį savo galvos ir palikite apie valandą.
  • Nuplaukite švelniu šampūnu.
  • Nuolatinis naudojimas šioje pakuotėje bus labai stimuliuoja plaukų augimą.

Kaip pasirinkti ir parduotuvė?

Pasirinkimas: Tinkamas pasirinkimas maisto produktų yra gyvybiškai svarbus, ypač šiuo atveju, kai maisto falsifikavimas yra dažnas reiškinys. Kiek tai susiję su aguonų sėklos, keletas veislių yra, kurie skiriasi spalva nuo dramblio kaulo iki smėlio, šviesiai pilkos iki tamsiai pilkos, juodos arba melsvai priklausomai nuo kultivavimo tipo. Europos įvairovė vadinamas Maw yra tamsiai pilka spalva, Indijos įvairovė yra dramblio kaulo iki smėlio, o Turkijos įvairovė yra tabako rudos spalvos. Aguonų sėklos yra prieinama tiek šviežių ir žemės forma. Jie turi didelį kiekį polinesočiųjų riebalų, taigi ir pažeidžiamus oksidacijai. Taigi, jie gali apkarsti lengvai. Įsitikinkite, kad pirkti geros kokybės ištisas sėklas iš autentiško parduotuvėje turintys gerą pardavimą, siekiant užtikrinti, kad jie yra švieži. Jie turėtų būti mažas ir lengvas.

Laikymas:

Geriausias būdas laikyti aguonomis yra išlaikyti juos vėsioje, sausoje, tamsioje vietoje hermetiškame inde. Tai gali likti švieži iki 6 mėnesių. Jie turi būti saugomi nuo drėgmės.

Patarimai Usage (Maisto gaminimas / Restoranai)

  • Aguonų sėklos yra naudojami įvairiose kultūrose perteikti savo turtingą Nutty skonio receptus.
  • Prieš pradedant juos naudoti, valyti sėklas tinkamai pašalinti bet kokį akmens rūšies.
  • Jie turėtų būti mirkomi šiltame vandenyje arba pieno 2 valandas.
  • Nusausinkite jas ir palikite išdžiūti.
  • Šie mirkyti sėklų gali būti naudojamas atskirai arba įžeminimo su kitais prieskoniais tirštėti padažas ar kario.

Aguonų sėklos yra beskonis, tačiau kai įkaista, jie gauti Nutty, aštrus, saldus skonis. Skrudinimo arba kepimo daro juos užuosti lengvas ir saldus, o kepimui spaudai specialių aromatinių aliejų, todėl jie crunchier. Kadangi toliau yra keletas patarimų, kurie naudojasi aguonomis įvairių receptų.

1. Skrudintos aguonos dažnai naudojamas garnyras duonos ir ritiniais, žemės padažų ir konditerijos įdarais ar pridėti prie daržovių ir salotų padažams.

Skrudinimui sėklas, įdėti juos į mažą sauso keptuvėje ir šilumos juos virš vidutinės ugnies, pastoviai maišant, kol kvapnus, už maždaug 2 iki 3 minučių.

Skrudintos aguonos yra plačiai naudojami Turkijos virtuve.

2. Aguonų sėklos dažnai įtraukta į sviestu kiaušinių makaronai, vaisių salotų padažams ir mielių duona. Jų Nutty skonio ir tekstūros daro juos naudoti gaminant duonos, bandelių, pyragų, karis, konditerijos ir blynai.

3. Indijoje jis naudojamas kartu su mišrių prieskonių įvairovė maža dalis. Fodder yra populiarus patiekalas, kurioje žemės aguonų sėklos yra derinamas su kokoso ir kitų prieskonių paruošti prieskonių turi būti įtraukta į jį ne iš kepimo žingsnio pabaigoje. Visa Aguonos taip pat naudojami chutneys.

4. Baltoji aguonos vadinami Posto Vakarų Bengalija ir Bangladeše. Šios sėklos yra naudojami kaip pagrindinis ingredientas populiariausių bengalų patiekalų, pavyzdžiui, „Aloo Posto“, „Chachuri“ ir „Postor Bora“. Aloo Posto yra paruoštas verdant didelį kiekį žemės aguonomis kartu su bulvių teikti turtingą kreminės tekstūros. Bulvės taip pat gali būti pakeistas su svogūnais, kraigo moliūgas, vištienos ar krevečių.

5. „Gasagase Payase“ yra populiarus patiekalas Karnataka. Tai iš esmės yra skystas desertas paruoštas su baltos aguonos, jaggery, kokosų ir pieno.

6. Maharashtra, aguonų sėklos yra naudojami papuošimui ypatingas saldus vadinamas „anarsa“ parengė iš Diwali šventės metu.

7. PATTIES pagaminti iš milteliais aguonomis dažnai kepta arba kartais kepti. Ryžių patiekalas gali būti parengta tiesiog maišant nevirtos žemės aguonomis su garstyčių aliejaus, kapotų žaliųjų čili pipirai ir ryžių.

8. Aguonos virti su jaggery ir kokoso yra apipinta nuo A sluoksniuotos tešlos atveju ir giliai kepti parengti skanus saldus vadinamas „karanji.

9. Andhra Pradesh, baltos aguonos pasta naudojama parengti masala, kuri naudojama rengiant egzotiškų patiekalų su vištiena, mėsos ir daržovių.

10. Austrijoje ir Vengrijoje, aguonų sėklos yra naudojami ruošiant populiarių saldus konditerijos patiekalus kaip pyragas ir Germknodel.

11. Sunku sumalkite aguonomis. Speciali aguonų malūnėlis naudojamas šiam tikslui. Bet jei jūs neturite, galite iš pradžių šiek tiek kepti sėklas, naudojant Piesta. Šios sėklos gali būti naudojamas visai forma arba susmulkintų, maisto ruošimui arba duonos. Kai naudojate juos nekepta maisto, pavyzdžiui, salotų, patartina juos kepti truputį pirmas, nes tai stiprina jų skonį ir aromatą.

12. Žemės aguonų sėklos yra plačiai naudojami pyragaičiai. Prieš naudojamas kepinių, jie turėtų būti mirkomi į verdantį vandenį 1 iki 3 valandoms iki malimo.

13. Šios sėklos yra geriausias, kai apibarstyti per naan duona ir virti molio krosnis žinomas kaip „Tandoor“.

Su tiek daug naudos, mes tikrai bandysime naudojant aguonomis daugiau būdų jūsų gyvenime dabar, o ne tik kaip kepimo ingredientas. Leiskite mums žinoti, kaip naudojami šie labai naudinga sėklas ir pasakykite mums, kokią naudą jūs patyręs! Pasidalinkite savo patarimais žemiau komentaruose.

Svarbiausia mityba Faktai apie aguonomis:

Principas Maistinės vertės RDA procentinė dalis
Energija 525 kcal 26%
Angliavandeniai 28,13 g 22%
Baltymas 17,99 g 32%
Bendras riebalų kiekis 41,56 g 139%
Cholesterolis 0 mg 0%
Maistinės skaidulos 19,5 g 51%
Vitaminai
Folatai 82 μg 20%
Niacinas 0,896 mg 5.5%
Pantoteno rūgštis 0,324 mg 65%
Piridoksinas 0,247 mg 19%
Riboflavinas 0,100 mg 8%
Tiaminas 0,854 mg 71%
Vitaminas a 0 iu 0%
Vitaminas c 1 mg 2%
Vitaminas e 1,77 mg 12%
Vitaminas k 0 mg 0%
Elektrolitai
Natris 26 mg 2%
Kalis 719 mg 15%
Mineralai
Kalcio 1438 mg 144%
Varis 01.627 mg 181%
Geležis 9,76 mg 122%
Magnis 347 mg 87%
Manganas 6,707 mg 292%
Fosforas 870 mg 124%
Selenas 13,5 μg 24%
Cinkas 7,9 mg 72%

 

  • 1 šaukštelis aguonomis yra 0.6g makromolekulės, 3,7 g riebalų, 2,5 g angliavandenių ir keturiasdešimt šešių kalorijų.
  • Jie turi gerą tiekimą daugeliui mineralų. Jūs gaunate 29% DV mangano ir 13% DV kalcio iš 1 arbatinį šaukštelį sėklų.
  • Šios sėklos contain.02 g polinesočiųjų riebalų rūgščių, and.48 g polinesočiųjų riebalų rūgščių.
  • Aguonų sėklos yra mažiau alergiški tarp sėklų ir gali būti saugiai naudojamas net nėščioms moterims ir vaikams.

Tikimės, kad jums rasti šį straipsnį įdomu. Ar naudojatės aguonomis bet savo patiekalų? Pasidalink su mumis.

load...