15 lašišų nauda

load...

Jūsų organizmas pradeda nuleisti patarimų, kai jūsų sveikata pradeda į pietus. Galvos skausmas, svorio padidėjimas, plaukų kritimo, odos problemos, ir tt yra požymių, kad neturėtų būti ignoruojami. Vietoj kramtomoji tabletes kaip pūsti, aš siūlau jums pradėti valgyti laukinių sugautos lašišos. Kadangi lašišos yra vienas iš sveikiausių maisto produktų pasaulyje. Amerikos širdies asociacija rekomenduoja valgyti bent dvi porcijas lašišų per savaitę, nes ji yra turtingas omega – 3 riebalų rūgščių, baltymų, vitaminų ir mineralų, kurie padeda sumažinti kai kurių ligų ir simptomų (1) riziką. Taigi, čia yra 15 priežasčių, kodėl jūs turėtumėte valgyti lašišą, kaip pagerinti savo sveikatą. Bet pirmiausia, pažiūrėkime pažvelgti į maistinę lašišos išvaizdą.

Lašiša Maistinė

Pusė filė lašišos yra:

  • Omega – 3 riebalų rūgštys – 4023 mg
  • Omega – 6 riebalų rūgštys – 1185 mg
  • Baltymų – 39,3 g
  • Vitaminas A – 89,0 TV
  • Vitamino B6 – 1,2 mg
  • Vitaminas B12 – 5,0 mkg
  • Vitaminas C – 6,6 mg
  • Folio rūgštis – 60,5 mkg
  • Niacino – 14,3 mg
  • Tiamino – 0,6 mg
  • Pantoteno rūgšties – 2,6 mg
  • Angliavandeniai – 0 g
  • Kalcio – 26,7 mg
  • Magnio – 53,4 mg
  • Selenas – 73,7 mkg
  • Kalio – 683 mg
  • Fosforo – 449 mg
  • Geležies – 0,6 mg
  • Natris – 109 mg
  • Kalorijos – 367

Štai būdai, valgymo lašiša gali būti naudinga jums.

15 Sveikata Privalumai lašiša

1. Gera širdžiai

load...

Iš pirmiau tą lašišos paminėtų yra turtingas omega mitybos faktų aišku – 3 riebalų rūgštimis. Omega – 3 riebalų rūgštys yra polinesočiųjų riebalų rūgščių, kurios turi kelis dvigubomis jungtimis. EPR ir DHR yra dviejų tipų omega – 3 riebalų rūgštys, kurių yra lašišos. Jos padeda sumažinti trigliceridų kiekis kraujo serume mažinant LDL lygių ir padidinti riebalų rūgščių (2) degradaciją. Tai apsaugo nuo apnašų susidarymo ir gali apsaugoti jus nuo širdies ir kraujagyslių ligų ir insulto.

2. AIDS Svorio netekimas

Lašišų taip pat yra puikus baltymų šaltinis kartu su omega – 3 riebalų rūgščių. Abi šios medžiagos turi įtakos kūno riebalų procentą poveikį. Baltymai yra sunku virškinti ir todėl gali padėti jums jaustis visiškai už ilgesnės trukmės, tokiu būdu jūs valgote mažiau. Omega – 3 riebalų rūgštys padeda sumažinti uždegimą sukeltas svorio padidėjimas, slopinti apetitą, gerinti kraujotaką, padidinti metabolizmą ir sumažinti riebalų nusėdimą didinant riebalų rūgščių oksidaciją. Taigi, jūs galite gauti plonas ir atspalvių kūną, jei vartoji lašišos virta teisingą kelią (3) (4).

3. Mažina uždegimą

Uždegimas yra pavojingas. Jis gali sukelti svorio padidėjimas, sąnarių skausmas, autoimuninė reakcija, skrandžio opos, ir insulto. Omega – 3 riebiosios rūgštys, esančios lašišų, EPA ir DHA, reguliuoja vietos hormonus. Šie, savo ruožtu, reguliuoti korinio kelius ir genų ekspresiją, kurie padeda slopinti uždegiminius biomolekules. Tai padeda išvengti migrenos, artrito, psoriazės, opinio kolito, išsėtinės sklerozės, Krono liga, uždegimas sukeltas nutukimas, tt (5).

4. Didina smegenų veikimo

Omega – 3 riebiosios rūgštys, esančios lašišų yra svarbūs jūsų smegenys tinkamai veiktų. Šios polinesočiosios riebalų rūgštys yra neuroprotekcinio pobūdžio. Be to, EPR ir DHR padeda padidinti neuritines ataugas smegenų vystymosi etapais. DHR taip pat padeda nerviniame kamieninių ląstelių diferenciacijos subrendęs neuroninių ląstelių. Omega – 3 riebiosios rūgštys taip pat buvo nustatyta, kad padidinti kognityvinę funkciją vyresnio amžiaus moterų (6) (7). Vadinasi, ji yra protinga vartoti reikiamą kiekį lašišos gauti savo dozę omega – 3 riebiųjų rūgščių, padidinti savo smegenų funkcijas.

5. Kovų vėžio

Vėžys gali būti sukeltas dėl prie to, kad omega disbalanso – 3 ir Omega – 6 riebalų rūgščių organizme, todėl toksinėmis kaupiasi, uždegimo ir nekontroliuojamo ląstelių proliferaciją. Įrašyta lašišos dietos gali padėti padidinti omega lygį – 3 riebiųjų rūgščių, taip sumažinant uždegimą ir toksinį poveikį organizme. Iš tiesų, daugelis tyrimų įrodė, kad EPR ir DHR gali būti vartojamas vėžiui gydyti ir užkirsti kelią krūties vėžio progresavimą. Jie taip pat gali padėti išvengti chemoterapijos sukelta raumenų nuostolių (8) (9).

6. Apsaugo nuo ADHD vaikams

Omega – 3 riebiosios rūgštys, DHA ir EPA, vaidina svarbų, bet skirtingus vaidmenis organizme. DHR yra atsakinga už išankstinį ir postnataliniam smegenų vystymuisi, o EPS padeda kontroliuoti nuotaiką ir elgesį. Mokslininkai nustatė, kad administravimo DHA ir EPA tam tikrais deriniais gali padėti sumažinti ADHD simptomai (Dėmesio trūkumo ir hiperaktyvumo sutrikimas), vaikams. Šis derinys taip pat buvo nustatyta, kad būti naudinga autizmo ir disleksijos vaikams (10).

7. Puikus baltymų šaltinis

Tik vienas ketvirtadalis puodelio lašišos gali suteikti jums 13 g baltymų – statybinis blokas jūsų kūno. Amino rūgštys prisijungti formuoti proteinus ir tt, svarbu, kad jūs gaunate amino rūgščių, reikalingų sumų. Lašiša yra puikus šaltinis esminių amino rūgščių ir liesos baltymų. Tai padės jums sukurti liesą raumenų masę gauti daugiau atspalvių kūną, padidinti raumenų jėgą, išvengti plaukų kritimą, slopinti apetitą ir pagerinti odos, plaukų ir nagų sveikatą (11).

8. Geras šaltinis vitamino D

Lašiša taip pat yra puikus šaltinis vitamino D, kuris padeda stiprinti kaulus, sumažinti 2 tipo diabeto riziką, kovoti su vėžiu, ir užkirsti kelią širdies liga. Jei jūs nesate anksti paukštis, o ne išeiti pasivaikščioti ar pabėgioti, tai visai įmanoma, kad jūs negaunate reikiamą kiekį vitamino D Be to, jei turite labai jautrią odą, tai geriau vengti saulės spindulių. Tokiais atvejais, jums reikia vartoti lašiša padėti savo organizmui gaminti melaniną, pigmentą, kuris padeda apsaugoti odą nuo UV spindulių, taip pat pagerinti jūsų bendrą sveikatą (12) (13).

9. Pagerina Makuliarinė Sveikata

Senėjimu susijusių Akių ligos tyrimas (AREDS) padaryta mokslininkai parodė, kad dalyviai, kurie reguliariai vartojamos omega – 3 riebalų rūgščių turtingas maistas buvo už mažesnę riziką susirgti geltonosios dėmės ligas. Nuo lašišos yra turtingas omega – 3 riebiųjų rūgščių, jis yra laikomas „karalius“, kai kalbama pagerinti regėjimą (14). Jūsų tinklainė yra gera suma DHA kuri reguliuoja membranos jungiasi fermentų ir fotoreceptorių veiklą. Mokslininkai nustatė, kad papildant žiurkes su DHA padėjo pagerinti savo regėjimą (15).

10. Puikus šaltinis Selenas

Selenas yra mikroelementas, kuris veikia kaip antioksidantas ir lašiša yra puikus šaltinis seleno. Apie 3,5 svarų lašišos gali suteikti jums su 65% seleno RDI. Jis padeda kovoti su vėžiu, reguliuoja skydliaukės hormonų gamybą, palaiko tinkamą imuninės sistemos, neutralizuoja ŽIV veiksmus, padeda mažesnė persileidimo tikimybė, skatina spermatozoidų judrumą, sumažina oksidacinį stresą ir uždegimą, ir taip pat gali padėti apsaugoti jus nuo širdies ir kraujagyslių ligų (16). Selenas trūkumas gali mažėti savo pažintinius gebėjimus.

11. Didysis Šaltinis astaksantino

Nors susimąstėte, kodėl lašišos kūnas yra oranžinės spalvos rožinė? Tai todėl, kad lašišos yra geras sumą astaksantino, kuris taip pat yra priežastis, kodėl krabai ir krevetės yra oranžinės spalvos. Astaksantino yra ksantofilų karotinoidų, kad turi galingą antioksidacinių savybių ir padeda Przedmuch žalingą deguonies radikalus. Tai, savo ruožtu, padeda išvengti širdies ir kraujagyslių ligų, vėžio, ir uždegimą. Astaksantino negali būti sintetinamas žmogaus organizme, bet jūs galite gauti gerą kiekį jį suvartoja lašiša (17) (18).

12. Pakrauti su B grupės vitaminai

Lašiša yra puikus šaltinis B grupės vitaminų. Štai sąrašas.

  • Vitaminas B12 arba Kobalaminas – 51% RDI
  • Vitaminas B6 arba Piridoksinas – 47% nuo RDI
  • Vitamino B1 arba tiamino – 18% nuo MTTPI
  • Vitamino B2 arba riboflavinas – 29% MTTPI
  • Vitaminas B3 arba Niacinas – 50% RDI
  • Vitamino B5 arba Pantoteno rūgštis – 19% MTTPI
  • Vitamino B9 arba folio rūgšties – 9% MTTPI

Šie vitaminai kiekvienas vaidina svarbų vaidmenį išlaikant optimalų sveikatą. Jie padeda išvengti osteoporozės ir virškinimo problemų, sumažinti kaulų lūžių riziką, padėti padidinti metabolizmą, pagerinti smegenų funkciją, saugo energijos lygmenų aukštas, veikia kaip kofaktoriais įvairių biologinių reakcijų, skatina ląstelių kalcio mobilizaciją ir ląstelių diferenciaciją, padėti amino rūgščių metabolizmui, ir pagalba metilinimą RNR, DNR, baltymų, ir fosfolipidų (19).

13. Apsaugo Plaukų slinkimas

Lašišų yra omega turtinga – 3 riebalų rūgštys, baltymai, vitaminas B12, ir geležies. Šios maistinės medžiagos pagerinti savo galvos sveikatą, užkirsti kelią plaukų kritimo teikiant maitina folikulų, skatina plaukų augimą ir užkirsti kelią savo plaukus nuo ieškome blausus (20). Taigi, jūs turite vartoti lašiša rūpintis savo plaukais. Tačiau, jei jūs negalite turėti lašišos dažnai, jūs galite turėti žuvų taukų papildus užkirsti kelią plaukų kritimą.

14. Pagerina odos sveikatą

Kaip jūs amžiaus, smulkių linijų, tamsių dėmių ir strazdanų pradėti rodyti. Tiesą sakant, daug jaunų moterų riebi ar sausa oda, kuri leidžia jiems linkę į spuogų ar pleiskanojanti oda. Lašiša yra labai rekomenduojama, jei norite pagerinti savo odos sveikatą. Omega – 3 riebalų rūgščių, baltymų, ir vitamino D padės jūsų ląstelės gamina kolageno, keratino, ir melanino. Tai padės jūsų odai išlaikyti vandenį, taip mažinant raukšles ir smulkias raukšleles. Astaksantino padeda Przedmuch bakterijas ir toksiškas deguonies radikalus ir gerina odos elastingumą, taip sumažinant spuogai ir tamsias dėmes (21) (22).

15. Padeda gerina nuotaiką

Taip, lašišos, taip pat gali padėti pakelti savo nuotaiką. Omega – 3 riebiosios rūgštys, esančios lašišų padėti sumažinti uždegimą ir teikti paramą savo emocinę sveikatą. Beveik 30% tam tikrų smegenų ląstelių yra sudaryta iš DHA, ir tai patvirtina mokslininkų, kad žmonės, kurie kenčia nuo depresijos mažesnes omega – 3 riebiųjų rūgščių, lyginant su tais, kurie to nepadarė. Jūs galite gauti 2 g omega – 3 riebiųjų rūgščių, iš vieno porcija lašiša, kuri gali apsisaugoti nuo bliuzo ir nudžiuginti jus (23).

Iš šių 15 taškų aišku, kad lašiša yra būtina turėti savo vakarienę ar pietus. Be to, norėčiau naminiu maistu, nes jis linkęs būti neturi dirbtinio spalvą ir skonį, ir, žinoma, skaniau. Štai keletas lengva ir skanu lašiša receptai jums pabandyti.

Skanus Lašišos receptai

1. Kepta lašiša su brokoliai ir saldžiųjų bulvių

Viso laiko – 30 min; Prep laikas – 20 min; Tarnauja – 2

Ingridientai
  • 6 uncijos lašišos filė
  • 1 puodelis brokolių
  • 1 puodelių saldus bulvių pleištai
  • ¼ puodelio pjaustytų svogūnai
  • 1 ½ šaukštai smulkiai pjaustytų česnakų
  • 1 Młodzieniaszek rozmarino
  • 2 šaukštus žaliųjų citrinų sultys
  • Druskos pagal skonį
  • 1 šaukštelis juodųjų pipirų milteliai
  • 3 – 4 šaukštai pirmojo spaudimo alyvuogių aliejus
Kaip paruošti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 450o F
  2. Paimkite kepimo skardą ir išmesti brokoliai, svogūnai, saldžiųjų bulvių, alyvuogių aliejaus, česnako, druskos, ir pipirų ant jo. Kepta 10 – 15 minučių.
  3. Tuo tarpu, pridėti druskos, pipirų ir žaliųjų citrinų sultys su lašišų filė ir išlaikyti jį panaikinti.
  4. Paimkite kepimo skardą iš po 15 minučių ir išmesti lašišos filė į kepimo skardą su daržovėmis. Pridėti rozmarinų šakelėmis ant viršaus ir kepti 10 minučių.
  5. Mėgaukitės skanus ir aromatingas tunu vakarienei ar pietums.

2. Medus Glazūruotos Lašiša

Viso laiko – 30 min; Prep laikas – 20 min; Tarnauja – 2

Ingridientai
  • 6 uncijos lašišos filė
  • 2 šaukštai medaus
  • 3 šaukštus žaliųjų citrinų sultys
  • 2 arbatiniai šaukšteliai česnakų pasta
  • ½ šaukštelis kmynų milteliai
  • 1 puodelis maždaug pjaustytų salotos
  • ¼ puodelio pjaustytų salierų
  • ½ puodelio pjaustytų paprika
  • Kalendros lapai sauja
  • ¼ puodelio plonais griežinėliais raudonųjų svogūnų
  • 2 arbatiniai šaukšteliai juodųjų pipirų milteliai
  • 5 šaukštai pirmojo spaudimo alyvuogių aliejus
  • Druskos pagal skonį
Kaip paruošti
  1. Įdėti medaus, citrinos sulčių, vieną arbatinį šaukštelį druskos, vieną arbatinį šaukštelį pipirų, kmynų milteliai, ir česnakų pasta dubenį ir gerai išmaišykite.
  2. Patrinti šį mišinį ant lašišų filė ir išlaikyti jį panaikinti 10 minučių.
  3. Įkaitinkite keptuvę ir pridėti extra virgin olive oil.
  4. Pridėti svogūnus ir kepti, kol jie taps permatomi.
  5. Pridėti paprika ir druska ir pipirais žiupsnelis. Pakepinti apie 2 minutes.
  6. Perkelkite keptais svogūnų ir paprikos į konteinerį.
  7. Toje pačioje aliejaus, apkepkite marinuotą lašišų, 2 – 3 minutes iš kiekvienos pusės.
  8. Lobizmas pjaustytų salotų ir salierų apie lėkštę, kurioje patieksite. Pabarstykite šiek tiek druskos, pipirų ir šiek tiek kalkių sulčių.
  9. Pridėti šimtų daržovės ir tada atsargiai uždėkite karštą ir skanus lašišos filė.
  10. Galiausiai, viršų jį su šviežių ir žalios kalendros lapų.

3. Skanus lašiša Salotos

Viso laiko – 20 min; Prep laikas – 15 min; Tarnauja – 2

Ingridientai
  • 6 uncijos virtos lašišos
  • 2 puodeliai kūdikis špinatai
  • 7 – 8 šparagai patarimai
  • ½ puodelis susmulkintų pomidorai
  • 1 puodelis cukinijos juostelės
  • ½ puodelio jogurto
  • 3 šaukštus alyvuogių aliejaus
  • 4 šaukštus žaliųjų citrinų sultys
  • Druskos pagal skonį
  • 1 šaukštelis pipirų
  • Kalendros lapai sauja
Kaip paruošti
  1. Šilumos vandens puode, kol jis pradeda virimo.
  2. Pridėti druskos ir tada pridėti cukinijos, šparagai patarimai ir kūdikių špinatai.
  3. Pobielić 2 – 3 minutes.
  4. Imtis daržovės iš ir nedelsiant įdėti juos į ledo vandens sustabdyti maisto ruošimui.
  5. Tuo tarpu, pridėti jogurtas, žaliųjų citrinų sultys, alyvuogių aliejaus, druskos, pipirų ir kalendros lapus į dubenį ir gerai išmaišykite.
  6. Naudokite šakutė kapoti virtos lašišos.
  7. Susmulkinkite blanširuotos šparagais ir išmesti juos į salotų dubenį.
  8. Pridėti blanširuoti špinatų ir cukinijų.
  9. Lobizmas smulkintos lašišos ir šviežiais pomidorais. Gerai ismaisyti.
  10. Pridėti jogurto padažu ir išmesti maišyti.
  11. Pridėti kelis kalendrų lapai garnyras.

Šie trys receptai yra skanus, greitas, ir maistingas. Jūs galite lengvai rasti vietinėje parduotuvėje ingredientus ir gali supakuoti juos savo pietų biure ar mokykloje. Bet jūs galite laikyti lašiša ilgesnį laiką? Jei taip, koks geriausias būdas? Sužinokite kitame skyriuje.

Kaip pasirinkti ir laikyti Lašiša

Pasirinkite švieži, šaldyti, konservuoti, rūkyti ar džiovintų laukinių sugautos Aliaskos lašišos. Jei norite pirkti šviežios lašišos, nusipirkti visą arba pasirinkti lašišų filė iš vietinio žvejo ar žuvų rinkoje. Jei nerandate šviežių arba šaldytų laukinių sugautos lašišos, pasirinkite konservuotą lašišą. Jei neturite žuvų turgus šalia, jūs visada turėtų pirkti laukinių sugautos lašišos iš Žinomas parduotuvėje.

Jūs taip pat galite patikrinti, ar lašiša yra teisinga sąlygoms kvapo jį per vyniojimo popieriaus. Stenkitės pirkti lašišą su oda, nes ji padės išsaugoti kūno ir taip pat pridėti skonio patiekalas. Visada laikykite lašiša šaldytuve. Jei įmanoma, įdėti lašišos filė ant kepimo skardos ir mesti kai ledo išlaikyti lašišų šviežias. Saugoti ją per savaitę, apvyniokite į švarią filmo lašiša ir laikyti jį per šalčiausią dalį savo šaldytuve.

Taigi, kaip matote, tai ne tai, kad sunku pasirinkti geriausią lašiša ir laikyti jį bent savaitę. Bet jūs turėtumėte laikyti šiuos dalykus prieš pirkdami lašiša.

Lašiša sauga

Dėl eksponentinio kilimo vandens tarša, dauguma lašišos yra toksiški. Juose yra sunkiųjų metalų, tokių kaip gyvsidabris, patvariųjų organinių teršalų (POT) ir pesticidų. Tiesą sakant, išauginta lašiša yra pats pavojingiausias, nes jie yra aukštesnio lygio šių toksinų. Laukinio sugauti Aliaskos lašišos turi žemiausią lygį šių toksinų ir yra saugus vartoti. Turėtumėte vengti vartoja rūkyta lašiša, ypač, jei esate nėščia, nes jie randama aukščiausio lygio teršalų.

Galima daryti išvadą, lašiša yra skanus ir turi naudą sveikatai daugybė. Tiesiog būkite atsargūs, o jūs pirkti ir laikyti jį į dešinę, kad ji trunka ilgiau. Taigi, pradėti vartoja lašiša ir mėgautis be ligų gyvenimas. Sėkmės!

load...