14 nuostabių nektarinų naudos sveikatai

load...

Niekur kitur nepriskirta, deguto-miau. Ji įsivaizduoti mano galvoje iš skanaus nektaro potful įvaizdį. Na, ji tikrai yra taip. Ir taip yra nektarinų nauda.

Tiesiog nectarous.

Nah – Aš ne sakau nieko daugiau. Check it out sau.

Kas yra Nectarine?

Nektarinas yra valgomi vaisiai persikų medis, moksliškai vadinamas Prunus persica. Medis yra gimtoji į šiaurės vakarų Kinijoje, ir per metus 2017, Kinija vien pagamino daugiau kaip 58% pasaulio persikų ir nektarinų. Ir praėjusiais metais, Ispanija sudarė daugiau nei 39% pasaulio eksporto apimties. Vaisiai pašaukė jus Tao kinų ir nectarina ispanų.

load...

Nektarinai priklauso Rosaceae šeimos, gana daug, kaip persikų ir slyvų. Nektarinų gėlių gaminama ankstyvą pavasarį, dar prieš lapų. Jie yra apie 3 cm skersmens ir rožinės spalvos, paprastai su penkiais žiedlapiais.

Vakarinėje dalyje pasaulyje, nektarinų sezonas paprastai prasideda birželio mėnesį. Rytų šalyse, ypač Indijoje, didžiausia nektarinų sezonas yra nuo balandžio pradžios iki birželio pabaigos.

Ir taip, ko gero tai žinoti apie vaisių, jei mes nežinome savo istorijos? Taigi, čia jums eiti!

Nektarinų istorija

Kaip persikų, nektarinų, taip pat greičiausiai buvo kilęs iš Kinijos prieš daugiau nei 2000 metų. Ir vaisiai buvo plačiai auginamas senovės Persijoje, Romoje ir Graikijoje.

Jie rado savo vietą britų dirvožemio pradžioje 17 amžiuje, ir Ispanijos pristatė juos į Ameriką.

Vaisius buvo minėta Kinijos raštuose kelią atgal į 10-ojo amžiaus prieš Kristų, ir Indijoje, pirmą persikų (arba nektarinų) pasirodė 1700 BC.

Palauk – Kodėl kalbėti apie visa tai? Ar šis vaisius tokia baisi?

Ar nektarinai Geras For You?

Pirma, nektarinai ir persikai yra artimi giminaičiai. Taigi, nauda jums mėgautis iš nektarinų būtų galima net iš persikų.

Atgal į klausimą – tai vaisių gerai jums?  

Nektarinai yra puikus šaltinis beta-karotino, vitamino C ir liuteino – maistinių medžiagų, kurios siūlo milžinišką naudą. Jie stiprina imunitetą, saugo regėjimą ir išvengti daug mirtinomis ligomis. Jie taip pat padeda pagerinti odos sveikatą.

Nektarinai yra daug skaidulų taip pat. Ir pluošto didybė nereikia atskiro paminėjimo. Jis AIDS virškinimą ir kovas prieš keletą pilvo negalavimų, įskaitant skrandžio ir storosios žarnos vėžio. Ir į nektarinus kalio rūpinasi kraujo spaudimo lygį (1).

Šie prabangus kaulavaisiai yra mažai kalorijų ir turi mažą glikemijos indeksą (just in 40s). Kuris reiškia, kad jie gali būti eiti į maisto diabetikams taip pat. Juose yra vario, kad šuoliai jūsų energijos lygį ir padeda jums išlikti aktyvūs ilgesnį valandas. Ir…

Na, leiskite man išsaugoti puikią stuff vėliau. Kaip ir dabar, yra kažkas, ką jums reikia žinoti.

Tipai nektarinai

Nektarinai prisistatyti patraukli veislių. Keletas populiariausi yra –

Balta ir geltona kūnas veisles – kurioje dvi veislės dar turi lygų, tamsų raudoną odą. Jos skonis stipresnis nei persikų. Bet tada, baltos nektarinai yra saldesnis ir mažiau rūgštus nei jų geltonos kolegomis. Ir geltonieji nektarinai yra Tangier.

Clingstones – kur vaisių minkštimo yra, pritvirtintus prie jo duobę.

Freestones ir puspriekabės freestones – iš freestones kūnas nėra prisirišęs prie vaisių „duobę, o pusiau freestones atveju, jis yra pridedamas prie kai kurių vaisių dalių.

Taigi sakyti, kad statybinis akmuo įvairovė yra lengviausias valgyti ir mažiau nepatogus iš visų.

O dabar ateina mln dolerių vertės klausimas.

Nektarinų vs Peach

Skirtumai, leiskite man pasakyti, yra tik fizinė. Ir vienas didelis fizinis skirtumas yra tas, kad persikai turi miglotą odą, o nektarinai yra daug sklandžiau. Taip pat, nektarinai yra mažesni, stangresnė, ir daugiau aromatinių.

Štai apie tai. Priešingu atveju, nektarinai ir persikai yra tik pats. Ir ką daro juos, ką jie yra ilgas sąrašas puikios maistinių medžiagų – o tai, ką mes matome, šalia prieš antraštę į didįjį dalykų.

Nektarinų Maistinė

Čia yra nuostabi maistinė vertė persikų.

Nektarinas (prunus persica var. Nucipersica), šviežia, maistinė vertė 100 g.
(šaltinis: usda nacionalinė maistinių medžiagų duomenų bazė)
Principas Maistinės vertės RDA procentinė dalis
Energija 44 kcal 2%
Angliavandeniai 10,55 g 8%
Baltymas 1,06 g 2%
Bendras riebalų kiekis 0,32 g 1%
Cholesterolis 0 mg 0%
Maistinės skaidulos 1,7 g 5%
Vitaminai
Folatai 5 μg 1%
Niacinas 1,125 mg 7%
Pantoteno rūgštis 0,185 mg 4%
Piridoksinas 0,025 mg 2%
Riboflavinas 0,027 mg 2%
Tiaminas 0,034 mg 3%
Vitaminas a 332 iu 11%
Vitaminas c 5,4 mg 9%
0,77 mg 5%
Vitaminas k 2,2μg 2%
Elektrolitai
Natris 0 mg 0%
Kalis 201 mg 4%
Mineralai
Kalcis 6 mg 0.6%
Varis 0,086 mg 9%
Geležis 0,28 mg 3.5%
Magnis 9 mg 2%
Manganas 0,54 mg 2.5%
Fosforas 26 mg 4%
Cinkas 0,17 mg 1.5%
Fito-maistingosios medžiagos
Karotinas-ß 150 μg
Kripto-ksantinas-ß 98 μg
Liuteinas-zeaksantinas 130 μg

Beta karotinas ir vitaminas C yra stiprūs antioksidantai, kurie stiprina imunitetą ir išvengti mirtinų ligų (2) pradžią.

Liuteinas gali sumažinti kataraktos ir amžinės geltonosios dėmės degeneracijos riziką. Vienas nektarinas yra apie 150 mikrogramų liuteino.

Ir beje, mes kalbėjo apie nektarinais kalorijų, ne mes? Kiek kalorijų yra nektarinų? Na, vienas mažas nektarinų turi tik apie 57 kalorijų. Ir 1,2 g baltymų.

Kalbant apie angliavandenių, vienas puodelis, supjaustytas nektarinus yra 15 gramų maistinės medžiagos – iš kurių, 2.4 gramų į maistinių skaidulų forma.

Oh wait, yra ir kitų vitaminų ir mineralų per daug! Vienas puodelis, supjaustytas nektarinus yra 9 mg kalcio, 13 mg magnio, ir 285 miligramų kalio. Ir šie 3 mineralų dirbti nuosekliai kaulų sveikatai.

Ir dabar, už kiek lauktas didelis stuff.

Sveikata Privalumai nektarinai

Patikrinkite čia vieni iš geriausių nektarinais išmokas išsamiai.

1. Pagalba išvengti vėžio

Be atlikto tyrimo metu Teksaso A & M universiteto, pelėms buvo suteikta vaisių ekstraktas. Ir išvados teigė, kad vaisių užrūstino labiausiai agresyvi vėžio ląstelių nužudyti save. Tyrimas taip pat parodė, kad vaisius su labiausiai raudona ant savo odos esančius aukščiausius vėžio gesinimo savybes (3). Bet ten laimikis – nauda gali būti ne tokie veiksmingi su konservuotų nektarinus (arba persikai).

Pagal kitą Bostono tyrimo duomenimis, nuo 2 porcijas nektarinus ar persikų minimumo vartojimas per savaitę gali sumažinti krūties vėžio riziką moterims po menopauzės (4). Vartojimas vaisių taip pat buvo susijęs su mažesne rizika navikų.

Kvercetino ir chlorogeno rūgšties nektarinų buvo nustatyta, kad vilkinti vėžio ląstelių proliferaciją. O kadangi vaisiai yra puikus antioksidantų šaltinis, ji tikrai vaidina svarbų vaidmenį užkertant kelią vėžiui.

Nektarinai taip pat prisideda prie tulžies rūgšties viršelis (jungiančioji iš tam tikrų sudedamųjų dalių tulžies rūgšties virškinimo trakto). Tai apsaugo nuo tulžies rūgšties per skrandį recirkuliacija -, vedantį į vėžį sukeliančių toksinų išsiskyrimą iš organizmo (5).

Kaip vienam pranešime, nektarinai taip pat gali užkirsti kelią prostatos vėžio (6). Karotinoidų (geltonos pigmentus) ir antocianinų (raudoni pigmentai), taip pat gali užkirsti kelią uždegimui, kad sukelia vėžį. Ir baltieji sukonkretinti nektarinai yra katechinų, kad kovoti su vėžiu (7).

Aukšto pluošto kiekis nektarinus taip pat gali užkirsti kelią kelias rūšis vėžiu (8). Aukštos vartojimas nektarinus taip pat yra susijęs su sumažėjusiu rizika galvos ir kaklo vėžio (9).

2. Turi anti-Diabetinė savybės

Ar nektarinai gerai diabetikams? Pasak ScienceDaily „, pirmaujanti interneto mokslo svetainėje, nektarinai yra bioaktyvių junginių, kurie padeda išvengti nutukimo susijusių diabetą (10). Fenolio junginiai, esantys vaisių turi anti-diabetinių savybes.

Mes jau aptarė glikemijos indeksą (kiek konkretus maisto produktas gali pakelti gliukozės kiekį kraujyje). Žalios nektarinai turi glikemijos indeksą 43, kuri yra ant apatinės pabaigoje.

Nektarinų vaisių taip pat yra vienas iš tų angliavandenių, kurie kelia cukraus kiekį kraujyje lėtai (11). Fenolio junginiai nektarinus ne tik padės kovoti su cukriniu diabetu, bet ir užkirsti kelią širdies liga, mažinant blogojo cholesterolio oksidaciją.

Pagal kurį iš New Hampshire universiteto pranešime nėra tokio dalyko, kaip turintys specialų diabeto dietos kovos su liga (12). Be to, angliavandeniai yra ne diabetikams priešas. Iš tiesų, ar žinote, kad Amerikos diabeto asociacija rekomenduoja vartoja daugiau sveikų angliavandenių rasti neskaldytų grūdų, vaisių ir daržovių? Esmė reikia pažymėti, čia tai – vienas turi sumažinti dėl žemos kokybės angliavandenių, arba rafinuoti angliavandeniai, kaip perdirbtų maisto produktų ir kt Priešingu atveju, sveiki angliavandeniai yra visada būtinas. Ir nektarinai yra tas sveikas angliavandenių.

Nektarinai pat padės mūšis metabolinio sindromo, kuris yra vienas iš tų negalavimų diabetikams dažnai kenčia nuo (13).

Tačiau Žodis atsargiai – tam patikimų šaltinių cituojant nektarinų kaip aukštos cukraus maisto, kuriame ji gali būti žalinga diabetikams (14). Taigi, pasitarkite su gydytoju šiuo klausimu.

3. Pagalba Svorio netekimas

Gamtos medžiagų nektarinus kovoti uždegimą ir sukurti domino efektą, kuris padeda kovoti su nutukimu. Ir, kaip matėme, jie taip pat gali išvengti metabolinio sindromo, kad būtų kitaip sukelti svorio padidėjimas.

Pluoštas nektarinai yra daugiausia tirpių, kuris, kaip vienam iš pagal Ligų kontrolės ir prevencijos ataskaitos, AIDS svorio (15). Pluoštas pasiekia tai konvertuojant vandens į gelio pavidalo medžiagos žarnyne, kuri vėliau apsaugo cholesterolio ir riebalų nuo absorbuojamas į kraują. Tai prisideda prie sveiko svorio netekimas. Tirpus pluoštas taip pat sumažina blogojo cholesterolio organizme.

Pasak mitybos leidinyje, tirpus pluoštas gali turėti galingą poveikį sveikatai (16). Ir kaip už American Journal of Clinical Nutrition, maistinių skaidulų papildai, kad reikalavimas pagalba svorio nėra taip veiksminga (17). Vadinasi, daugiau galios natūralaus tirpaus pluošto nektarinus!

Pluoštas yra labai efektyvus svorio, kad už tyrimą, asmenys, kurie tik pridėta pluošto savo mitybą prarado tiek daug svorio, nes žmonėms, kurie po širdies-sveikas ir mažai riebalų dietos plano pasiūlė Amerikos širdies asociacijos (18).

Tai neįtikėtina, ar ne?

4. Siūlau Antioksidantas gynybos

Pasak Ispanijos tyrimo duomenimis, fenolinių ir flavonoidų į nektarinus prisidėti prie jų nuostabių antioksidacinėmis savybėmis (19).

Kaip per kitą Amerikos tyrimo duomenimis, į nektarinus antioksidantai sumažina oksidacinį žalą ir skatinti ilgaamžiškumą (20). Vartojimas vaisių taip pat buvo susijęs su DNR žalos atlyginimo. Kitas tyrimas dėl musių išvadą, kad nektarinas gali apriboti žalingą poveikį didelio riebalų dietos ir net gali skatinti sveikatos span rūšių. Panašūs stebėjimai galimi žmonėms.

Kitas tyrimas dėl moterų musių turėjo novatorišką apreiškimą. Nektarinų buvo nustatyta, kad padidinti moterų musių atkūrimą, o tai rodo, kad vaisius gali atidėti reprodukcinę senėjimo.

Kad palyginimas – bendras antioksidantas talpa viename nektarinų vaisių yra 20%, palyginti su ta 100 ml žaliosios arbatos (21). Tačiau vienas aspektas yra turėti omenyje – nektarinai yra greitai gendantys, atsižvelgiant į jų ribotą rinkos gyvenimas potencialą. Taigi, vartoja juos greitai.

Nektarinai pasiūlyti du kartus vitamino A kiekį, daugiau vitamino C, ir daug daugiau kalio nei persikų (22). Taigi, jei esate fix, kuri iš šių dviejų eiti, dabar jūs turite atsakymą.

Kiti kaulavaisiai, kad galite vartoti skirtas padidinti antioksidantų kiekį savo mitybą įtraukti slyvų, vyšnių, slyvų, abrikosų ir (23). Ir taip, persikai per.

5. Užkirsti kelią Hipokalemija

Hipokalemija yra kalio trūkumas kraują. Ir nektarinai, atsižvelgiant į jų turtingumą į naudingąsias iškasenas, gali gydyti būklę.

Kaip per kurį Harvardo medicinos mokyklos ataskaitos, sumažėjęs kalio kiekis gali sukelti širdies raumens silpnumo ir sutrikimų su jo ritmu (24).

Kalio taip pat reguliuoja rūgšties ir vandens kiekį kūno audinius. Tai padeda auginti raumenis, palaiko augimą, ir pagerina nervinių ląstelių (25) veikimą. Visa tai gali būti paveikta, jei hipokalemija atsitinka. Taigi, eiti nektarinus!

Pasak medicinos instituto, suaugęs turi suvartoti 4700 miligramų kalio per dieną būtų išvengta hipokalemiją. Bet nektarinai gali būti ne visada pakanka. Jei jūsų kalio kiekis kraujyje yra 2,5 milimolių ar mažiau (gydytojas gali paaiškinti jums tai), jums reikia eiti į papildus taip pat. Ar kas rekomendavo gydytojas.

6. Reguliuoti kraujo spaudimo lygius

Kalio taip pat gali padėti reguliuoti kraujo spaudimo lygius (26). Ir mes ką tik matėme, kaip turtingas nektarinai yra kalio. Dieta yra svarbus, ypač tais atvejais, pavyzdžiui, aukšto kraujo spaudimo. Gydytojai pavyko sumažinti pernelyg aukštą kraujo spaudimą lygį paprasčiausiai pakeičiant pacientų mitybos (27).

Į nektarinus kalio veikia atpalaiduoja kraujagysles (28) sienos. Tačiau žmonės su inkstų negalavimų, turi būti atsargūs, kaip mineralas gali padaryti daugiau žalos nei naudos.

Kalio suvartojimas kraujyje taip pat buvo susijęs su natrio kiekio kraujyje saugojimo – tokiu būdu sukelia aukštą kraujospūdį (29).

Pagal tam tikrus stebėjimų, kalio taip pat gali veikti kaip diuretikas ir taip sumažinti ekstraląstelinę skysčių tūrį – tai gali sumažinti kraujo spaudimą, kad tiek, (30).

Vaistai aukšto kraujospūdžio sumažinti širdies priepuolio ir insulto riziką 15% ir 25% atitinkamai. Tačiau jie taip pat ateina su tam tikrų šalutinių poveikių. Kuris yra, kodėl prevencija yra geriau nei gydymas.

Tačiau, jei jūs jau kenčia nuo aukšto kraujospūdžio, nektarinai gali tik papildyti savo vaistus, o ne juos pakeisti. Pasitarkite su gydytoju, prieš pradėdami ką nors daryti. Visada.

7. Tobulinti Širdies sveikata

Pats faktas, kad nektarinai padėti sumažinti kraujo spaudimą užtenka vienos apsvarstyti savo naudą širdies sveikatai. Be to, vaisiai taip pat yra daug vitamino C, kuris padeda palaikyti širdies sveikatą.

Į nektarinus pluošto taip pat gali prisidėti prie sveikos širdies (31).

Baltas nektarinai yra žinoma, kad išlaikyti širdies sveikatą reglamentuojančių cholesterolio kiekį kraujyje (32).

8. Didinti Virškinimo sveikatos

Kaip per kurį Mičigano valstybinio universiteto pranešimo, į nektarinus pluošto gali pagerinti virškinimo sveikatą (33). Ir nektarinai gali pasiūlyti atleidimą nuo vidurių užkietėjimas taip pat (34).

Į nektarinus pluošto taip pat gali skatinti naudingų žarnyno bakterijų (35) augimą. Nektarinai taip pat yra natūraliai didelis prebiotikų, kurie gali gerokai padidinti virškinimo sveikatą.

Vaisių gali padėti dirgliųjų žarnų sindromo, žarnyno sutrikimas, kuris gali sukelti pilvo pūtimas ir gassiness (36) gydymui. Jis taip pat gali sumažinti skrandžio sutrikimus.

9. Cholesterolio kiekiui mažinti

Tirpus pluoštas mažina cholesterolio kiekį kraujyje. Ir mes žinome, kad nektarinai yra puikūs šaltiniai pluošto. Viena porcija nektarinų yra vienas gramas pluošto (37).

Pasak pranešimo, nuo 5 iki 10 gramų tirpių skaidulų vartojimas kasdien gali sumažinti blogojo cholesterolio

Lygiai tiek, kiek kaip 5% (38).

Vienas iš būdų įtraukti nektarinai dietos sumažinti cholesterolio kiekį yra įtraukti vaisių (gabalais) jūsų pusryčių dribsnių. Jūs taip pat galite valgyti visą vaisių kaip naktipiečių.

10. Pagerinti imunitetą ir kovoti su infekcijomis

Vienas iš geriausių naudą nektarinus, kad ji stiprina imunitetą. Vaisių vitamino C kiekis padeda pagerinti imunitetą. Viršuje, kad, vitaminas C taip pat AIDS kūno regeneruoti vitamino E proceso – kuri yra dar vienas maistinių medžiagų, kad kovoja laisvuosius radikalus ir stiprina imuninę sistemą (39).

Beta-karotino ir kitų karotinoidų nektarinus taip pat prisideda prie imuninės sistemos funkcijos (40).

Ir vitamino A nektarinus padeda kovoti su infekcijomis. Jis stiprina ląstelių sieneles ir apsaugo gleivių membranas nuo Invazija bakterijų (41).

11. Skatinti odos sveikatą

Nektarinai yra puikus šaltinis vitamino C, ir, atsižvelgiant į Oregono valstijos universiteto, vitaminas gali padėti išvengti galimą UV žalą (42). Vitaminas C taip pat vaidina svarbų vaidmenį kolageno, baltymų eterinio odai sintezei. Šis baltymas yra svarbi jungiamojo audinio, kuris turi odą, kaulus, sausgysles, raiščius, kremzles ir kraujagysles kartu. Ji kovoja su odos senėjimo, greitina žaizdų gijimą, ir gydo sausą odą.

Kaip vienam Indijos studijų, vitaminas C taip pat gali būti vartojamas gydyti odos pigmentaciją ir uždegimą (43). Vitamino taip pat žinomas dėl savo vaidmens užkertant kelią odos vėžį.

Amerikiečių tyrimas rodo, kad vitaminas C gali pagerinti raukšles, taip pat (44). Dar svarbiau, kad jis pagerina odos išvaizdą net, nes ji amžiaus – ir skatina sveiką audinius per (45).

Mes, žmonės negali gaminti vitamino C, kuris yra, kodėl mes turime remtis sveiko maisto šaltinių – kaip ir nektarinų. Vitamino taip pat buvo nustatyta, kad pagalba ląstelių atsinaujinimą.

Tai yra retas atvejis, kad vienas kenčia nuo perviršis vitamino C poveikį – bet vis tiek, praktika atsargiai (46).

12. Didinti Mobilusis Sveikata

Vitamino A nektarinus pagerina ląstelių bendravimą. Jis skatina ląstelių vystymąsi skatinant nesubrendusios ląstelės išsivystyti į visiškai funkcinės audinių.

Pagal Filadelfijos tyrimo trūkumas vitamino A nėščioms moterims gali apriboti augimą ir vystymąsi savo kūdikius (47).

Vitaminas A taip pat parodė, kad padėtų T ląstelių (ląstelių, kurios atsakingos už imunitetą) žarnyne pereiti į reikalaujamų sričių atlikti ir remontas (48). Ji taip pat turi atlikti svarbų vaidmenį baltųjų kraujo kūnelių (49) plėtrą.

Vienas ataskaitoje universitetas Ročesterio medicinos centras teigia, kad vitaminas C gali turėti įtakos ląstelių vystymąsi (50).

13. Pagerinti akių sveikatai

Nektarinai gausu liuteino ir zeaksantino, karotenoidų randama tinklainėje. Vartojant tokius pagerina pigmento tankis yra geltonosios dėmės (51). Jie apsaugo akis neutralizuoti laisvuosius radikalus ir yra paprastai randama kartu maiste.

Beta-karotino nektarinus taip pat palaiko akių sveikatą ir gali išvengti geltonosios dėmės degeneracija. Vienas puodelis nektarinus yra apie 214 mikrogramų antioksidantas.

Didesnis suvartojimas liuteino ir zeaksantino gali sumažinti kataraktos ir amžinės geltonosios dėmės degeneracijos riziką – ir tai yra svarbu pažymėti, kad šios dvi ligos ribotas gydymo galimybes (52). Taigi, tai geriausia, kad būtų išvengta jų pradžią. Kaip? Paprasta. Ar nektarinus.

Liuteinas taip pat gali padėti išvengti kito akių liga, vadinama pigmentinis retinitas, kuri yra akių sutrikimų grupė sukelia laipsnišką tinklainės pažeidimo (53).

Liuteinas ir zeaksantino, taip pat gali padėti regėjimo problemų, susijusių su artimosios šviesos arba kai akinimo gali būti problema (54). Šių dviejų junginių naudą galima priskirti į jų gebėjimą filtruoti mėlyną šviesą (nuo UV spindulių) ir pasiūlyti antioksidantų galia (55).

14. Padeda išvengti anemija

Mes žinome, geležies padeda išvengti anemija. Ir nors nektarinai yra ne itin gausu mineralinių, vitamino C juose padeda – kaip vitaminas buvo nustatyta siekiant pagerinti geležies absorbciją organizme (56).

Kitaip tariant, tuo daugiau vitamino C kiekis maisto, tuo geriau geležies absorbcija (57). Bet mes turime suprasti, kad (saugojimo metu brangumo ir nestabilumo yra priežastis) dauguma maisto produktai nepatenka prisotintas vitamino C – štai kodėl įskaitant maistą, kuriame gausu vitamino C, kaip ir nektarinus, padeda daug.

Tai taikoma net jei vartojate geležies papildą jūsų anemija. Jūs galite užtrukti apie 240 mililitrų nektarinų sulčių kartu su savo geležies tabletes geriausių rezultatų (58). Bet, kaip visada, imtis gydytojo patarimų pirmas.

Taip pat svarbu pažymėti, kad šviežių arba šaldytų vaisių (nektarinus šiame kontekste) turėti daugiau vitamino C nei konservuotų variantų (59).

Tai buvo apie tai, kas yra nauda sveikatai nektarinus, ir dabar kai Pramogos Faktai apie nektarinus.

Nektarinų faktai

  • Nektarinų medžių reikia azoto turtingas trąšas, pavyzdžiui, kaulų ar kraujo patiekalų tinkamo jų augimą.
  • Nektarinai yra klimakteriniu, reiškia, kad jie ir toliau brandina net po įlaipinami iš medžio. Šis bruožas taip pat matyti, obuolių ir bananų.
  • Kaip už senovės kinų, nektarinai vyks paslaptis gyvybingumo kaip žiedo daigų daug anksčiau lapų.
  • Nektarinai nėra slyvų ir persikų hibridas, nes dauguma žmonių mano. Kartais, persikų medis patiria mutaciją, o atsakingas už dažniausiai fuzzy odos genas yra išjungtas – ir nektarinų gimsta.

Kaip valgyti nektarinų?

Gan paprasta.

Pasirinkite prinokusių nektarinų. Supjaustykite vaisius į ketvirtadalių, pašalinti savo duobę, padėkite gabalus į dubenį ir valgyti juos šaukštu. Jūs taip pat gali žiaumoti toli vaisių, kaip jūs valgyti obuolį. Tačiau įsitikinkite, kad nuplaukite jį kruopščiai pirmas. Be to, turėkite servetėlę patogu ištrink lipni sulčių, kad tekėtų vaisių.

Tai buvo apie naudą valgyti persikų, o dabar kai skanūs receptai.

Nektarinų Receptai

1. Nectarine Ir Aviečių Crumble

Ko tau reikia

  • 1 ½ kg nektarinų
  • 100 gramų aviečių
  • 2 šaukštus cukraus
  • 90 gramų kubeliais sviestą
  • ¾ puodelio miltų
  • Šaukštelis druskos
  • 1 arbatinis šaukštelis cinamono
  • 1 puodelis rudojo cukraus
  • 50 gramų avižu avižų
  • ½ šaukštelis muskato

Nurodymai

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 374o
  2. Pirma, baltinti į verdantį vandenį ir nulupkite odą nektarinus.
  3. Pašalinti akmenis ir sumažinti vaisių griežinėliais.
  4. Sumaišykite skiltelės su avietėmis ir cukraus. Sudėkite į kepimo indą.
  5. Dabar, sumaišykite sviestą, rudąjį cukrų, miltus, cinamoną, druską, muskato riešutas, ir avižos. Jūs galite tai padaryti su pirštais gauti žaliavinės trupinius.
  6. Skleisti ją ant vaisių ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 45 iki 60 minučių.

2. Nectarine salsa

Ko tau reikia

  • 1 puodelio smulkiai supjaustyti nektarinus
  • 1-3 puodelio smulkiai supjaustyti svogūnai
  • ½ puodelio smulkiai supjaustyti raudoną papriką
  • 1 šaukštas kapotų šviežių kalendra
  • 2 šaukštai smulkiai supjaustyti jalapeno pipirais
  • 2 šaukštelių alyvuogių aliejaus
  • ½ šaukštelis druskos
  • 1 šaukštas šviežių kalkių sulčių
  • 1 žiupsnelis juodųjų pipirų, šviežiai maltų
  • 1 žiupsnelis Juodieji pipirai

Nurodymai

  1. Apjungti nektarinus, svogūnai, raudonos paprikos, šviežios kalendra ir jalapeno pipirai į dubenį. Pridėti žaliųjų citrinų sultys, druska, alyvuogių aliejus, druska, ir Juodieji pipirų ir išmaišyti.
  2. Uždenkite dubenį su plastikine plėvele.
  3. Šaldyti maždaug 30 minučių iki valandos dubenėlį. Tai padės skonių plėtoti.
  4. Įmaišykite juodųjų pipirų. Jūs taip pat gali pridėti papildomą žiupsnelis druskos, jei reikia.

3. Nectarine uogiene

Ko tau reikia

  • 6 puodeliai kapotų nektarinus, nelupti
  • 3 puodeliai cukraus
  • 4 šaukštai citrinos sulčių
  • 1 arbatinis šaukštelis pasirinktą prieskonių

Nurodymai

  1. Virėjas visus ingredientus ant lengvos ugnies apie 30 minučių.
  2. Pridėti prieskonių savo pasirinkimą (pavyzdžiui, cinamono ar imbiero ekstraktų)
  3. Nugriebti putas nuo paviršiaus.
  4. Iesmelt strigtį į sterilizuoti stiklinius indus.
  5. Apdoroti juos į verdančio vandens vonioje apie 10 minučių.

Viskas gerai. Bet kas plombos sandorį yra skinti teisę nektarinų žinios. Ir tada ją saugoti teisingą kelią. 

Kaip laikyti nektarinai & Pažymėti

Renkantis nektarinus iš rinkos, nepamirškite juos išspausti švelniai. Jie turi šiek tiek duoti. Be to, nektarinai turi būti turtingai spalvos be rudų dėmių. Jie neturi žalia arba glamžus pleistrai.

Atvykstant į saugojimo, pirma, jums reikia brandina juos kambario temperatūroje. Užtikrinti vaisiai dedami su savo kamieninių pabaigoje žemyn, šiam tikslui. Jei vaisiai kilti saldus ir gėlėtas kvapas, tai reiškia, kad jie yra subrendę. Šaldyti juos į plastikinį maišelį (neplautų). Nektarinai yra žinoma, kad bręsta greitai. Taigi, šaldyti juos tik vieną dieną.

Ir, beje, ji yra visada geriau pirkti nektarinus (ar kitų vaisių arba daržovių šiuo klausimu) tiesiogiai iš rinkos (ir ne internetu).

Kaip pasiruošti nektarinus?

Paruošimas yra paprastas per daug, ir šis procesas susideda iš dviejų dalių – lupimasis ir užmėtymas akmenimis.

Nulupti

  • Naudojant paklausimą peiliu, supjaustyti nedidelį kryžių ties vaisių bazę.
  • Padėkite vaisius į verdantį vandenį apie 30 sekundžių.
  • Naudojant kiaurasamčiu, perduoti vaisius į ledinio vandens dubenėlį.
  • Išimkite vaisius iš vandens. Naudojant peilį, lėtai traukite odą nuo vaisių.

Į akmenį

  • Naudokite skutimo peiliu supjaustyti vaisius išilgai siūlės ir aplink akmenį.
  • Twist peilį atskirti vaisius į dvi dalis.
  • Naudojant vėl peilį, atsargiai supjaustyti aplink akmenį.
  • Švelniai pakelkite akmenį ir jį išmeskite.

Punkto reikia pažymėti: nektarinai praranda savo blizgesį, kaip jie brandina. Be to, saldžiausias vaisius turi daugiau baltos dėmės ant viršutinės pusės. Ir taip, tai yra geras ženklas.

Na, gerai. Iki šiol matėme visa tai yra nuostabi ir kodėl nektarinai gerai. Bet viskas turi tamsiąją pusę. Taigi, tai nektarinus. Žinant tamsiąją pusę gali padėti mums geriau suvokti šviesiąją pusę. Turbūt?

Šalutinis poveikis, nektarinų

Sužinokite čia kas yra šalutinis poveikis valgyti persikų.

  • Nėštumas

Nektarinai yra labiau tikėtina, kad būti užteršti pesticidais. Ir nėščios moterys yra labiau linkusios į jų neigiamą poveikį. Taigi, nėščia (ir maitinančioms) moterys turi susilaikyti nuo įsiurbimas šį vaisių.

  • Alergijos

Kai kurie iš alergijos nektarinų apima niežulys (burnos ir gerklės uždegimas), patinimas (lūpų, vokų ir veido), o kai virškinimo ir kvėpavimo simptomus (pavyzdžiui, vėmimas, viduriavimas, pilvo skausmas, sloga ir tt). Sunkiausia alergija nektarinus (ir dauguma kaulavaisių) yra būklė, vadinama anafilaksija, kuri yra širdies ir kraujagyslių nestabilumo ir sunkių kvėpavimo sutrikimų.

Jei pastebite bet kurį iš šių simptomų, tiesiog Chuck vaisių į atliekų krepšelį. Ir aplankyti savo gydytoją.

Mes žinome, jūs turite keletą klausimų. Ir mes vertiname tai. Čia yra atsakymai.

Ekspertų atsakymai skaitytojams Klausimų

Kaip iškepti nektarinus kaip persikų?

Šis procesas yra paprastas.

Įkaitinkite jūsų orkaitę iki 350o Spray nelipnius virimo purkštuvu ant kepimo indą. Plauti nektarinai ir supjaustyti juos į dvi dalis. Pašalinti duobes. Pilti obuolių sultys ties nektarinus (dubenyje) apačioje. Dot apie nektarinus lydymo sviesto paviršiaus. Pabarstykite rudojo cukraus, cinamono, ir gvazdikėliais apie vaisių. Įdėkite į įkaitintoje orkaitėje patiekalas ir kepkite apie 30 minučių. Išimkite ir leiskite jiems atvėsti. Tarnauti kaip pageidaujama.

Kaip užšaldyti nektarinus?

Nuplaukite ir išdžiovinkite. Supjaustykite juos. Išdėstyti juos ant kepimo skardos. Įdėti juos į savo šaldiklį maždaug 4 valandas. Pakuotės juos per dieną (kad būtų išvengta nudegimų šaldikliu). Jūs galite užšaldyti vaisius iki 3 mėnesių.

Ar nektarinai daug cukraus?

Ne visai. Vienas nedidelis nektarinas yra tik apie 11 gramų cukraus. Be to, jie turi mažą glikemijos indeksą.

Ar yra migdolai nektarinus?

Nėra migdolų tiksliai. Ji paragauti kaip migdolų, nors, išskyrus Nutty skonio, kuris baigiasi kartūs.

Ar nektarinų duobes nuodingi žmonėms?

Duobes yra medžiagų (vadinamųjų cianogeninius glikozidai), kad organizmas metabolizuoja į cianido. Bet tai tik tada, jei vartojame juos itin dideliais kiekiais, o ne normalios sumos.

Kodėl nektarinai vadinamas kaulavaisiai?

Nes jie yra akmenų. Ir jie taip pat vadinamas duobes. Ar sėklas. Nesvarbu.

Kaip brandina nektarinus?

Įdėkite juos į rudo popieriaus maišelį kartu su obuolių ar bananų. Jie gaminant etileną, kad pagreitina minkštėjimo procesą. Bet patikrinti ant nektarinų laikas nuo laiko, nes ji gali kreiptis minkšti gana greitai.

Kaip padaryti, kad nektarinas kūdikio maistą?

Labai paprasta. Pasirinkite, pirkti, nuplaukite, nulupkite, duobę, o gabalas nektarinų. Sultys arba sutrinkite vaisių. Ir jūs gerai eiti. Taip pat galite pridėti šiek tiek vandens, jei reikia.

Nektaras į tikriausią prasme, iš tikrųjų! Grab pilnas krepšys šiandien, ir valgyti sveiką kiekvieną dieną!

Bet prieš tai, ar papasakoti, kaip šis pranešimas apie naudą nektarinus padėjo jums. Jūs matote komentuoti langelį ten? Taip, palikite savo vertingas pastabas ten. Pažadame susisieksime su Jumis kaip įmanoma greičiau.

Iki tada, laimingi nectarin „!

Rekomenduojami straipsniai:

17 Amazing Privalumai ir naudojimas datas odos, plaukų ir sveikatos Amazing Privalumai ir naudoja Black Avinžirniai, skirti odos, plaukų ir sveikatos 16 Best Privalumai ir naudojimo kukurūzų odos, plaukų ir sveikata 39 Amazing Privalumai ir naudoja kokoso vanduo odą, plaukų ir sveikata 9 Amazing sveikatos Privalumai ir naudoja ir naudojimas saldžiųjų apelsinų

load...