11 rūšių maisto produktų, kurie sukelia vidurių užkietėjimą

load...

Ar dažnai jaučiasi užkietėję? Ar tai nepatogu jausmas skrandžio skausmas jus ramybės ir aktyvumo? Mes praplauti tiek daug maisto produktų, kiekvieną dieną, kad kartais mes net nežinau, kuris iš jų yra geras, o kuris iš jų yra blogai.

Nežinote, ką maisto sukelia vidurių užkietėjimą? Ką daryti, jei galite žinoti tuos konkrečius maisto produktus, kurie sukelia vidurių užkietėjimą ir jų išvengti? Ką būtų geriau, tiesa? Na, šis pranešimas yra tų maisto produktų, kad sukelti vidurių užkietėjimą, sąrašą, ir, jei vengiama juos, jūs galite laikyti užkietėjimas karto! Skaitykite žinoti, ką užkietėjimas esmės yra, ir maisto produktai, kuriuos reikia vengti atsikratyti jo!

Kas yra vidurių užkietėjimas?

Vidurių užkietėjimas, kaip mes visi žinome, yra reiškinys, kai Tuštinimasis tapti nereguliarus, todėl nepatogumų kaip mėšlungį į pilvą, dujos, pilvo pūtimas ir tt Būtų keista žinoti, kad mūsų mitybos įpročiai yra viena iš užkietėjimas priežasčių. Maisto komponentas, kuris yra atsakingas už sukelia vidurių užkietėjimas yra suskaldyti pluošto. Perteklius pluošto sukelia žarnų nepraeinamumas, o per mažai ląstelienos sukelia žarnyno priklausomybę. Mal-absorbcijos sutrikimų, tokių kaip gastroenterito ir kepenų arba kasos vėžio taip pat gali sukelti vidurių užkietėjimas. Mažiau nei 5 iki 6 Tuštinimasis per savaitę laikomas lėtinis vidurių užkietėjimas, jei jis trunka keletą mėnesių. Kitas lėtinis vidurių užkietėjimas atvejis yra tempia, arba turintys sunku tuštintis.

Koks gali būti priežastis, todėl mitybos pokyčiai gali labai padėti mažinant užkietėjimas.

load...

Kokie maisto produktai Priežastis užkietėjimas?

Tas faktas, kad mūsų mitybos įpročiai yra atsakingas už sukelia vidurių užkietėjimą rodo, kad yra tam tikrų maisto produktų, kad gali apsunkinti užkietėjimas simptomus. Kai kurie iš jų yra balti ryžiai, sūris, Nenugriebto pieno, raudonos mėsos tt nesuvirškinto maisto liekanos yra žinomas kaip pelenai. Šio pelenų sudaro beveik 0,2% iki 1,2% visos išmatų masės. Maistinių skaidulų yra vienintelis komponentas, kuris pasiekia dvitaškis Neįsisavinta. Taigi, kai jūs suvartoja maistinių skaidulų svaras, jis pasiekia jūsų žarnynas nesuvirškinto. Ten jis sugeria vandenį ir išsiplečia beveik 5 iki 10 kartų savo originalų dydį ir svorį. Jis įstringa žarnyno sukelia sunkumų judesius.

Švelniai tariant, vienas turi būti atsargūs dėl maisto produktų, kurių sudėtyje yra maistinių skaidulų vartojimas. Tiek tirpus ir netirpus pluošto, kai suvartojama į dešinę sumas, gali padėti užkirsti kelią skirtingų elementų užkietėjimas – buvęs minkštinimo išmatose, o pastarasis sukelia nuolatinius Tuštinimasis. Tai perteklinis vartojimas šio pluošto, kuris gali sukelti vidurių užkietėjimą.

Taigi, ką jūs turėtumėte vengti valgyti išvengti vidurių užkietėjimo? Skaityti sužinoti!

Maisto produktai, Jūs turėtumėte vengti:

Kadangi toliau yra tam tikrų maisto produktų, kad sukelti vidurių užkietėjimą, kai suvartojama pernelyg sąrašas. Tiems, kurie kenčia nuo chroniško vidurių užkietėjimo, turėtų vengti tokių maisto produktų, kurių nedelsiant vartojimą.

1. Pieno produktai:

Pieno produktų, pavyzdžiui, pieno, jogurto, sūrio ir ledų gali sukelti vidurių užkietėjimas, kai imtasi perteklius. Į pieno produktų laktozės buvo pripažintas kaltu sukelia dujų ir pilvo pūtimas. Sūris dažnai sukelia vidurių užkietėjimą suaugusiems. Atliktas tyrimas apie 1 metų amžiaus iki 13 Irano vaikams pastebėjo, kad pieno produktai buvo jų vidurių užkietėjimas priežastis. Beveik 80% vaikų, kurie eliminuojami karvės pieno ir pieno produktų iš savo dietos turėjo daugiau reguliariai Tuštinimasis. Tačiau tai nereiškia, kad pieno produktai neturite naudą sveikatai turėtų būti visiškai pašalinti. Norėdami išvengti vidurių užkietėjimas, patartina vartoti juos saikingai kaip dalis didelio skaidulų dieta.

2. Raudona mėsa:

Perteklinis vartojimas raudonos mėsos gali padaryti jums užkietėję. Tai yra todėl, kad jis yra daug riebalų, taigi ir virškinamojo trakto trunka ilgiau ją apdoroti. Be to, ji susideda iš tvirtą baltymų skaidulų, kurios yra sunkiai virškinami. Aukštos geležies kiekis raudonos mėsos taip pat gali būti Kelia. Taigi, patartina vartoti ją ribotais kiekiais.

3. Kiaušiniai:

Kiaušiniai taip pat gali sukelti vidurių užkietėjimą kartais, ypač kai vartoji juos neįtraukiant didelis ląstelienos maisto į savo mitybą. Tiesiog kaip ir mėsos, jie yra daug riebalų. Jei patiriate vidurių užkietėjimą gana dažnai, patartina pakeisti kiaušinius su ankštinių augalų, pavyzdžiui, pupelės ir žirniai, kaip baltymų šaltinis. Jie yra palyginti didesnis skaidulų ir mažiau riebalų.

4. Šokoladas:

Mes visi mėgsta turėti šokolado, bet tai ne visos geros mitybos pasirinkimas tiems, kurie kenčia nuo dirgliosios žarnos sindromas. Tiksli priežastis, kodėl šokoladas sukelia vidurių užkietėjimas dar nėra žinoma, tačiau manoma, kad jos didelio kiekio riebalų sukelia sulėtėjimo virškinimo procesą. Jis lėtina maisto per Tuštinimasis lėtėja raumenų susitraukimus (peristaltiką). Taigi, saikingai vėl raktas į sumažinti vidurius poveikį šokolado.

5. Bananai:

Bananai yra paprastai laikoma naudinga atleisti užkietėjimas. Tačiau neprinokę bananai gali sukelti vidurių užkietėjimą. Taip yra todėl, žalių bananų turi daug krakmolo, kuris yra sunku organizmui virškinti. Pektino skaidulų esanti bananų siurbia vandenį iš žarnų link išmatose. Tai gali dar labiau pabloginti problemą dehidracijos atveju.

6. Perdirbtų maisto produktų:

Perdirbti maisto produktai turėtų būti vengiama, jei jūs kenčia nuo vidurių užkietėjimo. Tai yra todėl, kad jie yra mažai ląstelienos ir mažai ląstelienos dietos gali būti vienas iš užkietėjimas priežasčių. Pluošto prideda didžiąją savo išmatose ir pritraukia vandenį padaryti jūsų išmatose minkštesnė ir lengviau praeiti. Taigi, perdirbtų maisto produktų turėtų būti vartojamas saikingai, ir jūs turite padidinti savo skysčių vienu metu. Tai padidins jūsų pluošto ir išvengti virškinimo problemas, pavyzdžiui, dujų ir pilvo pūtimas.

7. Kofeinas:

Kofeinas esanti juodoji arbata, kava ir šokoladas yra puikus stimuliatorius, kuris skatina reguliariai Tuštinimasis. Tačiau, kaip ir bananai, tai gali apsunkinti vidurių užkietėjimas, jei esate dehidratuotas. Caffeinated gėrimai veikia kaip diuretikai, kai suvartojama didelėmis dozėmis gali sukelti problemų. Jie šlapintis daugiau vandens nei ėda, todėl švelnus formą nevirškinimas. Į išsiskiria pro inkstus skysčiai negali sudrėkinti išmatose, galiausiai vedantis į vidurių užkietėjimą.

8. Alkoholis, vyno ir alaus:

Alus ir vynas gali sukelti vidurių užkietėjimą, dėl dviejų sudedamųjų dalių – alkoholio ir taninų. Taninai yra Astringents kuri trauktis, kai jie liečiasi su virškinimo trakto gleivinę, todėl sumažėja mūsų išskyros. Tai išdžiūsta žarnas, todėl užkietėjimas. Alkoholis, kita vertus, yra diuretikas, kuris didina šlapinimasis, lemia dehidrataciją. Kaip nurodyta pirmiau, skysčiai išsiskiria su šlapimu negali sudrėkinti išmatose, galiausiai sukelia vidurių užkietėjimą. Iš vyno ar bokalas alaus yra gerai, bet vartojimo perteklius bus tikrai sukelti vidurių užkietėjimą.

9. Grūdai:

Tam tikros grūdai gali būti Kelia, nes juose yra daug baltymų, kurie gali sukelti jautrumą skaičių, ir glitimas yra vienas iš jų. Jautrumas šiems baltymams sukelia imuninę reakciją, kuri lydi patinimas žarnyne, galiausiai vedantis į vidurių užkietėjimą. Be šių, glitimas yra suskirstyti į peptidus ir spaudai opijaus kaip medžiagų, vadinamų exorphins, kurie išleido iš virškinimo trakto pagal fermentų. Tai exorphins sulėtinti dvitaškis pirmaujančių rimtas užkietėjimas veiklą.

Bet grūdai, ar visa arba baltos spalvos, gali būti glitimo. Jis taip pat pridūrė, kad perdirbtų maisto produktų, pavyzdžiui, padažai, marinatai, prieskonių, salotų padažai, šaldytų ir konservuotų maisto produktų, ir tt Taigi, glitimo netoleruojantiems asmenims turėtų būti atsargūs, apie grūdų, kuriuose yra glitimo, nes jie taip pat gali pabloginti užkietėjimas vartojimo.

10. Pupelės:

Kaip minėta pirmiau, pupelės yra puikus baltymų šaltinis ir ląstelienos. Tačiau visi pupelių veislių neturite maistinę vertę mums reikia. Jei kenčia nuo vidurių užkietėjimo, tam pupelės, kurios turi aukštą angliavandenių ir mažai ląstelienos kiekis gali pabloginti problemą. Perteklius angliavandenių be pakankamai pluošto gali būti žalingas virškinimui. Taigi geriausias būdas yra vartoti tuos pupeles, kurios turi didelį pluoštą ir mažai angliavandenių turinys, pavyzdžiui, Pinto pupeles ar žirnius.

11. Baltųjų miltų produktai:

Baltųjų miltų produktų, pavyzdžiui, balta duona, sausainiai, pyragai, pyragai, pyragaičiai, riestainių, spurgos, bandelės ir tam tikrų javainiai gali sukelti vidurių užkietėjimą. Tai visų pirma dėl to, kad jie turi nedidelį kiekį ląstelienos. Tie, kurie su lėtiniu vidurių užkietėjimu turėtų vengti baltųjų miltų produktų.

Maisto mes valgome sudaro mūsų kūną ir veda į visa tai jaudina ją. Vidurių užkietėjimas yra labai geras pavyzdys šio fakto. Jei kamuoja vidurių užkietėjimas, jums reikia atsargiai į savo mitybą. Dabar, kad žinote, ką maisto produktai gali sukelti vidurių užkietėjimą, įsitikinkite, kad jums nereikia suvartojamų jiems pernelyg. Jei jūsų problema išlieka, tai eikite ir pasikalbėkite su savo gydytoju.

Ar žinote bet kokią kitą maistą, kad sukelti vidurių užkietėjimą? Ar jūs kenčia nuo vidurių užkietėjimo anksčiau? Ką daryti, gauti atleidimą? Pasidalinkite savo patarimais su mumis komentarus skyriuje žemiau!

load...